当前位置:文档之家› 小学三年级英语阅读小短文5篇含答案

小学三年级英语阅读小短文5篇含答案

小学三年级上学期英语阅读理解专项训练第一题:It is eight o'clock. The children (孩子们) go to school by car every day, they aregoing to school on foot. It is ten o'clock. Mrs. Sawyer usually 通常)stays at home inthe morning, but this morning, she is going to the shops. It is four o'clock in theafternoon, Mrs. Sawyer usually drinks tea in the living room. But this afternoon, sheis drinking tea in the garden. It is six o'clock, In the evening, the children usually dotheir homework, but this evening, they are not doing their homework. At the moment, they are playing in the garden. It is nine o'clock. Mr. Sawyer usually readshis n ewspaper at ni ght晚上).But he's not readi ng his n ewspaper tonight. At themoment, he's reading an interesting (有趣的)book. 小题1:The children go to school _____________________ every day.A.by carB.on footC.by bike D.by bus小题2:Mrs. Sawyer is going to ___ this morning。

A.staying at home B.go shopping C.drinking tea D.watching TV 小题3:Mrs. Sawyer usually drinks tea in the evening at _______ in theliving room.A.8:00 B.16:00 C.18:00 D.21:00小题4:Are the children doing their homework at the moment?Yes, they do. B.No, they don't. No, they aren't.DYes, they are..C 第二题:Mike is a good student. He gets up at six thirty every day. He likes to wear hisblue sweater. He goes to school at seven fifteen. He has English class at eight o'clock.He likes English very much. He has lunch at home. In the afternoon, he always playsfootball on the school playground. He does homework after dinner. He goes to bed atnine o'clock.1 / 6判断正(丁)误(F)( ) (1) Mike gets up at 6:20 every day.( ) (2) Mike has a blue sweater.( ) (3) Mike has lunch at school.( ) (4) Mike likes to play football.( ) (5) Mike does homework after school.第三题:Hello! My name is Sun Wei. Here is an American boy. His name is David Smith.He is twelve. And I am twelve, too. David is in Class Three, Grade One. I am in ClassThree, Grade One, too. He is Number Eight, Row Five. I am Number Five, Row Four.( )1.David is an ( ) boy.A. EnglishB. AmericanC. Chinese( )2.He is ( )A. tenB. elevenC. twelve( )3.Sun Wei is( )Class Three, Grade One.A. inB. onC. of( )4.David is in Row ( ) .A. FourB. FiveC. One( )5.Sun Wei is Number( ).A. FourB. FiveC. Eight第四题:Van and Ted are twin brothers. They look the same. They are English. They areeleven. They are in No.15 Middle School. They are new students in Class One, GradeOne. Van sits in Row One. Ted sits in Row Three.( )1. Van and Ted areA. twins brothersB. twin brotherC. twin brothers( )2. They are( ).A. EnglishB. AmericanC. Chinese( )3. They are . A. ten B. eleven C. twelve( )4. They are( ) students.A. newB. oldC. good( )5. Ted sits in Row ( ) .A. threeB. fourC. Five第五题:This is a Chinese gird. Her name is Wu Yan. She is a new student. She is in YuyingMiddle School. She is in Class One, Grade Two. Bill is an American boy. He is eleven.He is Yuying Middle School, too. Miss Li is their PE teacher. She is a good teacher.( )1. Wu Yan is( ).A. a Chinese girlB. an American girlC. an English girl( )2. She is a( )student.A. goodB. newC. old( )3. Bill is( ).A. a Chinese girlB. an American boy3 / 6C. a good boy( )4. Their PE( )is Miss Li.A. friendB. teacherC. student( )5. Miss Li is a good ( ).A. teacherB. studentC. boy 第六题:I have a pencil box. It's blue. There are lots of things in it. I have a pen. It's redand long. I like it. I have three pencils. They are short. I have a ruler. It's big.I have an eraser. It's small.阅读理解并选择合适的选项( )1. The pencil box is ______ .A .blue B. red( )2. The pen is ________ .A. yellowB. red( )3. I have _______ pencils.A. 3B. 2( )4. The pencils are _________A. shortB. long( )5. The eraser is _________ .A. bigB. small第一题答案:小题1:A4 / 6小题2:B小题3:B小题4:D试题分析:小题1:细节理解题,根据文中语句“ The children go to school by car every day”理解可知,孩子们天天坐车去上学,故选A。

小题2:细节理解题,根据文中语句“ It is ten o'clock. Mrs. Sawyer usuallystaysat home in the morning, but this morning, she is going to the shops” 理解可知,今早,Mrs. Sawyer要去购物,故选B。

小题3:细节理解题,根据文中语句“ It is four o'clock in the afternoon, Mrs.Sawyer usually drinks tea in the living room”. 理解可知,Mrs. Sawyer 在下午4 点在客厅喝茶,故选B。

小题4:细节理解题,根据文中语句“In the evening, the children usually dotheir homework, but this evening, they are not doing their homework. At themome nt, they are play ingin the garde n” 理解可知,此时此刻孩子们正在花园里玩耍呢,故选D。

第二题答案:1-5 x V x V x第三题答案:1-5 B C A B B第四题答案:1-5 C A B A A5 / 6第五题答案:1-5 A B B B A 第六题答案:1-5 A B A A B 6 / 6。

相关主题