当前位置:文档之家› 2013年度全国职称英语等级考试综合类(A级)试题及参考答案

2013年度全国职称英语等级考试综合类(A级)试题及参考答案

2013年度全国职称英语等级考试综合类(A级)试题及参考答案职称英语考试历年真题汇总>>/zZnTL(复制链接,点击“打开链接”即可访问)更多精品备考资料在职称英语考试交流群:151033695 第1部分:词汇选项(第1~15题,每题1分,共15分)下面每个句子中均有1个词或短语划有横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。

1. The rules are too rigid to allow for human error.A. inflexibleB. generalC. complexD. direct2. This species has nearly died out because its habitat is being destroyed.A. turned deadB. passed byC. carried awayD. become extinct3. The contract between the two companies will expire soon.A. shortenB. endC. startD. resume4. Three world-class tennis players came to content for this title.A. argueB. claimC. wishD. compete5. The methods of communication used during the war were primitive.A. simpleB. reliableC. effectiveD. alternative6. Respect for life is a cardinal principle of the law.A. moralB. regularC. fundamentalD. hard7. The drinking water has became contaminated with lead.A. pollutedB. treatedC. testedD. corrupted8. Come out, or I’ll bust the door down.A. shutB. setC. breakD. beat9. She shed a few tears at her daughter’s wedding.A. wipedB. injectedC. producedD. removed10. They didn’t seem to appreciate the magnitude of the problem.A. existenceB. importanceC. causeD. situation11. The tower remains intact ever after two hundred years.A. unknownB. unusualC. undamagedD. unstable12. Many experts remain skeptical about his claims.A. doubtfulB. untouchedC. certainD. silent13. The proposal was endorsed the majority of members.A. rejectedB. submittedC. consideredD. approved14. Rumors began to circulate about his financial problems.A. sendB. spreadC. hearD. confirm15. The police will need to keep a wary eye on this area of town.A. nakedB. cautiousC. blindD. private参考答案: 1.A 2.D 3.B 4.D 5.A 6.C 7.A 8.C 9.C 10.B 11.C 12.A 13.D 14.B 15.B第2部分:阅读判断(第16~22题,每题1分,共7分)下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断:如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。

Mau Piailug, Ocean Navigator16. At the time of his voyage, Mau had unique navigational skills.A. RightB. WrongC. Not mentioned17. Mau was familiar with the sea around Tahiti.A. RightB. WrongC. Not mentioned18. Mau could not afford a compass or charts.A. RightB. WrongC. Not mentioned19. Mau learnt navigation skills from his grandfather.A. RightB. WrongC. Not mentioned20. Mau used stones to memories where the stars were situated in the sky.A. RightB. WrongC. Not mentioned21. The first inhabitants of Hawaii could read and write.A. RightB. WrongC. Not mentioned22. Mau expected his students to remember the positions of the stars immediately.A. RightB. WrongC. Not mentioned参考答案: 16 A 17 B 18 C 19 A 20 A 21 C 22 B第3部分:概括大意与完成句子(第23~30题,每题1分,共8分)下面的短文后有2项测试任务:(1)第23~26题要求从所给的6个选项中为第1~4段每段1选择个最佳标题;(2)第27~30题要求从所给的6个选项中为每个句子确定1个最佳选项。

Traffic Jams—No End in Sight1 Traffic congestion(拥堵)affects people throughout the world. Traffic jams cause smog in dozens of cities across both the developed and developing world. In the U.S., commuters (通勤人员) spend an average of a full working week each year sitting in traffic jams, according to the Texas Transportation Institute. While alternative ways of getting around are available, most people still choose their cars because they are looking for convenience, comfort and privacy.2 The most promising technique for reducing city traffic is called congestion pricing, whereby cities charge a toll to enter certain parts of town at certain times of day. In theory, if the toll is high enough, some drivers will cancel their trips or go by bus or train. And in practice it seems to work: Singapore, London and Stockholm have reduced traffic and pollution in city centres thanks to congestion pricing.3 Another way to reduce rush—hour traffic is for employers to implement flextime, which lets employees travel to and from work at off-peak traffic times to avoid the rush hour. Those who have to travel during busy times can do their part by sharing cars. Employers can also allow more staff to telecommute (work from home) so as to keep more cars off the road altogether.4 Some urban planners still believe that the best way to ease traffic congestion is to build more roads, especially roads that can take drivers around or over crowded city streets. But such techniques do not really keep cars off the road; they only accommodate more of them.5 Other, more forward—thinking, planners know that more and more drivers and cars are taking to the roads every day, and they are unwilling to encourage more private automobiles when public transport is so much better both for people and the environment. For this reason, the American government has decided to spend some$7 billion on helping to increase capacity on public-transport systems and upgrade them with more efficient technologies. But environmentalists complain that such funding is tiny compared with the$50 billion being spent on roads and bridges.23. Paragraph 1________24. Paragraph 2________25. Paragraph 3________26. Paragraph 4________A Not doing enoughB A global problemC Changing work practiceD A solution which is no solutionE Paying to get inF Closing city centres to traffic27. Most American drivers think it convenient to______.28. If charged high enough, some drivers may______ to enter certain parts of town.29. Building more roads is not an effective way to______.30. The U. S. government has planned to ______ updating public-transport systems.A go by busB encourage more private carsC drive aroundD spend more moneyE reduce traffic jamsF travel regularly参考答案:23 A 24 E 25 C 26 D 27 C 28 A 29 E 30 D第4部分:阅读理解(第31~45题,每题3分,共45分)下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。

相关主题