当前位置:文档之家› 2019届高考英语二轮(江苏专用)题型组合练:2

2019届高考英语二轮(江苏专用)题型组合练:2

题型组合练(二)(对应学生用书第171页)Ⅰ.阅读理解A(社会生活)If you are interested in the news,it means you care about what is happening in your community and the world.But sometimes news can be upsetting.If you find out about sad news and it makes you feel worried or upset,what should you do? Dr.Harold Koplewicz,President of the Child Mind Institute,has some suggestions.Sometimes,the news you watch on TV is not completely accurate.The news on TV is fast-paced.When bad news affects our nation,all of us need time to understand and process it.Your parents and your teachers can be your first sources to get information.Even someone who is as strong and powerful as President Barack Obama weeps when he's very sad.It's part of being a human that sad events make us feel sad.That doesn't mean that we need to fall_apart.It means that we just have to admit that we're sad and move forward.People respond in different ways when facing sad news.There are certain kids who are very private and don't want anyone to see how they feel.But if you feel worried,talk to your parents and teachers,which can help you feel more comfortable.If you still feel very nervous,another way to feel better is to take part in activities that are helpful to others.Go with your parents to the children's welfare institutions,or think of ways that you or your class can help others.On the other hand,remember to go to sleep at the right time,play with your friends or go to the movies.It is okay to feel sad,but it's not good to stop doing the things you usually do.【语篇解读】新闻对孩子会产生影响。

对于孩子接触到负面新闻而变得情绪低落、忧虑这一问题,本文给出了相关建议。

1.The passage is written for________.A.news reporters B.school kidsC.teachers D.parentsB[推理判断题。

根据第一段中Dr.Harold Koplewicz的身份是President of the Child Mind Institute以及第二段中的“Your parents and your teachers can be your first sources to get information.”可知,本文的阅读对象应该是孩子。

] 2.What does the underlined phrase “fall apart” mean in Paragraph 3?A.Cheer up.B.Ask for help.C.Stop being nervous.D.Have a mental breakdown.D[词义猜测题。

根据第三段中的“It means that we just have to admit that we're sad and move forward.”并结合上下文语境可推断出,fall apart是指“精神崩溃”的意思。

]3.What can be inferred from the passage?A. More sleep is helpful for sad people.B.To admit we are sad will leave us nervous.C.Don't let sadness disturb your normal life.D.Children should not watch too much news.C[推理判断题。

根据最后一段的“It is okay to feel sad,but it's not good to stop doing the things you usually do.”可知,即便是悲伤的时候,也不要打乱自己的生活规律。

]B(生态环保)【导学号:25874087】(江苏省名校高三入学摸底卷(考点卷二))More people live close to sea coast than earlier estimated,assess researchers in a new study.These people are the most sensitive to the rise of sea level as well as to the increased number of floods and intensified(加剧的)storms.By using recent increased resolution datasets, Aalto University researchers estimate that 1.9 billioninhabitants,or about 26% of the world's total population,live closer than 100km from the coast in areas less than 100 meters above present sea level.By 2050 the amount of people in that zone is predicted to increase to 2.4 billion,while population living lower than 5 meters will reach 500 million.Many of these people need to adapt their livelihood to changing climate,says Assistant Professor Matti Kummu from Aalto University.The study found that while population and wealth concentrate by the sea,crops must be grown further and further away from where people live.So highlands and mountain areas are increasingly important from this point of view.Over the past century there has been a clear tendency that cropland and pasture(牧场)areas have grown mostly in areas outside the population hotspots and decreased in coastal areas.This will most probably only continue in the future,adds Professor Olli Varis from Aalto University.Even though people and wealth continue to accumulate in coastal areas,their growth is even faster in inland and mountainous areas,the study reveals.This contradicts the existing studies.In the future,the world will be less diverse in terms of urbanization and economic output,when assessing it from a geospatial(地理空间)point of view.For the analysis,researchers used several global gridded(网格化的)datasets.They first created geographical zoning in relation to the elevation and proximity to coast.This was then used to study the factors included in the study,which were grouped into five clusters: climate,population,agriculture,economy,and impact on the environment.For the factors with temporal extent,the researchers also assessed their development over a time period of 1900­2050.【语篇解读】本文是说明文。

相关主题