当前位置:文档之家› 英语八年级英语下册阅读理解及答案

英语八年级英语下册阅读理解及答案

英语八年级英语下册阅读理解及答案一、八年级英语下册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解More than fifty years ago, Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys. Since then, Barbie doll, as everyone called her, has become the most successful toy doll in history. Her parent, the Mattel Company, said that 90G of all American girls between 3 and 10 have at least one Barbie at home.However, Barbie is facing some trouble at present. There are many similar dolls on the market in competition with her. Another doll named Bratz, for example, came to life about sixteen years ago. She looks more like today's pop stars with heavy makeup(浓妆) and miniskirts. And her company offers more kinds of clothes.It seems that Barbie has lost her magic among older girls. "For younger girls, playing with a Barbie is much funnier. But when you get older, you want something smarter and more modern," says Vera Shepherd, a shop assistant of a toy store in New York.It is good news that on the international market, Barbie is still No. 1. Although Mattel is selling fewer Barbies in the United States these years, sales in other countries are still going up. Mattel opened its first Barbie store in Shanghai, where girls can shop, eat, drink or even become fashion designers for their own Barbies.Mattel is planning big celebrations for Barbie's 58th birthday. Fashion designers from all over the world have been called to make new dresses for Barbie. How long will Barbie stay popular in the world of toy dolls? It is hard to say, but 58 is surely not the age to retire(退休).(1)Barbie's family name is .A. RobertsB. MillicentC. ShepherdD. Bratz(2)Barbie's trouble is that .A. she wears heavy makeup and miniskirtsB. other dolls are more popular with little girlsC. other dolls are trying to beat her in the marketD. she has become less popular in the international market(3)Girls can do the following in the first Barbie store in Shanghai EXCEPT .A. going shoppingB. having foodC. drinking juiceD. taking photos(4)What's the meaning of the underlined words "fashion designers" in the passage? A. 珠宝设计师 B. 发型设计师 C. 舞台设计师 D. 时装设计师【答案】(1)A(2)C(3)D(4)D【解析】【分析】本文主要介绍了芭比娃娃的起源,以及现在的发展状况。

(1)细节题。

根据第一段提到的Barbie Millicent Roberts first appeared in the world of toys. 可知,姓为Roberts,故选A。

(2)推断题。

根据第二段说其他娃娃也相继占有市场,可知Barbie因此受到打击,故选C。

(3)细节题。

根据第三段提到的 Mattel opened its first Barbie store in Shanghai, where girls can shop, eat, drink or even become fashion designers for their own Barbies.可知,只有taking photos不可以,故选D。

(4)推断题。

根据第四段提到的 Fashion designers from all over the world have been called to make new dresses for Barbie,可知这个单词的意思为时装设计师,故选D。

【点评】考查阅读理解。

本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。

2.阅读理解Have you ever thought about what our food will be like in the future? As the population is growing fast, there must be changes in our food.More land will be used for building houses for people. Then there will be less space for cattle and chickens, so meat will be more expensive. Instead, people will eat more fruit and vegetables. Scientists are always trying out new ways of growing food. Only one third of the Earth's area is land and the rest is sea, so some think maybe we can get more food from the sea.Besides, though rice supports more than half of the world's population, it needs a lot of water to grow. Scientists predict(预测) the climate will get drier during the next century. Therefore, it might be impossible to grow rice in the future. Some farmers are experimenting with new crops. Farmers like to grow beans because they don't need much water, and beans also improve the quality of the soil. The soybean (黄豆) makes a good substitute(替代品) for rice and meat.(1)Why won't some people eat meat every day in the future according to the passage?A. Because meat makes people fat.B. Because meat may be more expensive.C. Because people want to be healthier.D. Because people want to eat more vegetables.(2)Where can we get more food according to the passage?A. From the sea.B. From the land.C. From the rivers.D. From other planets.(3)Why might it be impossible to grow rice in the future according to the passage?A. Because growing rice is hard work.B. Because people will eat less rice.C. Because rice needs much water to grow.D. Because it takes too much time to grow rice.(4)Which of the following about beans is NOT true?A. Beans may be popular for farmers to grow.B. Beans need as much water as rice to grow.C. Beans improve the quality of the soil.D. Beans can take the place of rice and meat.【答案】(1)B(2)A(3)C(4)B【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是将来人们的食物会是什么样的。

相关主题