当前位置:文档之家› 老托福阅读真题及答案:PASSAGE2

老托福阅读真题及答案:PASSAGE2

老托福阅读真题及答案:PASSAGE2为了帮助大家备考托福阅读,提高成绩,下面小编给大家带来老托福阅读真题及答案:passage 2,希望大家喜欢!老托福阅读真题及答案:PASSAGE 2The geology of the Earth's surface is dominated by the particularproperties of water. Present on Earth in solid, liquid, and gaseous states,water is exceptionally reactive. It dissolves, transports, and precipitates manychemical compounds and is constantly modifying the face of the Earth.Evaporated from the oceans, water vapor forms clouds, some of which aretransported by wind over the continents. Condensation from the clouds providesthe essential agent of continental erosion: rain. Precipitated onto the ground,the water trickles down to form brooks, streams, and rivers, constituting whatare called the hydrographic network. This immense polarized network channels thewater toward a single receptacle: an ocean. Gravity dominates this entire stepin the cycle because water tends to minimize its potential energy by runningfrom high altitudes toward the reference point, that is, sea level.The rate at which a molecule of water passes though the cycle is not randombut is a measure of the relative size of the various reservoirs. If we defineresidence time as the average time for a water molecule to pass through one ofthe three reservoirs — atmosphere, continent, and ocean — we see that the timesare very different. A water molecule stays, on average, eleven days in theatmosphere, one hundred years on a continent and forty thousand years in theocean. This last figure shows the importance of the ocean as the principalreservoir of the hydrosphere but also the rapidity of water transport onthecontinents.A vast chemical separation process takes places during the flow of waterover the continents. Soluble ions such as calcium, sodium, potassium, and somemagnesium are dissolved and transported. Insoluble ions such as aluminum, iron,and silicon stay where they are and form the thin, fertile skin of soil on whichvegetation can grow. Sometimes soils are destroyed and transported mechanicallyduring flooding. The erosion of the continents thus results from two closelylinked and interdependent processes, chemical erosion and mechanical erosion.Their respective interactions and efficiency depend on different factors.1. The word "modifying" in line 4 is closest in meaning to(A) changing(B) traveling(C) describing(D) destroying2. The word "which" in line 5 refers to(A) clouds(B) oceans(C) continents(D) compounds3. According to the passage , clouds are primarily formed by water(A) precipitating onto the ground(B) changing from a solid to a liquid state(C) evaporating from the oceans(D) being carried by wind4. The passage suggests that the purpose of the "hydrographic network"(line 8) is to(A) determine the size of molecules of water(B) prevent soil erosion caused by flooding(C) move water from the Earth's surface to the oceans(D) regulate the rate of water flow from streams and rivers5. What determines the rate at which a molecule of water moves through thecycle, as discussed in the third paragraph?(A) The potential energy contained in water(B) The effects of atmospheric pressure on chemical compounds(C) The amounts of rainfall that fall on the continents(D) The relative size of the water storage areas6. The word "rapidity" in line 19 is closest in meaning to(A) significance(B) method(C) swiftness(D) reliability7. The word "they" in line 24 refers to(A) insoluble ions(B) soluble ions(C) soils(D) continents8. All of the following are example of soluble ions EXCEPT(A) magnesium(B) iron(C) potassium(D) calcium9. The word "efficiency" in line 27 is closest in meaning to(A) relationship(B) growth(C) influence(D) effectiveness答案 AACCD CABD托福阅读不能过于依赖技巧有许多学员这么和我说,老托的阅读要比新托简单得多,甚至不看文章也能做对题。

其实不然。

我们知道,原来老托是350字一篇文章,10分钟。

现在新托是700字左右一篇文章,20分钟内完成12-14题。

按照时间比例来说,时间对考生是绰绰有余的。

但是为什么众多考生还是会有这样的感觉呢?问题就出在托福的题目上,现在新托福阅读的题目四个选项长度呈不断加长趋势。

有很多考生用在理解题目和选项的时间就远远超过答题时间。

这样的话就直接影响了后面题目的答题质量。

如果出现阅读加试,很多考生就一个头两个大了。

这主要还是因为考生在准备新托福阅读考试过程中太注重技巧的提炼,而忘记了学习英语最根本的还是在对语言的掌握上。

因此在这里给大家提几点复习新托福阅读的几点建议:1. 如果基础一般的同学,想要参加托福考试,最好提前3-4个月准备起来。

一本好的词汇书是必不可少的。

其实背哪一本词汇书不是重点所在,重要的是能够持之以恒,每天对所背的词汇进行复习和总结。

因为你在做词汇题时如果能遇到你熟悉的词,可以节省你会到文章中去看上下文猜词的时间。

虽然不能保证背到就一定能考到,但是单词可以帮助你更好的理解文章。

曾经有一名语言专家这样说过:“Without grammar, little can be conveyed and without vocabulary, nothing can be conveyed.”足以说明词汇的重要性。

2. 然后要从理解文章的结构开始理解文章。

我们要明白,托福考试的阅读文章都是北美校园基础课程的文章,基本没有做过改动。

相关主题