当前位置:文档之家› 北邮大学英语2阶段作业三

北邮大学英语2阶段作业三

一、阅读理解(共1道小题,共25.0分)1.The Great Wall of China is the longest wall in the world.It is more than 6000 kilometers long, about 7 meters high, 5 to 6 meters wide. It is known to be the only one of the structures built by men on Earth that can be seen from the moon.The Potala(布达拉宫)in Tibet, China, is the world’s highest palace. It is over 3 kilometers above the sea level.The great Pyramid in Egypt is the biggest burial place ever built. It is about 137 meters high, or about the height of 40-storey building. Each side of the Pyramid is about 230 meters long, or about as long as 2 city blocks.The Sears Tower in Chicago, U.S.A., reaches a height of 443 meters. It has 110 storeys and covers a total floor space of 420,000 square meters. It is the tallest office building in the world.1、The Great Wall of China is the longest wall in the worldbecause it is _____.1.over six thousand kilometers long2.about two hundred and thirty meters long3.about as long as two city blocks4.more than three kilometers above sea-level2、The biggest burial place that men ever built is in ______.1.Tibet2.Egypt3.the Potala4.the Great Wall3、The Sears Tower is about ____, so it is the tallest officebuilding in the world.1.seven meters high2.one hundred and thirty seven meters high3.four hundred and forty-three meters high4.four hundred and twenty thousand meters high4、The only one of the objects built by men on the earth thatcan been seen from the moon is _____.1.the Great Pyramid2.the Great Wall3.the Sears Tower4.the Potala5、The Potala is in _____.1.Chicago2.Egypt3.the U.S.A4.China试题分值:25.0得分:[5, 5, 5, 5, 5]提示:[1]A.细节题。

本题问“长城是世界上最长的墙,这是因为______。

”中心词是“the longest wall”。

答案在第一段的第二句,该句大意是“长城有6000多公里长,7米高,5至6米宽”。

据此可知答案是A。

B的意思是“长城长度约230米”,C的意思是“长城约有两个街区长”,D的意思是“长城比海平面高3公里多”。

[2]B.细节题。

本题问“人类建造的最大的墓穴是在_____。

”中心词就是“the biggest burial place”,答案在第三段的第一句话,该句大意是“埃及的大金字塔是最大的墓穴”。

据此可知答案是B。

[3]C.细节题。

本题问“希尔斯大楼的高度大约是______,所以它是世界最高的办公大楼。

”中心词是“the Sears Tower”,答案在最后一段的第一句,该句大意是“美国芝加哥的希尔斯大楼高达443米”。

据此可知答案是C。

A的意思是“7米高”,B的意思是“137米高”,D的意思是“420,000米高”。

[4]B.细节题。

本题问“从月亮上能看到的地球上的唯一的建筑物是_____。

”中心词是“The only one of the objects”,或者“can been seen from the moon”。

答案在第一段的最后一句,该句明确告诉我们答案是B。

[5]D.细节题。

本题问“布达拉宫在______。

”这个题目算是一种常识,我们知道答案是D。

如果有的同学不知道“the Potala”就是“布达拉宫”,解决办法就是在原文中找到这个词进行定位。

二、单项选择题(共15道小题,共75.0分)1.Washington's story is not true. His first biographer ___________ the tale.1.coinage2.invented3.enhanced4.encouraged2.Cheating is now considered to be a ___________ problem in colleges and universities.1.majorrge3.high4.spacious3.To get their high school ___________, students are required to pass competency tests.1.certificates2.degrees3.diplomas4.He had a habit ___________ me jokes.1.telling2.to telling3.of telling4.with telling5.If I had to do something ___________ with my hands. I would do poorly.1.interesting3.interrupt4.interior6.I always took it ___________ granted that I was far more intelligent than he was.1.as2.over3.for4.butIn the test I scored 160 ___________a normal of 100.1.at2.with3.against4.in8.The less able children reacted badly ___________ criticism.1.by2.to3.with4.againstI made ___________a complicated check for a family with several children.1.up2.into3.of4.out10.He refused to ________ on the rumors of his resignation.ment2.criticism3.discourage4.invest11.What a cold day! It’s ___________ day for a walk.1.not much of2.not a much of3.not much of a4.not much a12.As the young man was short of money, he was ___________ to apply for the dirty job.1.capable2.probably3.likely4.like13.Everything indicates that something has gone wrong ________ his plan.1.to2.in3.with4.at14.He has ________ for language.titude2.longitude3.an aptitude4.an attitude15.Investigators have not yet _______ the cause of the air crash.1.determined2.explored3.devised4.hastened。

相关主题