当前位置:文档之家› 沪教版牛津上海小学六年级上册英语阅读试题及答案

沪教版牛津上海小学六年级上册英语阅读试题及答案

沪教版牛津上海小学六年级上册英语阅读试题及答案一、阅读理解1.阅读理解阅读理解(A)Sydney is a big city but not the capital in Australia.It's in the east of Australia.There are many museums and parks in Sydney.Sydney Opera House is very famous all over the world.People can watch excellent shows there.There are also many wonderful beaches there.People can swim in the sea.Tourists can see koala bears,kangaroos and other interesting animals at the zoo in Sydney.Koala bears and Kangaroos are the animals in Australia.The seafood there tastes great, too.It takes 7 hours to get there from Hongkong Airport.根据短文内容,判断一下内容是否正确。

(1)Sydney is the capital city in Australia.(2)We can go to Sydney Opera House to watch shows.(3)There are only kangaroos and koala bears in Australia.(4)We can fly to Sydney from Hongkong.(5)Tourists can eat seafood in Sydney.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)1(5)0【解析】【分析】大意:介绍澳大利亚悉尼的城市文化。

(1)根据Sydney is a big city but not the capital in Australia可知,悉尼不是澳大利亚的首都。

故选错误。

(2)根据Sydney Opera House is very famous all over the world.People can watch excellent shows there可知,人们确实可以在悉尼歌剧院观看表演。

故选正确。

(3)根据Koala bears and Kangaroos are the animals in Australia可知,考拉跟袋鼠是澳大利亚的动物,但不是唯一的。

故选错误。

(4)根据It takes 7 hours to get there from Hongkong Airport可知,从香港机场飞到悉尼需要7小时。

故选正确。

(5)根据People can swim in the sea可知,人们可以在悉尼海边游泳。

故选错误。

【点评】考查阅读理解。

首先通读全文,理解大意。

其次阅读问题,根据题干信息找出相关句子进行判断。

2.阅读理解阅读短文,为Kitty和Joe选择相应的食物Kitty:What did you have for breakfast,Joe?Joe:I had some noodles for breakfast.What about you,Kitty?Kitty:I had a sandwich and a glass of milk for breakfast.Joe:What did you have for lunch yesterday,Kitty?Kitty:I had a salad for lunch.What about you,Joe?Joe:I had a hamburger and some chips for lunch.What did you have for dinner yesterday,Kitty?Kitty:I had some pizza and fruit for dinner.【解析】【分析】(1)D含义是一份三明治。

E含义是牛奶。

此题关键词是Kitty的breakfast早餐。

根据对话内容第三行可知,故填写DE。

(2)C含义是一份沙拉。

此题关键词是Kitty的lunch午餐。

根据对话第五行内容可知。

故填写C。

(3)I含义披萨,G含义是水果。

此题关键词是Kitty的晚餐,根据对话最后一句可知,故填写IG。

(4)F含义是面条。

此题关键词是Joe的早餐,故填写F。

(5)H含义是一个汉堡包,J含义是薯片。

此题关键词是Joe的午餐,根据对话第六行内容可知,故填写HJ。

【点评】考查名词。

同学平时要多记忆有关食物类的名词。

3.阅读理解根据短文内容判断下列句子正误Today is Saturday. Mike is going to the nature park with his classmates. They are going there by bus and the bus station is close to Mike's home. The nature park is a little far, but the No.6 bus will take them there. He also has plans for tomorrow. He is going to the bookstore and buy some comic books on Sunday morning. In the evening, he is going to see a film. He will have a good time on the weekend.(1)It is Friday today.(2)They are going to the nature park by bus.(3)They will take the No.7 bus.(4)Mike is going to buy some word books on Sunday morning.(5)Mike is going to see a film on Sunday evening.【答案】(1)0(2)1(3)0(4)0(5)1【解析】【分析】这是介绍Mike和朋友们去自然公园情况的短文。

(1)句意:今天是星期五。

根据短文句子Today is Saturday.可知是星期六。

题目叙述错误。

故答案为:错误。

(2)句意:他们乘公交车去自然公园。

根据短文叙述They are going there by bus(他们乘公交去那里。

)可知题目叙述正确。

故答案为:正确。

(3)句意:他们将乘坐7路公交车。

根据短文叙述but the No.6 bus will take them there.可知是6路公交车。

题目叙述错误。

故答案为:错误。

(4)句意:星期日上午,Mike打算买一些单词书、根据短文叙述He is going to the bookstore and buy some comic books on Sunday morning.(他打算在周日上午去书店买一些漫画书。

)可知是买漫画书。

题目叙述错误。

故答案为:错误。

(5)句意:Mike打算在星期日晚上看电影。

根据短文叙述In the evening, he is going to see a film.(在晚上我打算看场电影。

)可知题目叙述正确。

故答案为:正确。

【点评】这是考查阅读理解的题目。

仔细阅读短文,根据短文的相关叙述来判断正误。

4.阅读理解阅读对话,判断下列各句与对话内容是否相符。

Martin: What do you want to be when you grow up, Jiamin?Jiamin: I want to be a fireman (消防员). I think the fireman is cool.Martin: And you, Lily?Lily: I like children. I want to be a teacher. What about you, Martin?Martin: My father is a police officer. He can stop bad people. So I want to be a police officer. Jiamin: Police officers can help people. Your father is great, Martin.Martin: Thanks. Look, Miss Wang is working hard. I think teachers are great, too.(1)Jiamin wants to be a firefighter.(2)Lily wants to be a doctor.(3)Martin's father is a farmer.(4)Police officers can stop bad people.(5)Miss Wang is a teacher.【答案】(1)1(2)0(3)0(4)1(5)1【解析】【分析】大意:马丁,嘉敏和莉莉谈论长大后想做什么职业。

(1)句意:嘉敏想当一名消防员。

根据Jiamin: I want to be a fireman. 可知嘉敏想当消防员。

故答案为正确。

(2)句意:莉莉想当一名医生。

根据 Lily: I like children. I want to be a teacher. 可知莉莉想当一名老师。

故答案为错误。

(3)句意:马丁的父亲是一个农民。

根据 Martin: My father is a police officer. 可知马丁的父亲是一名警察。

故答案为错误。

(4)句意:警察可以制止坏人。

根据 He can stop bad people. So I want to be a police officer. 可知警察可以制止坏人。

故答案为正确。

(5)句意:王小姐是一名教师。

根据Martin: Thanks. Look, Miss Wang is working hard. I think teachers are great, too. 可知王小姐是一名教师。

故答案为正确。

【点评】本题考查了阅读理解,先翻译对话,然后根据对话内容,判断句子正确或错误。

5.阅读理解阅读理解,判断正误。

相关主题