当前位置:文档之家› 电大人文英语2形考作业及答案

电大人文英语2形考作业及答案

电大人文英语2形考作业及答案1一、选择填空题(每题10分,共5题)2题目17— Our city is getting safer and safer. 8— _________________.11A. I don't want to discuss this with you.12B. I hope there will be no crimes any more. 13C. Crimes are sometimes good.17解析:本题考核“表述希望”。

第一说话人提到本城市正在变得越来越安全,第二说话人则表示希望以后都不要有什么犯罪,选项“Crimes are sometimes good.”和选项“I don't want to discuss this with you.”违反交际用语礼貌原则,所以答案为“I hope there will be no crimes any more.”。

19题目224— _____________ .25— I agree with you.28A. There are quite a lot of minor crimes in this city. 29A. There are quite a lot of minor crimes in this city. 30C. The supermarket was broken into last night.34解析:本题考核“表达意见”。

第二说话人的回应是同意前者的意见,而选项“The supermarket was broken into last night.”和选项“There are quite a lot of minor crimes in this city.”都是陈述一种事实,非表达个人意见,所以答案是“I think we should bring back death penalty for serious crimes.”。

36题目341If I ______ the mayor of the city, I would introduce severe punishment for crimes.44A. was45B. am46C. were50译文:假如我是市长,我会引入严厉的手段来惩罚犯罪。

51解析:这个句子里只是表达说话人的一个主观意愿,不是事实,因此用虚拟语气,因此选were。

53题目458 Relationships and friendships can ________ gangs. 61A. lead to62B. results in63C. arrive at67译文:友好的感情可能导致他们成为帮派。

68解析:can动词后面用动词原形,则可以排除选项“results in”(result in 为“导致”之意),lead to 为“导致”之意,可以表示导致怎么样的结果,arrive at 是到达(目的地)的意思。

因此选lead to 70题目575Juvenile delinquency will be ______ by peer pressure. 78A. affect79B. affected80C. effect84译文:青少年犯罪会受到同辈压力的影响。

85解析:affect与effect均可表示“影响”,其区别是:前者是动词(及物),主要指一时的影响,着重影响的动作,可指一般意义的影响(不分好坏),也可指不良影响;后者是名词(可数或不可数),两者的关系大致为:affect=have an effect on.,题中为被动语态结构,缺少动词(过去87题目692二、阅读理解:根据文章内容,完成选择题。

(共50分)94China Calls for Unified International Rules against Internet Crime96 Cyber security has always been a serious issue as the internet industry is ever growing. Nowadays, people can easily connect to the Internet with a simple click of a mouse. But the global network can be easily destroyed by a single leak. The world is facing a difficult situation in keeping web security.97 Currently, there are no unified international rules for maintaining internet security. China has called for unified international rules against internet crime. Last year China (and some other countries) handed in a draft Code of Conduct on Information Security to the UN.98 World leaders and experts discussed the possible internet threats facing the world. They agreed that the only way to deal with internet security threats was to trust each other and strengthen cooperation. The threats cannot be solved by any one country alone. And for these reasons, countries would have a greater chance of trusting each other in dealing with such threats.99 Though great efforts were made to issue common regulations for the internet, few results have been achieved yet. There'sstill a long way to go for unified global internet securityrules and regulations.103操作提示:通过题目后的下拉选项框选择正确答案。

1051. Maintaining web security is _______ for China.回答不正确107A. easy108B. a piece of cake109C. difficult1112. There are _______ to maintain cyberspace security.回答不正确113A. no unified international regulations114B. unified international regulations115C. worldwide unified international regulations1173. The only way to deal with cyber security threats was to _______.回答不正确119A. depend on China120B. strengthen international cooperation and trust each other 121C. depend on the UN.1234. _______ results have been achieved.回答不正确125A. A lot of126B. Few127C. Good1295._______ summited a draft 'Code of Conduct on Information Security'.回答不正确131A. China only132B. The United States133C. China (and some other countries) 136答案:1. C 2. A 3. B 4. B 5. C137解析:1381. 这是一道推断题,从第一段最后一句(The world is facing adifficult situation in keeping web security.)可以看出,全世界都面对着维护网络安全的窘境,而第二段里面提到,因为全世界都没有统一的规范网络安全的准则,正号召世界出台统一的标准,所以选C。

1392. 这是一道细节题。

第二段第一句表明目前世界并没有统一的网络安全规范准则,所以选A。

1403. 这是一道细节题。

第三段第二句表明,只有当全世界互相信任并加强合作,才能有效的打击网络威胁,所以选B。

1414. 这是一道细节题。

第四段第一句表明,虽然作出了很大的努力,可是成效甚微,所以选B。

1425. 这是一道细节题。

第二段第三句表明是中国(以及其他一些国家一起)于去年提交了草案,所以选C。

143一、选择填空题(每题10分,共5题)144题目1149— There was a gunshot in the cinema last night. 150— I heard about it, and __________________ .153A. how many people got shot?154B. I was enjoying the fighting in the movie.155C. I hope there would be no more gunshot in the future.159解析:本题考核“表示希望”。

第一说话人提起昨晚在电影院有枪击,第二说话人回应希望将来不会再有类似情况更为贴切。

161题目2166—There are more and more Internet crimes. 167—___________________.170A. It's none of your business.171B. I think we should introduce more regulations to supervise the Internet.172C. It has nothing to do with me.176解析:本题考核“表达意见”。

相关主题