山东省潍坊市2019-2020学年高三上学期期末英语试题注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。
回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
ATired of Neck Pain? We are proud to offer a gadget- Neck Massager- that will relieve your back and neck pain instantly! How does Neck Massager work?The reason why Neck Massager is so effective is definitely its innovative, scientific, time-tested methods that it uses to target the aching areas of your body and bring you long-awaited relief. Not only does this well-designed device reduce pain and tension, but also it improves your mood and overall health! Only the 2 AAA batteries will make sure that you can use it whenever tension strikes!People are already enjoying the benefits of Neck Massager:Whenever I use it, I instantly feel happier and more relaxed, so the effect really lasts. Neck Massager is not my small pleasure-it’s a big one! - Sandra ReamesI’m not so good with tech, so I was nervous about figuring out how to use it, but this device is so simple to use that even someone like me had absolutely no problem. I have started to sleep better as well ,and that was one of the most surprising benefits of the Neck Massager!- Pat SullivanHow much is it?Compared to all the medical expenses and other alternatives, Neck Massager is definitely worth a try. It's now available 50% OFF, which means you're able to get it for only £46!No pills, no doctor appointments, no wasted time-you can now feel great in your own home!IMPORTANT INFORMATION! “As of February 12, 2020, you can still get a Neck Massager with DISCOUNT!”1. What makes Neck Massager so effective?A. Its working methods.B. Its well-designed look.C. The 2 AAA batteries.D. The long working time.2. What does Pat Sullivan think of the device?A. It is light.B. It is oversized.C. It is simple to use.D. It is safe to operate.3. How much will you have to pay if you buy one in March,2020?A. £23.B. £46.C. £69.D. £92.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇说明文。
文章主要介绍了一款能够缓解背部和颈部疼痛的按摩器——Neck Massager,介绍了其工作方法、用户评价以及价格等信息。
【1题详解】细节理解题。
根据How does Neck Massager work?部分中The reason why Neck Massager is so effective is definitely its innovative, scientific, time-tested methods that it uses to target the aching areas of your body and bring you long-awaited relief.(颈部按摩之所以如此有效的原因无疑是它的创新、科学、久经考验的方法,它可以针对你身体疼痛的部位,给你带来期待已久的缓解)可知,Neck Massager的工作方法让它非常有效果。
故选A。
【2题详解】细节理解题。
根据People are already enjoying the benefits of Neck Massager:部分中I’m not so good with tech, so I was nervous about figuring out how to use it, but this device is so simple to use that even someone like me had absolutely no problem.(我对技术不是很在行,所以我对如何使用它感到很紧张,但是这个设备使用起来很简单,即使是像我这样的人也完全没有问题)可知,Pat Sullivan认为这个设备使用起来很简单。
故选C。
【3题详解】细节理解题。
根据How much is it?部分中It's now available 50% OFF, which means you're able to get it for only £46!(现在有五折优惠,这意味着你只需花46英镑就能买到它!)可知,如果你在2020年3月买一台,你要付46/50%=92英镑。
故选D。
BThe sound that woke Damian Languell at 8:15 in the morning was so loud he assumed it came from inside his house in Wade, Maine. As he got up to investigate, he heard another sound, this one coming most definitely from outside. Looking out of his bedroom window, he noticed a tree enveloped in smoke about 500 yards away. A car wrapped around the tree's base, its engine on fire.Grabbing buckets of water, he and his wife ran to the crash site. Up close, the accident looked worse. The car was split nearly in two, and the tree was where the driver's seat ought to have been, as if planted there. No one should have survived this crash, and yet there was 20- year-old Quintin Thompson, his terrified face pressed against the driver's side window, in visible pain.Languell tried putting out the fire with his buckets of water but failed. When the flames got into the front seats, he knew he had to get the young man out. So Languell opened the car's back door and climbed in. Using a pocket knife he'd brought with him, he cut through Thompson's seat belt. Now that Thompson was free, Languell pulled him out, and dragged him to safety before the entire car was in flames.It is empathy that drove Languell to help, just as he said, "My heart goes out to Thompson. When you are that close to that level of hurt, you feel it so directly." For his heroic action, Languell was added to the list of real-life heroes changing the world.4. Where was the first sound actually from?A. A house on fire.B. A car crash.C. The bedroom window.D. The basement.5. What do we know about Quintin Thompson?A. He saved his car from fire.B. He was successfully rescued.C. He remained calm all the time.D. He was capable of helping himself out.6. Which of the following best explains "empathy” underlined in the last paragraph?A. Honesty.B. Wisdom.C. Sympathy.D. Responsibility.7. Which words can best describe Damian Languell?A. Daring and generous.B. Caring and grateful.C. Courageous and noble.D. Ambitious and reliable.【答案】4. B 5. B 6. C 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。