当前位置:文档之家› 最新学位英语真题及超详细答案

最新学位英语真题及超详细答案

北京地区成人本科学士学位英语统一考试真题答案超详解(2011 年11 月07 日)Passage 1The reflective towers of New York City, which is on the Atlantic migrating(迁徙的)route , can be deadly for birds. We live in an age of glass, ” said urel, an architect 。

(76) It can be a perfect mirror in certain lights, and the larger the glass, the more dangerous it is 。

” About 90,000 birds are killed by flying into building in the city each year. Ofte n, they strike the lower levels of glass towers after searchi ng for food in n earby parks. Such crashes are the sec on d-leadi ng cause of death for migrating birds, after habitat(栖息地)loss, with an estimated number of death ranging up to a billio n a year 。

(77)As glass office and apartme nt towers have in creased in the last decade, so, too,have calls to make them less deadly to birds. San Fran cisco adopted bird-safetystandard for new building in July. The Un ited States GreenBuildingCoun cil, anon profit in dustry group that en courages the creati on of environmen tally con scious build in gs, will in troduce a bird-safety credit this as part of its en viro nmen tal certificati on process 。

There are no easy fixes, however. A few researchers are explori ng glass desig ns thatuse ultraviolet(紫外线的)signals, but they are still in their infancy. Covers, dot patter ns, shades and net are the main opti ons available 。

Often, only one section of a building needs to be changed. You don 'necessarily have to treat every window, ” urel said. It would be too expensive to do thewhole building 。

” The Jacob Convention Center, which has been undergoing alterations, is the most recent building to voluntarily correct the problem of bird crashes. The architects used less reflective glass and dot patter ns 。

1. What is the main idea of the passage?A. New York is a city of glass towers 。

B. Glass tower are dan gerous for migrat ing birds 。

C. New York adopted new safety sta ndards for buildi ngs 。

D. Glass towers are a new trend in the Un ited States 。

【答案】B。

一网解题:此题目属于主旨大意题。

此类题目我们建议您暂时搁置在这里,根据我们的切题解题法的原则,出题人一定会在下面的题目中,给我们提供大量的关于文章主旨的信息。

全文主要说由于建筑的反光玻璃导致了鸟类大量死亡,以及为了减少鸟类因撞击而死亡,美国一些地区采取的措施。

因此选B。

2. What is the nu mber one cause of death for migrati ng birds?A. Climate cha ngeB. Habitat lossC. Lack of foodD. Crash ing into build ings 。

【答案】B。

一网解题:题干大意:引起迁徙鸟类死亡的第一原因是什么。

如果阁下没有足够的常识储备,请您带着题干关键词:death for migrati ng birds ,一目一行定位答案范围在:第一段第三句话。

定位句是:Such crashes are the sec on d-lead ing cause of death for migrati ng birds, after habitat loss, with …,可判断撞击是既栖息地减少后的第二个主要原因。

此处请您理解关键词after的含义:crashes是在habitat loss 之后,反过来也就是说,habitat loss 是第一位的原因。

故选 B3. What does the word “xes "in the third paragraph probably mean?A. ChoicesB. Expla nati onsC. Soluti onsD. Developme nts【答案】C o一网解题:千万千万注意,答案信息就应该在这个词语的附近,此题目只要我们把句子翻译一下,相信您也不会犯错误。

前面第二小题讲述鸟类大量死亡,这里应该讲述的是解决办法了。

There was no easy fixes … 表示解决起来不容易,即没有容易的解决办法。

答案是C。

4. ____ are used in the alterati on of the Jacob K. Javits Conven ti on Cen ter 。

A. Dot patternsB. ShadesC. NetsD. Covers【答案】A o一网解题:带着题干关键词:Jacob K. Javits,一目一行定位答案范围在:全文最后一句The architects used less reflective glass and dot patter ns. 故选A。

5. Which of the fowli ng stateme nts is TRUE accord ing to the passage?A. In many cases, the whole buildi ng n eeds to be altered to preve nt bird crashes 。

B. The Jacob K.Javits Convention Center is the first building to deal with the problem of bird crashes 。

C. About 90,000 birds are killed due to habitat loss in New York City each year 。

D. Unfortun ately, glass desig ns that use ultraviolet sig nals are still in their early stages 。

【答案】D o一网解题:此类题目我们最好是带着选项内容,和利用前面题目的信息,一目一行到原文中判断:A选项信息在最后一自然段第一句话:原文中提及,只是改变建筑物的一部分,当然排除;B选项:定位文中第三段。

最后一段第三句话,排除;C选项:第一段最后一句话,是十亿只,而非90000只,排除;D选项:第三段…that use ultraviolet signals, butthey are still in their infancy 。

表示使用紫外线信号还在初步使用阶段,即D项,原文中的in their infancy 即是选项中in their earlystage 的同义转述。

反过头去完成第一小题:其余四个小题给我们的综合信息是:第二小题是鸟类死亡原因;第三小题是:解决办法;第四小题仍然是解决办法;第五小题仍然是解决办法。

那么全文大意我们应该就明明白白清清楚楚了:提出鸟类迁徙途中的大量死亡的原因,解决办法。

只有B选项提及了关键词:birds和玻璃。

答案是B。

全文翻译纽约市的反射建筑对大西洋迁徙过程中的鸟类造成了致命的伤害。

我们住在一个玻璃的时代,”约有9万只鸟因撞到了城市的建筑上而丧命。

它们通常在附近的公园觅食之后,撞到了玻璃建筑的低层上。

这种撞击是继栖息地减少之后,对迁徙鸟类造成致命的第二个主要因素,死亡数量估计一年攀升到10亿。

近几十年里,随着玻璃设置的办公室和公寓数量的增加,也就要我们号召建造一些对鸟类没有那么大杀伤力的建筑。

圣弗朗西斯科在七月份采取了鸟类安全标准建造房屋。

美国绿色建筑协会,一个非盈利性的工业组织开始鼓励建造一些注重环境型的建筑,并于今年秋天引进鸟类安全标准,作为环境认证过程的一部分。

但是,解决方案并不容易。

少数研究者用紫外线信号研发玻璃设计,但是研究仍在初始阶段。

覆盖式、点式、阴影式和网状式的设计是几个主要的合适的选择方案。

通常,只有建筑的一部分需要改造。

不用改造每一扇窗户。

”劳拉说。

如果改造整栋大楼费用太大了。

"Jacob K. Javits 会展中心正在实施改造方案,近期的大多数建筑主要是针对减少鸟类撞击问题而设计的。

建筑少用反射玻璃,而采用点式型。

相关主题