当前位置:文档之家› 七年级英语上册任务型阅读知识点(大全)经典

七年级英语上册任务型阅读知识点(大全)经典

七年级英语上册任务型阅读知识点(大全)经典一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1.阅读下面的材料,完成后面的表格,每个空格只能填一个单词。

I am a student of a middle school. My class teacher is Mrs. Green. She is more than 30 years old. She is our English and History teacher. She is strict(严格) and at the same time she is very kind.In our school, there is a playground. We do morning exercises, play basketball and volleyball there. Our PE teacher, Mr. Jackson teaches us to do ball games. He was once a successful sportsman. He is our hero. Our school also has a swimming pool. We take swimming lessons there.Our school building is very large and the school hall is on the ground floor. Every year, we have a prize—giving ceremony(颁奖典礼)in the hall.【解析】【分析】主要讲了作者学校的教室、操场、游泳池和老师。

(1)根据Our school building is very large可知学校建筑物是非常大的,故填large。

(2)根据and the school hall is on the ground floor.学校礼堂在一楼,故填hall。

(3)根据We do morning exercises, play basketball and volleyball there.可知我们在操场上做早操、打篮球和排球,故填basketball。

(4)根据Our school also has a swimming pool. We take swimming lessons there.可知在游泳池那上游泳课,故填swimming。

(5)根据My class teacher is Mrs. Green. She is more than 30 years old. She is our English and History teacher.可知格林老师教我们英语和历史,teach sb. sth.教某人某物,固定搭配,时态是一般现在时,主语Mrs. Green是单数,所以用单三teaches,故填teaches。

(6)根据She is more than 30 years old.可知格林老师30多岁了,more than=over超过,故填over。

(7)根据She is strict(严格) and at the same time she is very kind.可知格林老师是严格的和友好的,故填kind。

(8)根据Our PE teacher, Mr. Jackson teaches us to do ball games.可知Jackson老师是我们的体育老师,故填PE。

(9)根据Mr. Jackson teaches us to do ball games.可知Jackson老师教我们球类游戏,故填ball。

(10)根据He is our hero.可知Jackson老师是我们的英雄,故填hero。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

2.用合适的单词填空,完成文后的表格。

An English gent leman always takes an umbrella and wears a hat. Why? In England, it rains often. The rain comes at any time, so an umbrella is necessary (必要的)in people's life. English gentlemen love to take a long black umbrella. It is useful when the rain comes. And it is also a style. The hat plays an important part in their life too. If two men meet in the street, they take off (脱掉) their hats to show their respect (尊重) to each other. If a man visits his friend, he takes off his hat frst when he gets into the room. If he goes to a party, he can only put the hat on his chair, but not on the table. You don't have the two things, but you can still (仍然) be a gentleman. Always be nice to others and be ready to help others. Show your respect and love to old people, women and children. Never shout. Never lose your temper (发脾气).【解析】【分析】文章大意:短文介绍了英国的绅士。

英国绅士总是拿着一把雨伞戴着一顶帽子,要想成为一名绅士,要始终善待他人,乐于助人,尊重和爱戴老人,不能大喊大叫,不能发脾气,这才是绅士风度。

(1)根据短文开头的句子“An English genleman always takes an umbrella and wears a hat.”可知,英国绅士总是拿着一把雨伞戴着一顶帽子,故答案为umbrella。

(2)根据短文中的句子“In England, it rains often.”在英国经常下雨,rains为动词,在“It is often ____2____ in English.”句子中,is后面缺少形容词,故答案为rainy。

(3)根据文中句子“English gentlemen love to take a long black umbrella.”可知,英国的绅士喜欢经常带着一把长长的黑伞,故答案为long。

(4)根据短文开头的句子“An English genleman always takes an umbrella and wears a hat.”可知,英国绅士总是拿着一把雨伞带着一顶帽子,故答案为hat。

(5)根据短文中的句子“If a man visits his friend, he takes off his hat first when he gets into the room.” 如果一名男士去拜访他的朋友,进入房间时,他首先脱下帽子。

故答案为friend。

(6)根据短文中的句子“If he goes to a party, he can only put the hat on his chair” 如果他去聚会,他只能把帽子放在椅子上,故答案为chair。

(7)根据短文中的句子“Always be nice to others and be ready to help others.”可知,作为一名绅士,要始终善待他人,乐于助人。

故答案为nice。

(8)根据短文中的句子“Always be nice to others and be ready to help others.”可知,作为一名绅士,要始终善待他人,乐于助人。

故答案为help。

(9)根据短文中的句子“Show your respect and love to old people” 可知,作为一名绅士,要尊重和爱戴老人,故答案为love。

(10)根据短文最后的句子“Never shout. Never lose your temper (发脾气).”可知,要有绅士的风度,不能大喊大叫,不能发脾气,故答案为Shout。

【点评】考查任务型阅读,在嘴甜的时候要仔细分析提示句(空格所在句子),判断所填词的词性、词形,提高填词的准确性;再者,快速阅读文章,有目的地查找相关信息,按照要求规范答题;最后,认真检查,仔细复核校对,认真仔细地填好答案。

3.根据短文内容,回答下列问题。

It's Sunday today. There're many people in the park. Some are walking. Some are drinking tea. Others are watching flowers. Look! Lucy is flying a kite with her brother, Tom. The kite is high in the sky (天空) now. Their parents are sitting under the tree. What are they talking about'? I don't know.Oh, dear! Look! Lucy's kite is in a big tree now. Tom wants to climb the tree and get it back. But his mother doesn't let him do it. At the moment we can see Polly flying high. It can get the kite for Lucy. Lucy is very happy to get the kite back. She thanks Polly very much.(1)What day is it today?(不超过3个词)(2)Where are the people now?(不超过5个词)(3)What's Lucy doing?(不超过5个词)【答案】(1)It's Sunday today.(2)They're in lee park.(3)She's flying a kite.【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述周日人们在公园里做各种活动。

相关主题