第五篇Tracking Down HIVIn the summer of 1980, a patient had a strange purplish spot removed from below his ear. It was Kaposi’s sarcoma, a rare form of skin cancer. This patient also had lymph node swelling and exhaustion. In November 1980, a Los Angeles immunologist examined a young man who had diseases linked to immune system malfunctions. The doctor had a T-cell count taken of the patient’s blood. T-cells are a type of white blood cell that plays a key role1 in immune responses. The patient had no helperT-cells.By the end of 1980, 55 Americans were diagnosed with infections related to immune system breakdown; four had died. A year later the death toll was 74. Intravenous drug users had T-cell abnormalities. People who had received blood transfusions showed symptoms of immune system breakdown. By July 1982, 471 cases of the disease, now called Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS), had been reported; 184 people had died.In April 1984, American virologist Dr. Robert Gallo isolated the pathogen, or disease producer, responsible for2 AIDS. He called it HTLV-III. In Paris, Dr. Luc Montagnier identified a virus he called LAV. An international panel of scientists determined that both men had found the same virus. It became known as Human Immunodeficiency virus (HIV). Blood banks began screening for HTV in 1985, but by then about 29,000 people had been infected through blood transfusions. Some 12,000 hemophiliacs had contracted HIV through blood-clotting products. By 1995, 477,900 Americans had AIDS; 295,500 had died.In 1996, researchers announced drugs that reduced HIV in infected people. Today scientists are testing vaccines and believe that if HIV can be suppressed, then perhaps it can be eradicated3, but it is still a race against time.词汇:spot n. 地点,斑点,斑块,青春痘lymph n. 淋巴结sarcoma n. 肿瘤,肉瘤,恶性毒瘤exhaustion n. 衰竭,耗尽,精疲力竭immunologist n.免疫学家malfunction n. 故障,失灵,疾病count n. 计数,计算infection n. 传染病,感染breakdown n. 故障,衰弱,崩溃toll n. 代价,死亡人数intravenous drug n. 静脉注射药物abnormalities n. (abnormality的复数形式)畸形,异常情况blood transfusion n. 输血symptom n.症状virologist n. 病毒学家virus n. 病毒panel n.座谈小组,仪表板hemophiliac n. 血友病患者vaccine n. 疫苗注释:1.play a key role...扮演一个关键角色,有至关重要的作用2.be responsible for...对……负责,是……的原因3.can be eradicated可以被根除的练习:1.This passage is mainly about ____.A the spreading of the disease known as HIVB the work of Dr. Robert GalloC infectious diseasesD the symptoms of HIV2.A T-cell is a ____.A patient’s bloodB deadly strain of tuberculosisC white blood cell important in providing immunity to diseaseD red blood cell3.The final paragraph leads the reader to see that scientists ____.A have no hope in ever finding a cure for HIVB have hope that a cure for HIV will be foundC have run out of time to find a cure for HIVD are in a contest against each other to find a cure for HIV4.The basic pattern used to develop this passage is ____.A chronological orderB personal narrativeC comparison and contrastD question and answer5.The word u eradicated the last paragraph means ____.A made extremeB celebratedC remove by rubbingD gotten rid of entirely答案与题解:1.A从开篇的病例介绍,到后面感染人数的不断上升可以推断出,这篇文章的主旨是讲艾滋病病毒在美国的传播。
从第二段中的最后一句话可以看出,人们最初对艾滋病的冠名是在1982年7月,而那时全美已有病例471起,并有184人死亡了,因此可以推断出是讲该病毒的传播的。
2.C第一段的最后一句话里对T细胞进行了定义,即其为白细胞的一种,并在免疫效应中起关键作用,因此答案是选项3.B文章最后一段的最后一句话提到了解题线索,即现在科学家正在测试预防艾滋病的疫苗,他们相信,如果该病毒能被抑制,就可能被根治。
4.A该题为对文章线索总结题,chronological order意思为“按照时间次序”,chronological意思为“时间的”,从该文中的几个时间点来看,人们对于艾滋病的接触、了解、应对、研究,应该是按照不同年份进行的,故答案为选项A。
5.D本题为词义推断题,eradicate的本义为“根除”,本题的解题线索在最后一段最后一句话的前半句,即“Today scientists are testing vaccines and believe that if HIV can be suppressed”,只要了解suppress的词义,即“抑制”,那么结合后面then(于是,那么)这个关联词就可以推断出后面的动词短语应该和“根治”有关,本题选项中的前三个选项均不含该意思,故答案为选项D。
选项A为“成为极端”,选项B为“庆祝”,选项C为“通过摩擦被消除”,和前句大意均不相符。
第二篇The Hope Children’s HospiceThe Hope Children’s Hospice provides free specialist care for children with life-limiting conditions who are not expected to live into adulthood. It cares for up to eight terminally-ill children at one time, and aims to care for them in the same way their families would care for them at home. ____1____Life-limiting conditions present many long-term medical and emotional problems-not only for the child, but for parents and siblings too. So the hospice offers respite care-short stays for the child alone or for the whole family together. ____2____ Short stays give terminally-ill children an opportunity to meet others with similar conditions.Each child at the hospice has their own carer and their own care plan. A normal day might startwith a jacuzzi bath followed by a massage from a complementary therapist. ____3____The hospice has a multi-sensory room. ____4____ It has touch-screen computers, video games, paddling pools, anti space for wheelchair dancing. Children have music therapy and can record their own music, not only as a way to express their feelings, but to leave something for their family and friends to listen to in the years to come.The hospice has a number of quiet moms where we care for children during and after death. ____5____ Our support does not end with death. We help not just grieving parents, but also siblings who are experiencing bereavement. We give everyone opportunities to discuss their fears about death and dying.词汇:hospice n.收容所,救济院,临终关怀respite n.缓期执行care n.临时看护adulthood n. 成年,成人期sibling n. 兄弟姊妹therapist n. 理疗币paddling n. 划动pool n.戏水池bereavement n. 丧亲,丧友注释:1.live into adulthood...长大成人,活到成年2.in the years to come...在大限将至之日,最后期限临近之时练习:A These are places where families and friends can say goodbye.B Some children go to school, while others play with hospice play specialists.C When families prefer to do the caring themselves, a hospice carer will go to their home and help them.D This is a special room whic h stimulates the children’s senses with lights, music, touch, and smell.E They become confused about time, place, and who people are.F At these times, parents hand over responsibilities to the staff and have a “holiday”.答案与题解:1.C选项C的本意是,当这些儿童的家人希望能够亲自照料这些子女时,救济院的看护人员将会上门为其提供帮助,与前句中“为患儿提供家人般的关照”形成呼应。