当前位置:文档之家› 2019年湖北学位英语完形填空练习题(3)

2019年湖北学位英语完形填空练习题(3)

2019年湖北学位英语完形填空练习题(3)
In some cities,workaholism(废寝忘食工作)is so common that people don′t consider it unusual. They accept the lifestyle as 41__________. Government workers in Washington,
D.C,for example,frequently work sixty to seventy hours a week. They don′t do this because they have to ; they do it because they 42__________ to. Workaholism can be a
43__________ problem. Because true workaholics would rather work than do anything else, they probably have no idea of how to relax. Most of all, they 44__________ to sit and do nothing. The lives of workaholics are usually stressful,and this tension(紧张)and worry can cause 45__________ problems such as heart attacks and stomach
diseases.46__________,typical workaholics don′t pay much attention to their families.
Their marriages may end in 47__________ as they spend little time with their families.
Is workaholism 48__________ dangerous? Perhaps not. There are,certainly,people who work 49__________ under stress. Some studies show that many workaholics have great energy and
inter-est in work. They feel work is so pleasurable that they are actually very happy. For most workaholics,work and entertainment are the same thing. Their jobs 50__________ them with a challenge; this keeps them busy and creative.
41.填入答案()。

A.strange
B.boring
C.pleasant
D.normal
答案:D
42.填入答案()。

A.agree
B.promise
C.dare
D.want
答案:D
解析:本题考查旬意理解。

联系上下文意思可知,废寝忘食工作者没
有其他的兴趣爱好,而他们又宁愿工作而不愿无所事事。

所以,本句
意为:他们忘我地工作,不是因为他们必须要这么做,而是因为他们
愿意。

want to和have to形成对照。

43.填入答案()。

A.slight
B.serious
C.obvious
D.difficult
答案:B
解析:本题考查对上下文的理解。

下文所举的例子表明废寝忘食地工
作可能导致身体上的严重疾病或家庭破裂。

所以,这种工作方式有时
候会导致很严重的问题。

slight,轻微的;serious,严重的;obvious,明显的。

44.填入答案()。

A.dream
B.decide
C.intend
D.hate
答案:D
解析:本题考查动词辨析。

根据上文的意思可知,废寝忘食的工作者
宁愿工作也不愿无所事事。

hate doing/to do,不喜欢做某事。

45.填入答案()。

A.physical
B.cultural
C.social
D.mental
答案:A
解析:本题考查形容词辨析。

下文列举的疾病都是指身体方面的问题,故用physical(身体的)。

cultural,文化的;social,社会的;mental,心智上的。

46.填入答案()。

A.Therefore
B.However
C.Anyway
D.Besides
答案:D
解析:本题考查上下文句意的关系和连词的使用。

前文所列举的是废
寝忘食地工作所可能导致的身体方面的疾病,后文所列举的是因为废
寝忘食地工作而导致的家庭方面的问题,这两者之间应是并列递进关系,所以选besides。

therefore,所以;however,不过;anyway,无论如何。

47.填入答案()。

A.happiness
B.silence
C.failure
D.surprise
答案:C
解析:本题考查对上下文的理解。

根据空格后面as所引导的原因状
语从句和上一句的解释可知,和家人在一起的时间太少,会导致他们
的婚姻失败。

end in,以……结束。

48.填入答案()。

A.sometimes
B.always
C.seldom
D.hardly
答案:B
解析:本题考查对上下文句意的理解。

上文所列举的例子都是废寝忘
食地工作引起的不良影响,而下文所举的例子则是积极的影响。

根据
这个点可知,此句既是对上一句的反问,又起承上启下的作用。

49.填入答案()。

相关主题