单元测试卷(四)(时间:100分钟;满分:120分)Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
AWhat's your dream vacation? Watching wildlife in Kenya? Boating down the Amazon? Sunbathing in Malaysia? New chances are opening up all the time to explore the world.So we visit travel agents,compare packages and prices,and pay our money.We know what our vacation costs us.But do we know what it might cost someone else? It's true that many poorer countries now depend on tourism for foreign income.Unfortunately,though,tourism often harms the local people more than it helps them.It might cost their homes and lands.In Myanmar,5,200 people were forced to leave their homes among the pagodas (佛塔) in Bagan so that tourists could visit the pagodas.Tourism might also cost the local people their livelihood and dignity.Local workers often find only menial (卑微的) jobs in the tourist industry.And most of the profits do not help the local economy.Instead,profits return to the tour operators in wealthier countries.When the Maasai people in Tanzania were driven from their lands,some moved to city slums.Others now make a little money selling souvenirs or posing for photos.Problems like these were observed more than 20 years ago.But now some nongovernment organizations,tour operators and local governments are working together to begin correcting them.Tourists,too,are putting on the pressure.The result is responsible tourism,or “ethical tourism”.Ethical tourism has people at its heart.New international agreements and codes of conduct can help protect the people's lands,homes,economies and cultures.The beginnings are small,though,and the problems are complex.But take_heart.The good news is that everyone,including us,can play a part to help the local people in the places we visit.Tour operators and companies can help by making sure that local people work in good conditions and earn reasonable wages.They can make it a point to use only locally owned hotel,restaurants and guide services.They can share profits fairly to help the local economy.And they can involve the local people in planning and managing tourism.What can tourists do? First,we can ask tour companies to provide information about the conditions of local citizens.We can then make our choices and tell them why.And while we're abroad,we can do as follows.Buy local foods and products,not imported ones.Pay a fair price for goods and services and not bargain for the cheapest price.Avoid flaunting wealth.Ask before taking photographs of people.They are not just part of the landscape!Let's enjoy our vacation and make sure others do,too.1.What is probably the best title for the article?A.Tourism Causes Bad EffectsB.Tourism Calls for Good BehaviorC.Vacations Bring a Lot of FunD.Vacations Cost More Than You Think【解析】标题概括题。
通读全文及第二段开头We know what our vacation costs us.But do we know what it might cost someone else?可知最佳答案是D。
【答案】 D2.Which of the following is NOT mentioned?A.Local people were well paid to leave their lands.B.Tourists may stay in hotels opened by local people.C.Local people are mainly provided with lowpaying work.D.Tourists could bargain with local people for a reasonable price.【解析】细节理解题。
根据第四段中的“Others now make a little money selling souvenirs or posing for photos.”可知C项正确;根据第八段第一句可知B项正确;根据倒数第五段可知D项正确。
故选A。
【答案】 A3.The underlined phrase“tak e heart”(Para.7) means “________”.A.pay attention B.take careC.cheer up D.calm down【解析】词义猜测题。
take heart意为“振作”,故选C。
【答案】 C4.According to the passage,the writer thinks_________________________.A.tourism is not a promising industryB.dream vacations should be spent abroadC.the problems caused by tourism are easy to settleD.tourists should respect local customs and culture【解析】细节理解题。
由文章后半部分What can tourists do?可推出答案为D。
【答案】 DBStudents decide to take a job while being in university because of two reasons,on the one hand,they need money;on the other hand,they want to experience something new and they want to see what working means. But is it good to take a job while you are a university student? There are both advantages and disadvantages if we were to answer this question.If we were to think about the advantages,we could mention the ones I have just discussed.Having a job at an early age helps us gain experience,which will be very useful to our later life.We may become financially independent and don't need to ask our parents for money each time we want to go downtown with our friends,or spend the holiday at the seaside or in the mountains.However,students who take a job might have problems in spending enough time on their study.If they work during the day,they may have to be absent from their classes,and if they work at night they will feel tired the next day.They may choose to stay at home, resting.What's worse,some students may even get bored with study.Well,this fact happens every now and then,but there are cases when wellprepared students take a parttime job but at the same time they make time for study, too.And they have good results.Their case is a good example to follow among the students who decide to work while being in university.Anyway,we need to keep in mind that study is the most important job for a student.【语篇解读】本文讨论了一个问题:上大学时找一份工作合适吗?5.The writer believes that some college students work ________.A.to learn something practicalB.for pleasureC.to support their familyD.for further education【解析】细节理解题。