人教版英语八年级英语下册任务型阅读(word)1一、八年级英语下册任务型阅读专项练习(含答案解析)1.阅读短文,请根据短文内容完成表格,每空一词。
If you want to have a wonderful holiday, you can visit Kingston. It's a famous Canadian city on the bank of Lake Ontario. It is about three hours' trip by bus from Kingston to Toronto. There are some famous universities in Kingston. About 25,000 students study in these universities. Queen's University, founded in 1841, is the most famous universities in Kingston. Kingston is one of the friendliest cities in the world and it welcomes tourists from all over the world. Wherever tourists go in this city, they will see a warm smile on the street or hear a happy "hello" in a public park. It's easy for them to feel at home.⑴________ ⑵________ ⑶________ ⑷________ ⑸________【答案】 Canadian;hours';thousand;most;home【解析】【分析】文章大意:本文介绍了 Kingston的一些景点。
(1)根据 you can visit Kingston. It's a famous Canadian city on the bank of Lake Ontario.可知Kingston加拿大的一个著名城市,故填 Canadian。
(1)根据 you can visit Kingston. It's a famous Canadian city on the bank of Lake Ontario.可知Kingston加拿大的一个著名城市,故填 Canadian。
(2)根据 It is about three hours' trip by bus from Kingston to Toronto. 可知乘公共汽车是3小时的路程,故填 hours' 。
(3)根据 About 25,000 students study in these universities. 可知有大约25,000 students,故填 thousand 。
(4)根据 Queen's University, founded in 1841, is the most famous universities in Kingston. 可知 Queen's University是最著名的大学,故填 most 。
(5)根据 It's easy for them to feel at home. .可知感觉像在家一样容易,故填 home。
【点评】考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意尽量用文章语言填写答案。
2.每个人均有自己的爱好,有时这些爱好还可以帮助他人。
请根据下面5个人不同的爱好,从A一E中为他们提供合适的建议。
【解析】【分析】主要讲了5个人不同的爱好。
A. Show free movies to the villagers向村民展示免费的电影。
B. Sing for sick people为病人唱歌。
C. Train a soccer team for kids为孩子们训练足球队。
D. Teach kids to start a good reading habit教孩子们开始好的阅读习惯。
E. Help teach English to those poor kids帮助教那些贫穷孩子英语。
(1)根据表格可知Xu Hui喜欢足球,所以可以训练足球队,故选C。
(2)根据表格可知Chen Tang喜欢英语,所以可以教孩子英语,故选E。
(3)根据表格可知Joy喜欢电影,所以可以展示免费电影,故选A。
(4)根据表格可知Gong Wei喜欢音乐,所以可以为病人唱歌,故选B。
(5)根据表格可知Lucy喜欢阅读,所以可以教孩子们开始好的阅读习惯,故选D。
【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后抓住关键词,选择正确答案。
3.阅读下面文章,然后从文后所给的A—E五个选项中选择正确的小标题,将其序号填入1-5题。
答案均写在对应题号的横线上。
________Develop an "ear" for that language. This means that you should always listen to what others are saying and then repeat it.________For everything that you have in your house, label(贴标签)its name in this language. You can place these labels in your living room, kitchen, and even the bathroom. You would be surprised by how quickly you've picked up so many new words by using this method.________Find some books to read. You will find it easier to read if you choose the ones that you're interested in. You should remember the useful phrases and beautiful sentences while reading.________One of the best ways to learn a new language is to find a partner. So try to make more friends and find a partner to help you. You will find you can talk with others in that language more and more fluently(流利地).________If all these methods can't help you, take some training classes. It may cost you a little bit of money, but they can really take your language learning to a new level.【解析】【分析】主要讲了怎样提高语言学习。
A. Do some reading阅读。
B. Put labels on things you have在你有的东西上放上标签。
C. Have training classes上训练课。
D. Practice with a partner和同伴练习。
E. Listen and repeat听并且重复。
(1)根据This means that you should always listen to what others are saying and then repeat it.可知是听的同时要重复,故选E。
(2)根据For everything that you have in your house, label(贴标签)its name in this language.可知是在房间里有的东西上贴标签,故选B。
(3)根据Find some books to read.可知是找一些书读,故选A。
(4)根据One of the best ways to learn a new language is to find a partner.可知是找同伴,故选D。
(5)根据If all these methods can't help you, take some training classes.可知是上训练课,故选C。
【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。
4.阅读下列五则志愿者招聘广告,然后在A—E中找出与它们相匹配的信息。
of free time during the week.B. Sam loves animals. He takes good care of his two dogs at home and he has a two-day weekend every week.C. Judy often volunteers with many of her friends. She likes talking with people and is always full of energy.She is usually free after three in the afternoon.D. Ann is 20 years old. She will graduate from a medical college this July. She's looking for a chance to be a volunteer.E. Helen is an English teacher in a city school. She always pays attention to improving rural children's English. She is never afraid of any difficulty in life.【答案】 D;B;E ;C;A【解析】【分析】短文大意:这篇短文是几则招聘广告,然后根据每个人的特点选出合适的职位。