2014年高考英语(北京卷)完形填空真题含答案详解The Fitting-in of Suzy KhanThe first time I saw Suzy Khan, I knew I had to help her. She was really small for her age of 12. The boys in my class often 1_ about her and laughed their heads off. She would open a book, pretending to read, with tears dropping on the open page.All I knew was that she was an orphan (孤儿) from Africa. She had just been adopted by a family in town who 2 that the best way for her to learn American ways of life was to be with American kids. I looked down at this 3_ girl and promised myself that somehow I would help her.But how could I help her 4 in with us? There had to be a 5_ .One day, when I went into the classroom, I saw that Suzy had 6 her geography book to a picture of a train, and in her notebook, she had made a(n) 7_ copy.I was surprised and thought that she could do something in the coming 8_ show. So, I took her to see the art teacher, Miss Parker, and showed her what Suzy had 9_ . “why, it’s wonderful,” said Miss Parker, who the n showed us a poster she had painted 10_ the talent show. “I need more of these, but I just don’t have enough11 . Could you help me, Suzy?”On the day of the talent show, Suzy’s 12 were everywhere ---- all over the hall and all over the school, each one different.“And finally,” said Mr. Brown, the schoolmaster, at the end of the show, “we have a (n)_13_award. I’m sure you’ve all noticed the wonderful posters.” Everyone nodded. “One of our own students 14 them.”I could hear everyone whispering. “Who in our school could draw 15 well?”Mr. Brown waited a while before saying, “ 16 this student worked so hard on the posters, she deserves a 17 ,too. Our mystery(神秘) artist is our new student ---- Suzy Khan!”Mr. Brown thanked her for all the wonderful posters and gave her a professional artist’s set. “Thank you,” she cried.I 18 , at that time when I was looking at her excited face, she’d probably never 19 anything in her whole life.Everyone started to 20 their hands. Suzy Khan gave them a shy smile and the applause was deafening. I knew then Suzy was going to be all right.1. A. joked B. cared C. trains D. worried2. A. reported B. decided C. complained D. questioned3. A. rich B. proud C. tiny D. popular4. A. come B. fall C. fit D. tie5. A. manner B. pattern C. choice D. way6. A. read B. taken C. opened D. put7. A. free B. perfect C. final D. extra8. A. art B. talk C. quiz D. talent9. A. colored B. written C. carved D. drawn10. A. at B. after C. for D. around11. A. room B. time C. paper D. interest12. A. gifts B. books C. photos D. posters13. A. special B. academic C. national D. royal14. A. painted B. found C. printed D. collected15. A. very B. that C. quite D. too16. A. If B. Though C. Unless D. Since17. A. prize B. rank C. rest D. place18. A. replied B. realized C. remembered D. regretted19. A. offered B. valued C. owned D. controlled20. A. clap B. wave C. raise D. shake1. A.根据___ about her and laugh their heads off可知,and表示并列,因此前后意思是同类型的,and后面是laugh,由此可知,and前面也应该是和laugh有关的,故选joked,意为“开玩笑”。
2. B.根据下文中的“that the best way for her…American kids”可知,这是收养她的家庭所做的决定,结合选项,A是报道;B是决定;C是抱怨;D是质疑,只有B合适。
3. C.分析语境可知,此处需要选一个形容词来形容这个女孩;结合选项,A 是富裕的;B是傲慢的;C是小的;D是受欢迎的;根据第一段中“She was really small…”可知,只有C选项最合适。
4. C.分析句子可知,作者在想如何才能帮助她……我们,根据标题“The Fitting-in…”可知,此处应该是填fit,fit in意思是融入,故答案选C。
5. D.分析语境可知,此句前面作者在想该如何(how)才能帮助Suzy融入进来,因此必须要想个办法才行,结合选项,只有way最合适;manner是方式;pattern是模式;choice是选择。
6. C.分析句子“Suzy had__ her geography book to a picture of a train…copy”可知,Suzy应该是打开了书,所以才有后面的copy,故答案选C;另外第一段中也提到了“She would open a book”,由此可知,opened最合适。
7. B.本空说到Suzy在本子上描图,需要用一个形容词来修饰她画的画,根据第五段“it’s wonderful”可知,Suzy的画画得很好,所以本题选perfect最合适。
8. D.分析本句,作者觉得Suzy可以为即将举行的___ 比赛做点事情,根据本段后面的“…the talent show”可知,本题应该选talent。
9. D.分析句子,作者把Suzy___ 的东西给美术(art)老师看,由此可以肯定是Suzy画的东西,故答案选D。
10. C.分析语境可知,Parker老师给我们看了一副她___ 比赛的宣传画,由此可知,应该是为了比赛而画的宣传画,for表示为了,故答案选C。
11. B.分析本句“I need more of these, but I just don’t have enough11 ”可知,老师需要更多的宣传画,但是没有足够多的时间,所以才让Suzy帮忙画,故答案选B。
12. A. 分析本句,到了比赛那天,到处都有Suzy的……;根据前文可知,Suzy所做的事情就是为比赛画宣传画(posters);另外,根据下一段“…noticed the wonderful posters”可知,本题答案选A。
13. A. 分析语境,在比赛的最后,Mr. Brown说有一个……的奖,结合选项,A是特殊的;B 是学术的;C是国家的;D是忠诚的,只有A最合适;也就是说Mr. Brown要颁一个特殊的奖。
14. B.分析句子“One of our own students 14 them”可知,them指的就是前文所提到的posters,故选painted,表示“画”。
15. D.分析语境可知,大家对Suzy画的画感到惊叹不已,可见她画的画非常好,结合选项,只有that符合语境,意思是“谁能画得那么好呢?”。
16. D. 分析本句,Mr. Brown要给Suzy颁奖是因为她做出了贡献,结合选项,只有since能表示原因,意为“既然,因为”,故答案选D。
17. A. 根据上下文,Suzy画了很多宣传画,所以Mr. Brown决定给她颁奖;另外根据上一段提到的“we have a __ award”可知,此处所填词应该和award意思接近,结合选项,只有prize最合适。