当前位置:文档之家› 人教版英语必修一课时作业 15课

人教版英语必修一课时作业 15课

课时作业(十五)Unit 4Section ⅢLearning about Language & Using LanguageⅠ.单句语法填空1.I learn that you've been admitted to Tsinghua University. Please accept my congratulations (congratulate) on it.2.The accident caused some damage to my car, but it was nothing serious.3.This frightened (frighten) boy whose mother was lost in the disaster is looking for her now.4.He sincerely (sincere) hoped the country would give up its nuclear weapons and focus more on its economy development.5.Judging (judge) from his expression, his request must have been turned down.6.Mr Wilson didn't believe that two-thirds of his children's spare time was (be) wasted in playing computer games.7.We met a group of cyclists (cycle) on the tour in the Lake District.8.I honour him beyond expression (express).9.She felt greatly honoured (honour) to have been invited to give a lecture at the meeting.10.John was_studying (study) in his room when he heard someone calling him.Ⅱ.阅读理解AVolunteer Chances for Teens About Learning Buddies Learning Buddies is an education program for K-5, students at the Beacon Hill, Columbia, Douglass-Truth, NewHolly and West Seattle Library branches(分馆). Teen volunteers and kids read together, learn math and play educational games with support from librarians.If you are a high school students who enjoys math, reading and helping kids succeed in school, please consider volunteering as a Learning Buddy. You will get service learning experience and earn community service hours for school.Learning Buddies teaches kids once a week. V olunteer chances are offered at the following Library branches, October through December and March through May.·Beacon Hill Branch: Tuesday, 4:15 p.m. to 5:45 p.m.·Columbia Branch: Thursday, 4:15 p.m. to 5:45 p.m.·Douglass-Truth Branch: Tuesday, 4:15 p.m. to 5:45 p.m.·NewHolly Branch: Tuesday, 4:15 p.m. to 5:45 p.m.·West Seattle Branch:Tuesday, 4 p.m. to 5:30 p.m.Become a Learning BuddyHigh school students must be at least 14 years old and live close to a Library branch that offers the Learning Buddies program.You can ask for a volunteer application and attend an interview at one of the following Library branches at least one month before the fall or spring Learning Buddies series.·Beacon Hill Branch: call the Teen Services Librarian at 206-684-4711.·Columbia Branch: call the Teen Services Librarian at 206-386-1908.·Douglass-Truth Branch: call the Teen Services Librarian at 206-684-4704.·NewHolly Branch: call the Supervising Librarian at 206-386-1905.·West Seattle Branch: call the Teen Services Librarian at 206-684-7444.【语篇解读】本文是应用文。

某图书馆为高中生提供志愿服务机会。

本文介绍了志愿服务项目的基本情况、活动时间、联系方式以及申请方式等。

1.Which number should you call if you want to volunteer on Thursday?A.206-684-4711.B.206-386-1908.C.206-684-4704. D.206-386-1905.答案与解析:B细节理解题。

由第三段后面的“Columbia Branch: Thursday, 4:15 p.m. to 5:45 p.m.和文末的Columbia Branch: call the Teen Services Librarian at 206-386-1908”可获知正确答案。

2.Students who want to become a Learning Buddy must ________.A.be 14 years old or overB.do well in all school subjectsC.live close to the kids being taughtD.be able to teach kids twice a week答案与解析:A细节理解题。

由Become a Learning Buddy部分中的“High school students must be at least 14 years old”可知,该志愿者项目要求参加者为14岁及以上的高中生。

3.Where does this text probably come from?A.A travel guide.B.A science report.C.An invitation.D.An advertisement.答案与解析:D推理判断题。

某图书馆为高中生提供志愿服务机会,本文介绍了该志愿服务项目的概况、可选择的志愿服务地点和联系方式、对参加者的要求等相关信息,因此可推断,本文可能选自一则宣传广告。

BOne night in April, Corey Simmons got on the New York City subway, heading from Manhattan to Brooklyn to pick up his son from his grandmother. Simmons knew he needed to open the green folder(文件夹) on his legs, because inside lay his son's math worksheets that father and son were supposed to complete together.His son, who was in third grade, had just failed a test on fractions(分数). Simmons, 40, was never great at math. He wasn't sure he remembered much about fractions. He opened the folder and started on a problem, but wan't sure if he was doing it correctly.Just then, a man got on the train and sat next to him.“He looked like a professor or something,” Simmons said. “He looked kind of smart... like he knew something about math.”Like most New Yorkers, Simmons did not often talk to other people on the subway. This time, he shared his problem with the stranger. To his surprise, the man offered to help.The two men worked through the math problems. The stranger helped Simmons understand how to do the math, so he could later teach his son.The moment was captured(捕获) by Denise Wilson, who was heading home from her job and saw the pair doing homework. She posted the photo on Facebook. “I really love seeing things like this especially in New York,” she wrote. “To be a dad... and put his pride aside and learn from a complete stranger... it was so cool.”Simmons said he wasn't afraid to ask for help so he could help his son. “You have to ask questions to get information. I'm not shy to ask,” he said. “I was letting him know ‘I need help, you know, your assistance would be great here on the train.’”The 20-minute subway lesson gave Simmons high hopes that his son would pass the next test. “He's going to knock it out of the park,”Simmons said.【语篇解读】本文是记叙文。

相关主题