当前位置:文档之家› 新高考2020版高考英语二轮复习第二编三短文改错考法2句法错误练习新人教版

新高考2020版高考英语二轮复习第二编三短文改错考法2句法错误练习新人教版

考法2句法错误
语篇出处:2019年全国卷川语篇类型:记叙文主题语境:职业梦想
I've had mftiiy dre^rih* sin-ce 1 训⑪呂 A fhilcL Now my dreflrn 詁 io 空亡口吕 a cafe. Though it may a|ppear simple* il required a lot of ide- ◎□肚口 ^requires ns and 检 What 】warn is not ju^l nn ordiiu&rily cnfe but A very 2 ordinal special one. 1 warn my cafe A have 普?<pec]al ilieme such as hfc ・ w l ang Dj r na&ty M . In the cate* cyslornE*『百 will Enjoy TOLir^elves in the 耀 themselves Li^lunc&l diivawtuiiEEn
QLn 讪血h 苇査定踊从旬■引导词在从何中作主话) i& cresEedi for Lhem, If I succeed in manage one, 1 will open more, ⑥ m/Mig;訂xg 】wish io Im vc i chain of uiJ 的 in ni^Eiy di f ft rem ciiy a Each of niy
S^dlirs
eafe^ wall havt a different theme and an umque tiyle.
⑩目 1.1 'll remember those unforgettable days when we spent together.
答案:when^that/which 或去掉when 考查定语从句的引导词。

在定语从句中作宾语,
所以用关系代词,作宾语也可以省略。

2. There is a large shopping centre in Wangfujing, which you can buy traditional han d-made crafts like paper-cuts.
答案:which T where 考查定语从句的引导词。

从句中不缺少主语或宾语,用关系副词
引导定语从句。

先行词表示地点,故用
where 引导该定语从句。

3. To those which are devoted to the cause of educati on, happ in ess means the achieveme nts their stude nts made.
答案:which T who 考查定语从句的引导词。

先行词是指人的代词
those ,用who 引导定
语从句。

4. September 1st is the day where stude nts go back to school after a summer
vacati on.
答案:Whether ^What 考查主语从句的连接词。

在从句中作fear 的宾语,表示"所
的事物”,用 what 引导该主语从句。

6.What impresses me most is he wears a sincere and charming smile.
I ve had. nsauy 山电见口人 ^ince 1 wa^ a
child.. Now my dream b io □pens A cafe, Thaugh
it may appeiar simple- n required a lol of ideis diid
e (fore So. W liai 1 want is not jufri an ordmarily
cife h»:i i 罟色ry *■卩erinl one. 1 iv am my wfe
have a special llieme ^ucli s* lske s,Tong Dyna^iy"8. In the caf^- cia»lomerfi will en oy yourselves in the historical e^vircrment what is crefited for elicnk ]£ I Mixccecd JI 血直厲占老E one-】
will open ntoWi I wish to have a chaia of d 弊 in many dlLHereni city ・ Each of my cafeswill have
& dJkreni theme «]id an unique ilyie.
w]ia|
答案:he 前加that 考查表语从句的连接词。

引导表语从句,在从句中不作任何成分,没有词义,但不能省略,故用that 。

7.People began looking across to see when the noise was coming from.
答案:when^where 考查宾语从句的连接词。

此处表示"噪音来自哪里”。

8.He was about to leave while someone knocked on the door.
答案:while T when 考查状语从句的连接词。

be about to do ... when…"正要做某事,突然……”。

9.Someone called in the early morning, but he hung up after I could answer the phone.
答案:after t before 考查状语从句的连接词。

before I could ... “我还没有来得及……”。

10.Unless three of us are walking together, at least one of the other two is bound to be good enough to be my teacher.
答案:Unless t If 考查状语从句的连接词。

这里是条件状语从句,应用if 引导。

11.Tw o thirds of the surface of the earth are covered with water.
答案:are t is 考查主谓一致。

当分数或百分数作主语时,谓语动词与相关名词在人称
和数上保持一致。

句中主语是不可数名词surface 。

12.I am busy recently. If I have time, I would visit my friends more often.
答案:have t had 考查虚拟语气。

与现在事实相反的虚拟语气,条件从句中谓语动词用般过去时,主句用would do 形式。

相关主题