英语七年级英语下册任务型阅读及答案(word)一、七年级英语下册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1.阅读下面短文,在文中填入与文章意思最符合的句子。
Every year, thousands of people get hurt(受伤)or die(死亡)when they are crossing the road.________Old people often get hurt or die because they can't see or hear very well. Children usually meet with accidents(事故)because of their carelessness.________How can we lessen(减少)traffic accidents? Everybody should follow the traffic rules. For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time.________ So, when we walk across the road, we must try to walk on the sidewalk.________ Look left first, next look right, then look left again. Only when we are sure that the road is clear, we can cross it. The right way to cross the road is to walk quickly.________ If people run across the road, they may fall down. We should try to help children, old people or blind people to cross the road, and never play in the street.A. It's not safe to run.B. They forget to look and listen before they cross the road.C. We must stop and look both ways before crossing the road.D. Most of these people are old people and children.E. For the walkers, it's very important to be careful when they are walking on the road.【答案】 D;B;E;C;A【解析】【分析】主要讲了怎样减少交通事故。
A. It's not safe to run.跑步不是安全的。
B. They forget to look and listen before they cross the road.在他们过马路前他们忘记看和听。
C. We must stop and look both ways before crossing the road.在通过马路前我们必须停下来看看两边。
D. Most of these people are old people and children.这些人中的大部分是老人和孩子。
E. For the walkers, it's very important to be careful when they are walking on the road.对于步行者来说,当穿过马路时仔细是非常重要的。
(1)根据后句可知主要讲了老人和孩子发生事故的原因,所以前句讲的是发生事故的大部分是老人和孩子,故选D。
(2)根据前句Children usually meet with accidents(事故)because of their carelessness.可知孩子们因为粗心发生交通事故,所以后句讲的是孩子们在通过马路前没有看和听,故选B。
(3)根据前句For the drivers, they shouldn't drive too fast. If they drive too fast, it will be very difficult to stop the cars in a very short time.可知讲的是对于驾驶者来说开车开得太快,所以后句讲的是对于步行者来说过马路时要小心,故选E。
(4)根据前句when we walk across the road, we must try to walk on the sidewalk.可知当我们过马路时要走人行道,所以后句讲的是过马路时怎么做,故选C。
(5)根据后句If people run across the road, they may fall down. 可知如果人们跑着通过马路,他们可能跌到,所以前句讲的是跑是不安全的,故选A。
【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章大意,然后抓住每段关键词句,选择正确答案。
2.阅读短文,把A~E五个句子填入文中空缺处,使短文内容完整。
My father doesn't know how to cook. ________ If no one cooks for him, he doesn't eat anything.Today, my mother doesn't feel well. ________ My mother and I are happy. My father says he will go shopping first.________So my mother writes all the things on a piece of paper(-张纸)like this: ⒈cake; ⒉egg;⒊tomato; ⒋milk; ⒌chicken.Then my father goes out.________ He brings out all the things: one cake, two eggs, three tomatoes, four bags of milk and five chickens!Looking at those things, ________【解析】【分析】主要讲了作者爸爸不会做饭,今天作者妈妈生病了,爸爸想为他们做饭,于是先去购物,结果买错了妈妈列出来的东西。
A. So he doesn't cook.所以他不会做饭。
B. An hour later, he comes back.一小时后他回来了。
C. But he doesn't know what to buy.但是他不知道买什么。
D. My father says he will cook for us.我爸爸说他将为我们做饭。
E. my mother and I laughed (笑) and laughed.我妈妈和我笑了又笑。
(1)根据前句My father doesn't know how to cook.我爸爸不知道怎样做饭,可知后句讲的是他不会做饭,故选A。
(2)根据前句Today, my mother doesn't feel well.可知今天妈妈感觉不舒服,可知后句讲的是爸爸做饭,故选D。
(3)根据后句So my mother writes all the things on a piece of paper(-张纸) like this我妈妈在纸上写下所有的东西,可知前句讲的是爸爸不知道买什么,故选C。
(4)根据后句He brings out all the things他带来所有的东西,可知前句讲的是爸爸回来了,故选B。
(5)根据前句Looking at those things看着那些东西,可知后句讲的是看着爸爸买的东西,我和妈妈笑了,故选E。
【点评】考查任务型阅读,首先读懂文章,然后从文中抓住关键词,选择正确答案。
3.左栏是对五个人的喜好描述,右栏是七则广告信息,请为左栏的每个人选出最感兴趣的广告。
【解析】【分析】文章大意:本文介绍了Miss Green,Carry,Ben,Mr. Smith和Jack的喜好。
(1)细节题。
根据 She thinks watching films (电影) is a good way to kill (消磨) the time.可知格林女士喜欢看电影。
故选G。
(2)细节题。
根据 She dreams that she can taste food from other countries. .可知 Carry梦想能品尝其它国家的食物。
故选A。
(3)细节题。
根据 He feels happy when he walks on the beaches. 可知 Ben 喜欢在海滩上散步。
故选D。
(4)细节题。
根据 he likes the country life (乡村生活).可知史密斯先生喜欢乡下生活。
故选E。
(5)细节题。
根据 he wants to watch difficult actions (动作) like jumping through the fire.可知 Jack 喜欢看杂技。
故选F。
【点评】考查考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间的联系。
4.信息归纳Let's have a look at American students' school life. On school days, American students usually get up at 7:00 a.m. Most students walk or take a yellow school bus to school. Some students ride bikes. After they arrive at school at about 8:30 a.m., they meet their friends and talk about their activities. They put their backpack in a small cupboard(衣柜)and take out only one book, some writing paper and a pencil for each class. In the middle school, they take only five or six subjects each term. They usually go to the same class every day, and they have homework for every class.At noon, the students eat lunch at school. They often have meat, vegetables, fruit and some drinks. But some students like pizza, hot dogs or hamburgers better. At 13:00 in the afternoon, they begin to have classes. Their classes are always over at 15:00. Then they join the school clubs or play sports. They go back home at about 5:30 p.m.Information Card;Five or six/ 5 or 6;Meat, vegetables, fruit and some drinks;At 15:00【解析】【分析】大意:文章主要介绍了美国学生的学校生活。