Module 2 My New Teachers Section Ⅲ Integrated Skills Ⅰ.单句语法填空1.We had a relaxing trip along the Three Gorges last week,and we feel relaxed(relax)now.2.I prefer staying(stay)at home to playing(play)outside.3.(2014· 陕西高考改编)We would rather our daughter stayed(stay)at home with us,but it is her choice,and she is not a child any longer.4.The similarity(similar)between the two articles suggests that it was written by the same person.5.—What do you want to do next?We have half an hour before the basketball game starts.—It's up to you.Whatever you want to do is fine with me.6.The flowers need cultivating carefully to grow well;the same is true of/for baby dogs.7.Informal(formal)clothes are casual and suitable for wearing when you are relaxing.8.Because he has been out of work for 2 years,he is considering finding(find)a new job.9.You may either go with her or stay at home.It all depends on yourself!10.The revision(revise)of the notes you have taken before an exam is quite necessary and helpful.Ⅱ.完成句子1.——你认为我应该听谁的建议?Whose advice do you think I should take?——这由你决定。
It_is_up_to_you.2.他很聪明学习也很用功,他弟弟也是如此。
He is intelligent and works hard and the_same_is_true_of his brother.3.这篇课文与那篇课文写作风格相似。
This text is_similar_to that one in the style of writing.4.——我们应该告诉汤姆他考试没及格的事吗?Shall we tell Tom the news that he failed the examination?——嗯,目前还是不告诉他这个坏消息吧。
Well,I would_rather_not_tell_him the bad news now.5.我在英语学习方面有麻烦。
I have_problems_with my English study.Ⅲ.阅读理解AMost American students go to traditional public schools.There are about 88,000 public schools all over the US.Some students attend charter schools.Charter schools are selfgoverning.Certain companies operate(经营)some charter schools.They are similar in some ways to traditional public schools.They receive tax money just as other public schools do.Charter schools must prove to local or state governments that their students are learning.These governments provide the schools with the agreement called a charter that permits(允许)them to operate.Charter schools are different because they do not have to obey most laws that govern traditional public schools.Each school can choose its own goals and decide what to teach and how to teach in its own way.Class size is usually smaller than that in traditional public schools.The government strongly supports charter schools as a way to reorganize public schools,which are failing to educate students.But some education unions are against charter schools.One teachers' union has just released the results of the first national study,which compared the progress of students in both traditional public schools and charter schools.The results of the study show that charter school students performed worse on maths and reading tests than the students in traditional public schools.Some experts say the study is not fair because students in charter schools have more problems than students in traditional public schools.Other education experts say the study results would make charter school officials realize that they should help their students make greater progress.1.If a company wants to operate a charter school,it must ________.A.try new methods of teachingB.prove its management abilityC.obey the local and state lawsD.get the government's permission2.What's the government's attitude to charter schools?A.Doubtful. B.Supportive.C.Satisfied. D.Unclear.3.What can we learn from the text?A.More students choose to attend charter schools.B.Charter schools are better than traditional schools.C.Students in charter schools are well educated.D.People have different opinions about charter schools.4.What might be the best title for the text?A.Charter schools in AmericaB.Public schools in AmericaC.Schools in AmericaD.Education in America【语篇解读】本文主要介绍了美国的特许学校(公办民营的学校)的运营模式,与传统公立学校的比较,以及不同的人对于特许学校的态度。
1.D 细节理解题。
根据第二段最后两句“Charter schools must...agreement called a charter that permits(允许)them to operate.”可知,特许学校必须向当地政府或州政府证明他们的学生在学习,政府提供特许状,允许他们经营。
故选D项。
2.B 推理判断题。
特许学校是经过政府特许的学校。
文章第四段“The government strongly supports charter school s as a way to reorganize public schools...”表明政府强烈支持特许学校。
故选B项。
3.D 推理判断题。
文章第四段“The government strongly supports charter schools as a way to reorganize public schools,which are failing to educate students.But some education unions are against charter schools.”表明政府强烈支持特许学校,但一些教育组织反对特许学校。
故选D项。
4.A 主旨大意题。
本文主要讲的是美国的特许学校的运营模式,与传统公立学校的比较,以及不同的人对于特许学校的态度。