当前位置:文档之家› 最新八年级英语上册阅读理解经典1

最新八年级英语上册阅读理解经典1

最新八年级英语上册阅读理解经典1一、八年级英语上册阅读理解专项练习(含答案解析)1.阅读理解Divas Hit the Road(《花儿与少年》 is a travel reality TV show from Hunan TV. Many stars travel together around the world in the show. In the third season, they went to Cities in the Southern Hemisphere (南半球). What's the weather like there? Let's have a look.Passage 1 Rio de Janeiro, BrazilYou can experience quite different weather in Rio de Janeiro. Ithas a dry season and a rainy season each year. The rainy seasonis from December to March. It rains heavily. In the dry season, itis very hot. Sometimes the temperature can be as high as 40℃.Passage2 Cape Town, South AfricaCape Town has mild(温和的) winters and warm summers. It'snot too hot in summer. The temperature is between around15℃to27℃.It's not that cold in winter either. The temperatureis between 7℃and 20℃There are cool sea breezes(微风)inwinter.Passage 3 Windhoek, NamibiaNamibia is one of the sunniest countries in the world. It has anaverage of 300 sunny days in a year. So it is hot and dry inWindhoek. It rarely rains. In one day, the temperature changesquickly- it is cold in the morning and evening but hot at noon.Passage4 Sydney, AustraliaHow is the weather in Sydney? It rains a lot, There are 138 rainydays on average every year. There are often windstorms too. So ifyou travel to Sydney, you'd better take a windbreaker(防风衣). In summer, it is not only hot but also wet.A. About 90 days.B. About 120 days.C. About 150 days.D. About 180 days.(2)What's the weather like in summer in Cape Town?A. It's hot.B. It's warm.C. It's mild.D. It's rainy.(3)Namibia has an average of_________ sunny days in a year.A. 138B. 200C. 238D. 300(4)Which is NOT RIGHT according to the passage?A. Divas Hi the Road is a travel film produced by Hunan TV.B. When Beijing is in winter, Sydney is in summer.C. Namibia is a sunny but dry country.D. You can enjoy Cape Town's mild winters and warm summers.【答案】(1)B(2)B(3)D(4)A【解析】【分析】主要讲了《花儿与少年》节目中的明星去南半球城市时的天气状况。

(1)细节题。

根据The rainy season is from December to March.可知雨天从12月持续到3月,大约4个月,120天左右,故选B。

(2)细节题。

根据Cape Town has mild(温和的) winters and warm summers.可知夏天天气是温暖的,故选B。

(3)细节题。

根据It has an average of 300 sunny days in a year.可知Namibia每年有300个晴朗的日子,故选D。

(4)细节题。

根据Divas Hit the Road(《花儿与少年》is a travel reality TV show from Hunan TV.可知《花儿与少年》是电视节目,不是电影,故选A。

【点评】考查阅读理解,主要考查细节题,注意从文中仔细寻找答案。

2.阅读理解It was wonderful in Taiwan. I still remember my last trip to Taiwan.First, I visited the National Palace Museum in Taiwan. It began to be built in 1962. It was completed in 1965. In this museum, you can find lots of exhibitions(展品). The museum keeps about 600, 000 artworks. The clerks of the museum say they change exhibitions every three months.Yinke was the second place I visited. It is a great town. There are some beautiful buildings in the town. The buildings look like European houses. These buildings make Yinke look like old England.It was a great experience to visit Keelung. The Keelung coasts are very famous for their wonderful scenes. There is also a seafood market. You can buy fresh product there.Then I arrived at Danshui. The most interesting place of Danshui is the Lover's Bridge. The bridge connects one side of the river with the other side. It is about 40 meters long. However, only one person can cross it at a time.I like Taiwan and I want to visit Taiwan again if I have free time.(1)Which of the following is NOT true about the National Palace Museum in Taiwan?A. The museum keeps about 600,000 artworks.B. You can find lots of exhibitions in the museum.C. The clerks of the museum change exhibitions every three months.D. It took about five years to finish building the museum(2)Why are the Keelung coasts very famous?A. Because fresh product there is very famous.B. Because people can buy wonderful seafood there.C. Because the coasts have wonderful scenes.D. Because there are some beautiful European houses.(3)How many places did the author visit in Taiwan?A. Three.B. FourC. FiveD. Six(4)What is the best title of the passage?A. Taiwan and KeelungB. The Lover's BridgeC. A Visit to YinkeD. A Trip to Taiwan【答案】(1)D(2)C(3)B(4)D【解析】【分析】本文介绍了作者去台湾旅行的经历。

(1)推理题。

根据It began to be built in 1962. It was completed in 1965,它于1962年开始建造。

它于1965年竣工,可知建筑时间是7年,故完成这座博物馆大约花了五年时间是错的,故选D。

(2)细节题。

根据The Keelung coasts are very famous for their wonderful scene基隆海岸以其美丽的景色而闻名,可知基隆海岸非常有名因为海岸有美丽的景色,故选C。

(3)细节题。

根据我参观了台湾的故宫博物院,银科是我第二次去的地方,参观基隆是一次很棒的经历,然后我到了淡水,可知作者在台湾参观了4个地方,故选B。

相关主题