当前位置:文档之家› 2017-2018学年高考英语北师大版一轮复习课时作业

2017-2018学年高考英语北师大版一轮复习课时作业

2017-2018学年语言朋友(45)阅读理解In the fall of 1985, I was a bright­eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere.Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65.She was the first in our family to reach that goal.But one year after I started college, she developed cancer.I made the choice to withdraw from college to care for her.It meant that school and my personal dream would have to wait.Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopted and biological children.In 1999, we adopted our first son.To lay eyes on him was fantastic and very emotional.A year later came our second adopted boy.Then followed son No.3.In 2003, I gave birth to another boy.You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8.Our home was a complete zoo—a joyous zoo.Not surprising, I never did make it back to college full­time.But I never gave up on the dream either.I had only one choice: to find a way.That meant taking as few as one class each semester.The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys.They often wanted me to stay home with them.There certainly were times I wanted to quit, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina.It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single­minded.It always struck me that when you're looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you're in the midst of it, it just seems normal.Everything you want won't arrive in your life on one day.It's a process.Remember: little steps add up to big dreams.解题导语:作者通过她的事例生动地阐述了一个道理:大梦想源于一小步一小步的积累。

1.When the author went to Howard University, her dream was to be ________.A.a writer B.a teacherC.a judge D.a doctor解析:细节理解题。

根据第一段“aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere”可知选C。

答案:C2.Why did the author quit school in her second year of college?A.She wanted to study by herself.B.She fell in love and got married.C.She suffered from a serious illness.D.She decided to look after her grandma.解析:细节理解题。

根据第二段“I made the choice to withdraw from college to care for her.”可知作者决定去照顾她的祖母,故选D。

答案:D3.What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A.She was busy yet happy with her family life.B.She ignored her guilty feeling for her sons.C.She wanted to remain a full­time housewife.D.She was too confused to make a correct choice.解析:细节理解题。

作者既要照顾4个孩子又要上学,可知她很忙,但是她过得很开心,故选A。

答案:A4.What does the author mostly want to tell us in the last paragraph?A.Failure is the mother of success.B.Little by little, one goes far.C.Every coin has two sides.D.Well begun, half done.解析:细节理解题。

根据最后的“little steps add up to big dreams.”可知选B。

答案:B5.Which of the following can best describe the author?A.Caring and determined.B.Honest and responsible.C.Ambitious and sensitive.D.Innocent and single­minded.解析:推理判断题。

作者收养了3个孩子说明她有爱心;花21年读完大学说明她有决心和毅力。

故选A。

答案:A书面表达最近,你校的校园网将开辟一个“英语学习交流”栏目。

请你根据下面的内容提示,为校园广播站写一篇英语稿件,介绍这个专栏。

1.本专栏将于下月正式开通。

2.目的是促进同学之间的交流并提高英语水平。

3.同学们可以交流英语学习的经验或提出问题加以讨论。

4.欢迎大家积极参与。

注意:1.词数120左右。

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

3.开头和结尾已给出,不计入总词数。

Dear Fellow Students,Here is some news for you._______________________________________________________ ___________________________________________________________ ___________________________________________________________ Thank you.【参考范文】Dear_Fellow_Students,_Here_is_some_news_for_you.A new column named English Learning Exchange will be added to our campus network next month.The column is to help us students to communicate with each other and improve our English level. In this column we students may tell some English learning stories. Undoubtedly, different people have different experiences, from which some good ideas will surely be worth adopting. Also, we may raise some problems in our English study. Honestly, one person's wisdom is limited. However, with so many to take part, it is certain that some better solutions will be presented.Ok! Aren't you interested in this column? Your contribution is welcome. My belief is that your job will make a difference not only to yourself but also to others, or rather all of us.Thank_you._。

相关主题