一、阅读理解(共1道小题,共25.0分)1. A pretty, well―dressed young lady stopped a taxi in a bigsquare, and a said to the driver, "Do you see that young man at the other side of the square?""Yes," said the taxi driver. The young man was standing outside a restaurant and looking impatiently (不耐烦地) at hiswatch every few seconds."Take me over there," said the young lady.There were a lot of cars and buses in the square, so the taxi driver asked, "Are you afraid to cross the street?""Oh, no!" said the young lady. "But I promised that I would meet the young man for lunch at one o' clock, and it is now a quarter to two. If I arrive in a taxi, it will at least seem as if I had tried not to be late."1.How did the young woman get to the square?A.She arrived in a taxi.B.She drove there in a car.C.She got there by bus.D.The story doesn't tell us.2.Why did the lady stop the taxi?A.Because she didn't want to be late for her appointment(约会).B.Because she wanted to get out of the taxi.C.Because she wanted to go to the restaurant in it.D.Because she was afraid of walking across the street.3.The young man at the other side of the square_______.A.had probably been waiting for a long timeB.had some problem with his watchC.was probably a waiter of the restaurantD.was someone the young lady didn't want to see4.The young lady was_______.A.clever at making excuseB.not late at allC.45 minutes earlierD.15 minutes late5.Had she tried not to be late?A.Yes, she had tried her best.B.No, she was just pretending that she had tried.C.Yes, she had tried but she was still late.D.No, she thought being late was better than being early.试题分值:25.0得分:[5, 5, 5, 5, 5]提示:[1]D.细节题。
本题问“这个年轻女性是如何到达广场的?”浏览文章后,我们并没有找到相关内容,所以答案是D(文章没有告诉我们)。
[2]C.细节题。
本题问“为何这名女士要拦住那辆出租车?”答案在第三段,该段告诉我们这名女士想搭乘出租车到广场附近的一个饭店。
据此可知答案是C。
[3]A.推断题。
本题问“广场另一边的那个男青年______。
”答案在最后一段,该段大意是“女士说道:‘哦,不是的。
我本来答应在中午1点钟的时候和那个男士一起吃午餐的,但是现在已经是1点45分了。
如果我乘坐出租车赶到那里的话,这至少显得我在尽力避免迟到。
’”据此可以推测答案是A(很可能等待很长时间了)。
[4]A.推断题。
本题问“这名女青年_______。
”先浏览选项。
A的意思“很善于编造理由”,B的意思“根本没有迟到”,C的意思是“早到了45分钟”,D的意思是“迟到了15分钟”。
本题答案明显是A。
[5]B.推断题。
本题问“这名女青年又没有尽力不迟到?”根据第三题的解释,我们可知这名女青年只是在假装避免迟到,所以答案是B。
二、单项选择题(共15道小题,共75.0分)1.Honesty ___________ as an important part of the American character.A.sawB.tookC.was tookD.was seen知识点:第一部分学生答案:[D;] 标准答案: D;得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 该题选D,题目大意是“诚实过去一向被看作是美国人性格中的一个重要组成部分。
”be seen as:……被视为 / 被看作……1. This can be seen as the core of the regulation.这一条可以被理解为新条例的核心理念。
2. Every minute of time you spend should beseen as an investment.你要知道,你花费的每一分钟都是一项重要的投资。
2.3. The Department of Psychology at the University of Maryland ___________ a campaign to stop one form of cheating.A. movedB. launchedC. setD. resumed知识点:第一部分 学生答案:[B;] 标准答案: B; 得分: [5] 试题分值:5.0提示: 该题选B ,题目大意是“马里兰大学心理系就开展了一场制止某种作弊形式的运动。
” launch a campaign :发起一场运动1. Launch a campaign to stop cheating 发起一场制止作弊的运动2. It is said that they launched a campaign to raise money for a mountain village primary school.据说他们发起一场运动,来为一所山村小学筹集资金。
4.5. Cheating is now considered to be a ___________ problem in colleges and universities.A. majorB. largeC. highD. spacious知识点: 第一部分 学生答案: [A;]标准答案: A; 得分: [5]试题分值:5.0提示:该题选A ,题目大意是“现在作弊被看作是大学的一大问题了。
”major :形容词 a. 1. 较大的;较多的The house needs major repairs. 这幢房子需要大修。
2. 主要的,重要的;一流的He is a major writer. 他是位大作家。
6.7.He had a habit ___________ me jokes.A.tellingB.to tellingC.of tellingD.with telling知识点:第一部分学生答案:[C;] 标准答案: C;得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 该题选C,题目大意是“他有爱跟我讲些笑话的习惯。
”have a habit of doing sth.:有做某事的习惯1. He had a habit of jogging in the morning when he was young.他年轻的时候习惯在早上跑步。
2. She has a habit of biting her fingernails when she is nervous.当她紧张的时候就习惯咬手指。
8.9.No one ___________ the base had ever seen a figure like that.A.inB.withinC.atD.over知识点: 第一部分学生答案:[C;] 标准答案: C;得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 该题选C,题目大意是“基地上没有哪个人曾见过这样的高分。
”figure:数字Where did you get those figures? 你从哪儿得到那些数字的?10.11.My auto-repair man laughed ___________at me.A.noisyB.doubtfullyC.friendlyD.heartily知识点: 第一部分学生答案:[D;] 标准答案: D;得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 该题选D,题目大意是“我的汽车修理师对我开心地哈哈大笑起来。
”heartily:副词 ad. 尽情地,痛快地He laughed heartily. 他尽情地笑着。
12.13.My friend travels ___________.A.widelyB.broadlyC.wideD.broad知识点:第一部分学生答案:[A;] 标准答案: A;得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 该题选A,题目大意是“我有一个到处旅行的朋友。
”widely:副词 ad. 范围广地;广泛地Over the next twelve years, he traveled widely. 在接下来的十二年里他周游四方。
14.15.I gave her a ________ on the back and told her she had done finework.A.touchB.pushC.patD.beat点:第二部分学生答案:[C;] 标准答案: C; 得分: [5] 试题分值: 5.0提示: 该题选C,题目大意是“我给她以鼓励,告诉她工作完成得出色。