当前位置:文档之家› 高三英语(人教版)总复习综合能力测试8

高三英语(人教版)总复习综合能力测试8

综合能力测试八(选修8)第一部分听力(1~20题略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

A(2017·“永安、连城、华安、漳平、泉港、龙海”联考) Step into Wonderland and follow any of the many tracks around Kinabalu Park. Even though it is the most explored and studied place in Borneo, new discoveries of rare plants are frequently being made here.So take a map and set off on your own or follow Park Naturalists as they take you on guided path walks and point out the various wonders. There are also visual shows advertising rare plants and animals here. If you are a first time visitor, sign up for these shows and you'll be excited when you find yourself identifying the same plants and animals on your walks or during your climb up Mt. Kinabalu.Mt. Kinabalu Botanical Garden is one of the biggest attractions at the park, which started in 1981. This 5-acre garden is an excellent collection of different kinds of plants on the mountain, as plants from all over the park have been replanted here. There are hotels, inns and chalets(牧人小屋) at Kinabalu Park to suit one's budget. For more information, click .TIMETABLE GUIDEPLACE / INTEREST TIME (HRS)1. KINABALU PARK HQ:Botanical Garden Guided Walk Slide Show 9:00—15:0011:0014:00 (and 19:30 on weekends)2. PORINGButterfly Farm Tropical Garden Night Walk 9:00—16:0013:30By Prior(提前)Arrangement Only3. MESILAU Guided Nature WalkMonday to Friday Saturday and Sunday 9:30, 11:00, 14:00 7:30, 10:30, 14:004. KUNDASANG WAR MEMORIALDaily ( Monday to Sunday) Memorial Services & Special Programs 10:00—17:00By Prior ArrangementNote:Adult: $20. Kid under twelve: 50% offFamily including two adults and a kid under twelve: $40.A.There're still some unknown rare plants in Kinabalu Park.B.Mt Kinabalu is a more explored and studied area than Borneo.C.Mt Kinabalu Botanical Garden attracts visitors due to its long history.D.Visitors should follow the Park Naturalists so as not to get lost.22.Which of the following is a fact based on this text?A.Guided Nature Walk is a favorite of first time visitors.B.Botanical Garden and Butterfly Farm open at the same time.C.Slide Show is unavailable unless it is arranged in advance.D.Visitors can have access to Night Walk anytime they wish.23.If a couple visit the Park with their son aged 19, how much will they pay?A.$30.B.$40.C.$50. D.$60.答案与解析本文是一篇应用文。

主要介绍了到Kinabalu Park的奇幻之旅。

21.A细节理解题。

根据文中“new discoveries of rare plants are frequently being made here.”可知在Kinabalu Park仍然有一些未知的稀有植物,故选A。

22.B细节理解题。

根据文中“Botanical Garden 9:00—15:00;Butterfly Farm 9:00—16:00”可知植物公园和蝴蝶农场都是在九点开门,故选B。

23.D细节理解题。

根据文中“Adult: $20. Kid under twelve: 50% off”可知夫妻二人和一个19岁的儿子应该都属于成年人,所以需60元,故选D。

B(2017·河南省灵宝市检测)Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it.●Recite and repeat in conversation.When you hear a person's name, repeat it. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.●Ask the other person to recite and repeat.You can let other people help you remember their names. After you've been introduced to someone, ask that person to spell the name and pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you're making to learn their names.●Admit you don't know.Admitting that you can't remember someone's name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy if you say, “I'm working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?”●Use associations.Link each person you meet with one thing you find interesting or unusual. For example, you could make a mental note: “Vicki Cheng-tall, black hair.” To reinforce your associations, write them on a small card as soon as possible.●Limit the number of new names you learn at one time.When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering every one. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning first names. Last names can come later.●Go early.Consider going early to conferences, parties and classes. Sometimes just a few people show up on time. There're fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others—an automatic review for you.24.How will most people feel when you try hard to remember theirnames?A.They will be moved.B.They will be annoyed.C.They will be delighted.D.They will be discouraged.25.If you can't remember someone's name, you may ________.A.tell him the truthB.tell him a white lieC.ask him for pityD.ask others to help you26.What does the text mainly tell us?A.Tips on an important social skill.B.Importance of attending parties.C.How to make use of associations.D.How to recite and repeat names.答案与解析本文是一篇应用文,作者就在各种场合下如何记住别人的名字提出了一些建议。

相关主题