当前位置:文档之家› 大学英语四级历年答案知识点汇总

大学英语四级历年答案知识点汇总

2012 年 12 月Passage One57. C. should not stop people from looking for a job.原文第一段最后一句和最后一段第一句58. B. Job turnover排除法将 business expansion 排除。

第二段的第一句 job growth numbers don ’t matter tojob hunters as much as job turnover data 以及 turnover creates more openings thaneconomic growth does. 可以确定人员更替( turnover )提供了更多的职位空缺59.A. It doesn’ t have much effect on individual job seekers.原文倒数第三段,关键是第一句:I don ’t mean to imply that overall job growth doesn ’t have an impact on one’ s ability to land a job.60.C. Persistence定位原文倒数第二段第一句,关键词是stay motivated61. D. They exclude those who have stopped looking for a job.倒数第二段的最后一句Passage Two62. D. The elderly are in greater danger of tumor growth.63. C. They are doubtful about its necessity.64. B. It is a must for adult women.65. A. They want to protect themselves against medical disputes.66. A. The more, the better.Part V Cloze67.D. across 68. C. attachment 69. C. mere 70. A. enough 71. C. affecting72.B. published 73. A. return 74. D. lightly 75. C. while 76. B. far77.A. than 78. C. inspiring 79. A. supportive 80. D. confirm 81. B. with82.C. different 83. B. other 84. D. sense 85. A. especially 86. D. fromPart Vl Translation87. had I felt so excited本题考查过去完成时及倒装句。

第一句话是过去时,第二句话可知其行为发生在过去之前,由此得出第二句话为过去完成时态,其结构为“had done;”第二句第一个词为“Never”否定词,因此句子主谓要倒装。

88.could have said something that she might regret later本题考查过去时态的虚拟语气。

第二句是对过去行为一种推测,而事实上行为并未发生,因第一句话的时态是过去时,可判断此句是对过去的虚拟,其主句的构成为 “主语+could+have + 过去分词”。

另外注意本句 “后来会懊悔的 ”这个修饰语,通常翻译成一个简短的定语从句来修饰中心词。

89. in focusing on reviewing the lessons本题考查短语固定搭配。

”has / have difficult in doing something表示做什”,么有困难。

本题表示无法集中注意力复习功课。

“复习功课 ”通常的表达有 “review the lessons ”, “go overthe lessons 。

”90.have heard them communicating with each other in French.本题考查使役动词的用法以及现在完成时。

表示第几次做某事现在时,那么主句用现在完成时”have done;”“听到某人做某事,本句谓语是“is一”般”的固定表达为”hear sb.doing sth. ”91. available for free“ be available ,意思“为“可得到的,可获得的 ”; “免费 ”用介词结构 ” for free。

”2012 年 6 月Passage One57. B. bring about a drop in the divorce rate58. C. living separately would be too costly59. D. Falling housing prices 。

60. C. It will irreparably damage their relationship。

61. D. The economic recovery will see a higher divorce rate。

Passage Two62. D) It profits by selling its use r ’s personal data。

63. C) They don ’t know their personal data enriches Facebook。

64. C) To render better service to its users 。

65.B) Formulating regulations for social-networking sites 。

66.C) He doesn ’t want his personal data abused。

Part V Cloze67. C avoid 68. B however 69. D failing 70. C stages 71. A on72. A predicts 73. A through 74. B and 75. B sensitive 76. D experience77. B as well as 78. C emotions 79. D to 80. A inevitable 81. D receive82. A with 83. D quality 84. B positive 85. A memories 86. B increased Part Vl Translation87. Those flowers looked as if they hadn't been watered for a long time( 好长时间没有浇水了 )。

【点评】 they 即 flowers 做主语,用被动语态。

一段时间应用完成时,looked 过去式相比,后面应该过去完成时。

88. Fred bought a car last week. It is 1,000 cheaper than mine( 比我的车便宜一千英镑 )。

【点评】简单的比较级, cheaper than。

不需要重复 car,直接用 mine 代替 my car 。

89. This TV program is quite boring. We might as well listen to the music (不妨听听音乐 )。

【点评】 might as well不“妨 ”,原句中有might。

listen to the music ,听音乐。

90. He left his office in a hurry, with lights on and doors open(灯亮着,门开着) 。

【点评】 with 短语做伴随状语,逻辑主语和表语之间的系动词省略。

91.The famous novel is said to have been translated into multiple languages(已经被译成多种语言 ) 。

【点评】be said to 后面跟动词原型,“已经被译 ”,用完成时被动语态have been translated,介词用 into。

WritingOn Excessive PackagingNowadays the phenomena of excessive packaging of goods are prevailing in our society: clothes swathed in tissue paper, placed in cardboard box and finally wrapped in well-designed plastic bags, imported bottles of grape wine packed in wooden boxes, fruits put in hand-wovenbaskets, to name but a few 。

There are several causes of excessive packaging. The first reason is that a large number ofcompanies believe that they can attract customers ion and stimulate’attent their purchasing desireby over-packaging their goods, thus gaining more profits. On the other hand, quite a number ofconsumers mistakenly hold that the more delicate the package is, the better the quality will be,thus encouraging excessive packaging。

In my point of view, excessive packaging has disastrous consequences, including the loss ofprecious resources, excessive consumption of water and energy, and unnecessary extraction ofscarce land for landfill 。

To solve the problem, it ’necessary to take the following measures. First, laws andregulations must be made to restrict excessive packaging of companies. In addition, we need toraise consumer’ s awareness that excessive packaging doesn’ t equal to high quality and advocate packaging recycling.2011 年 12 月Passage One57, C encourage boys to express their emotions freely58, A perform relatively better59, C It fails to give boys the attention they need60, A teaching can be tailored to suit the characteristics of boys61, C They have sharper visionPassage Two62. C . It makes all the hard work worthwhile.63. D. Disputes over money may ruin a relationship.64. A. conflicts between couples tend to rise65. D. men and women view money in different ways.66. C. discuss money matters to maintain a healthy relationship.Part V Cloze67.reveals 68.stuff 69.while 70.shortages 71.surveyed72.private 73.concerned 74.recruit 75.As 76.for77.intensify 78.technical79.priority 80.subjects 81.if82.rate 83.particular 84.highlighted 85.workforce 86.wherePart VI Translation87. Charity groups organized various activities to raise money for the survivors of theearthquake. (为地震幸存者筹款 )【解析】本题考察动词raise 的用法。

相关主题