当前位置:文档之家› 标题_2018-2019学年高中三维设计一轮复习英语人教版:Topic 5 Under the sea (Book 7

标题_2018-2019学年高中三维设计一轮复习英语人教版:Topic 5 Under the sea (Book 7

Topic 5Under the sea (Book 7•Unit 3)Ⅰ.阅读理解A话题词数建议用时海上遇险339 7分钟alarm me, and that's how I knew I was asleep, because there was no ice where we were.My door flew open, the engineer shouting, “Get up!”I got out and climbed up to the wheelhouse, and there in front of us was the reef (礁) marker, the one that we aren't supposed to get anywhere near. Our ship ran aground (搁浅地), and in the open waters a 6-foot swell was rolling in over the reef, picking up the ship and dropping us onto the reef with a frightening shake. We were stuck, and were going to break up on that reef if we stayed there. On the cold Alaskan night, if you went into the water, you only had a few minutes before unconsciousness and death came.I started telling jokes. No one was hurt! The ship was still holding together, and we still had the lifeboats. Even when all our priorities (当务之急) shifted to little more than survival, there was much to be thankful for. When you find yourself in that kind of situation, thinking a lot about the failures that got you to that point serves no purpose. Worrying about it will not save anyone, so we went to work. Finally, we got ourselves off the reef and moved slowly over to a bay, with the bottom holed. I'll never forget the feeling of being safe in the bay after that accident.I would like to say that it makes no sense to focus on the 5% which is bad in your life, when 95% of it is good. In truth, even when 95% of it is bad, it still makes sense to be thankful for the 5% that is good. There is always something to be thankful for in a horrible situation, and always something to be learned on a spiritual level. Gratitude isn't just a direct line to happiness; it can also save your life!语篇解读:本文是一篇记叙文。

文章讲述了作者乘船在海上突遇险境,并想方设法脱险的故事,并告诉读者即使身处糟糕的境地,也要常怀感恩之心。

1.Why does the awful sound fail to alarm the writer in the beginning?A.It was a scene happening in his dream.B.He was too exhausted to give any response.C.He knew exactly what it was by experience.D.His knowledge of the surroundings misguided him.解析:选D细节理解题。

根据第一段的内容,尤其是“It didn't alarm me, and that's how I knew I was asleep, because there was no ice where we were.”可知,那个像(撞到)冰块(才发出)的声音之所以没有使作者恐慌是因为他知道他们所在之处并无冰块,即作者对周围环境的了解误导了他,故选D。

2.What does Paragraph 2 show?A.The change of the sea.B.The danger of the situation.C.The importance of responsibility.D.The extreme weather in Alaska.解析:选B推理判断题。

根据第二段的内容,尤其是“in the open waters ... with a frightening shake”以及“On the cold Alaskan night, if you went into the water ... unconsciousness and death came.”可知,第二段提及的海浪的涌动以及阿拉斯加寒冷的夜晚和会使人很快失去意识甚至死亡的海水暗示了作者的处境很危险。

故选B。

3.What message is conveyed in the third paragraph?A.Lifeboats are necessities in voyages by sea.B.The body of the ship was damaged severely.C.The major concern for those on board was safety.D.Learning lessons from failures is quite important.解析:选C细节理解题。

根据第三段中的“Even when all our priorities (当务之急) shifted to little more than survival, there was much to be thankful for.”可知,对作者他们来说,当务之急是他们的安全(问题)。

故选C。

4.What does the author advise people to do at last?A.Focus on living in the present.B.Be brave in the face of danger.C.Always be grateful for what they have.D.Never overlook their potential for success.解析:选C推理判断题。

根据全文,尤其是最后一段的内容可知,作者通过讲述自己的亲身经历告诉读者即使身处糟糕的境地,也要能发现值得感激的事情,常怀感恩之心甚至可以救命。

故选C。

Btoward Nebraska and Kansas, causing terrible conditions on the eastern plains. Hundreds of flights were cancelled (取消) because of the snowstorm.The snow dropped more than 3 feet in areas of the foothills westof Denver and closed schools and businesses. Roads across the regionremained full of snow and icy.“Big storms like these seem to come to America around every 10 to 12 years,” said Kyle Fredin, a National Weather Service meteorologist (气象学家).The storm also spread a blanket of white from northern Utah's Wasatch Front to western Nebraska's northern border with South Dakota. Denver-based Frontier Airlines said it cancelled 19 flights in and out of Denver, and some flights were delayed by up to four hours at Denver International Airport. United Airlines, a carrier at the Denver airport with about 400 flights per day, cancelled about half of its flights. The area around the airport received between 11 and 16 inches of snow, the weather service said. Airport spokesman Chuck Cannon said crews were using 174 pieces of snow-removal equipment to keep runways and taxiways clear as they dealt with severe (猛烈的) wind gusts.“Our biggest problem area now is the eastern plains of Colorado,” said CDOT spokesman Bob Wilson. “One of the biggest conditions we are dealing with is the wind because it makes u s unable to see.” He said snowplows (扫雪机) had been removing snow. “But the wind is blowing so badly that it will basically just blow more snow onto the roadway,” he added.Wilson said no serious accidents had been reported, likely because shuttered businesses meant fewer cars on the road.Whiteout (暴风雪) conditions were forecast on Thursday for the plains of Wyoming and western Nebraska, where 12 inches of snow were reported in Rushville and 11 inches nearby Clinton. Three-foot drifts were reported elsewhere in western Nebraska.语篇解读:本文主要讲述美国遭遇了罕见的暴风雪的侵袭,严重影响了交通和人们的生活。

相关主题