当前位置:文档之家› 英语八年级英语上册阅读理解及答案

英语八年级英语上册阅读理解及答案

英语八年级英语上册阅读理解及答案一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解How do you study each day? You may answer it in one second: by having classes at school, taking notes and doing homework. Feeling a little bored? There are other ways that can make learning interesting and varied. It's called digital learning.Digital learning is a way to help students learn by using the Internet There are three important kinds of digital learning. Apps are computer software applications(应用). People can download them on their mobiles. The other two kinds are social networking services, including Weibo and Wechat and websites. Every one of them is like your teacher. They help you master what you learn at school.Compared with traditional learning ways, digital learning has its advantages. Digital learning is varied. It covers almost every school subject. More importantly, it always offers students the newest resources(资源) to earn from.Digital learning is also personalized. You can choose what you like to learn. If you don't master what you have learned at school, you can learn again through digital ways.However, digital learning also has disadvantages. When you use digital ways to learn, you've got little chance of talking with teachers and classmates. As digital learning uses computers or smartphones, watching the screen too long may be bad for your eyes. It is better to take a rest every 20 minutes(1)How do students usually study every day according to the passage?A. By having classes at school and using online tools at home.B. By having classes at school, taking notes and doing homework.C. By learning through digital ways and having classes in the classroom.D. By having classes, taking notes and using online tools at school.(2)Three important kinds of digital learning are mentioned in the passage. They are _______.a. Appsb. smartphonesc. computersd. websitese. mobilesf. Weibo and WechatA. abfB. adfC. bceD. cde(3)The underlined word "master" in Paragraph 2 most probably means "_______".A. feelB. hearC. understandD. see(4)What is the problem of digital learning?A. You can't communicate with your classmates or teachers faceto face.B. You have to use both computers and smartphones.C. You can't decide what you want to learn by yourselfD. It's impossible to learn from the newest resources.【答案】(1)B(2)B(3)C(4)A【解析】【分析】主要讲了通过网络帮助学生学习的数字化学习方式及其优缺点。

(1)细节题。

根据You may answer it in one second: by having classes at school, taking notes and doing homework.可知通过在学校上课、做笔记和做作业学习,故选B。

(2)细节题。

根据Apps are computer software applications(应用). People can download them on their mobiles. The other two kinds are social networking services, including Weibo and Wechat and websites.可知数字学习方式有App、微博微信和网站,故选B。

(3)细节题。

根据前句Every one of them is like your teacher.它们中的每个像你的老师,所以它们可知帮助你理解掌握你在学校学习的内容,understand理解,掌握,故选C。

(4)细节题。

根据you've got little chance of talking with teachers and classmates.可知你很少有机会和老师同学交流,故选B。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

2.阅读理解Do you like to know how other people see the world? Listed below are of the best books for kids.The little prince is a child from another planet. One day, the littleprince decides to leave the planet and he visits seven planets. Afterthat, the little prince wants to return to the home he dreams of, sohe goes back to the Sahara Desert (沙漠). The book shows theimportance of truthand purity(纯洁).This is a young girl's story about how she wants to become aballerina(芭蕾舞演员). She lives in a poor place and life is noteasy. The young girl fights through the hard life, and she nevergives up. This story comes from the true life of the first African-American ballerina, Janet Collins.Alfie is not very tall or Smart. He isn't good at sports or art, either.Because of this, he feels like he can't do anything. Then he meetsCalista, his new babysitter(保姆). Calista helps Alfie see all ofthe good things he can do. Alfie learns to feel good about himself.This story is full of feelings and laughter.(1)The three books are mainly written for .A. adultsB. childrenC. babysittersD. ballerinas(2)The girl in A Dance Like Starlight .A. visits other planetsB. wants to learn to danceC. is not good at sportsD. has a happy life(3)When you read Absolutely Almost, you will probably feel .A. afraidB. boredC. happyD. angry【答案】(1)B(2)B(3)C【解析】【分析】本文介绍了写给孩子的三本书。

(1)细节题。

根据原文提到的 Listed below are of the best books for kids. 可知这些书是写给孩子的,故选B。

(2)细节题。

相关主题