当前位置:文档之家› 最新人教版高中英语必修五单元测试题全套带答案

最新人教版高中英语必修五单元测试题全套带答案

最新人教版高中英语必修五单元测试题全套带答案Unit 1 Great scientists单元综合测评(时间:100分钟;满分:120分)Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

AGo Orange for Orangutans(猩猩)Join us to raise £50,000 to help save orangutans and their forest homes.Orangutans are one of our closest relatives.We share over 96% DNA with them and yet we're destroying their homes.Their numbers are falling and if we don't act now they could disappear within our lifetime.It's really easy to Go Orange for Orangutans.Simply pick a day,choose your way to Go Orange and donate£1.100% of your donation will go directly to help this unique and endangered species in the wild.Follow our links below for ideas,advice and inspiration.See what previous supporters have done and get planning.Why Go Orange?One of our closest relatives badly needs our help.Find out why it's so important to get involved today in Go Orange for Orangutans.For SchoolsWe've created lots of useful resources to make it easy to get your whole school involved whether it's a primary or secondary school in England or Wales.Register(注册)for Go OrangeGetting started is really easy.Just register your interest today and we'll be in touch to help support you all the way.Free Fundraising & Information PackTo help you get started we've put together a free fundraising and information pack.In the FieldRead our blogs from the field and learn how the money we raise helps to save orangutans in the wild.Orangutan Jungle RunPlay our fun and free Orangutan Jungle Run game and help us spread the message to help orangutans in the wild.【语篇解读】本文为应用文,题材为自然地理类。

野生猩猩正濒临灭绝,作者号召人们捐款,以拯救它们。

1.The purpose of Go Orange for Orangutans is to .A.provide habitats for wildlifeB.keep orangutans from dying outC.donate large sums to poor schoolsD.raise money for studying orangutans【解析】细节理解题。

由第一段可知,这项活动的目的是为了保护猩猩,以免它们灭绝。

【答案】 B2.Who would most probably click on the second link?A.A nurse who wants to donate £1.B.A runner who wants to join the free run game.C.A clerk who wants to register for the campaign.D.A primary school headmaster who wants to help.【解析】细节理解题。

由For Schools部分的介绍可知,这个链接是针对中小学校的。

【答案】 D3.If you want to know how the donated money is used,which link should you click on?A.Register for Go Orange.B.Free Fundraising & Information Pack.C.In the Field.D.Orangutan Jungle Run.【解析】细节理解题。

由In the Field的内容可知,本链接可以帮助大家了解善款是怎样用来帮助猩猩生存的。

【答案】 CBA new study has claimed that men really are more intelligent than women.The study concluded that men's IQs are almost four points higher than women's.British­born researcher John Philippe Ruston says the finding could explain why so few women make it to the top in the workplace.He claims the “glass ceiling”phenomenon is probably due to inferior(较差的)intelligence,rather than discrimination or lack of opportunity.The University of Western Ontario psychologist(心理学家)reached his conclusion after scrutinizing the results of university tests taken by 100,000 students aged 17 and 18 of both sexes.A focus on the factors such as the ability to quickly grasp of a complex concept,verbal reasoning skills and creativity-some of the key factors of intelligence-showed that the male teenagers had IQs that were an average of 3.63 points higher.The average person has an IQ of around 100.The findings,which held true for all classes and levels of parental education,overturn(推翻)a 100­year conclusion that men and women average the same in general mental ability.They also conflict with evidence that girls do better in school exams than boys.But Professor Ruston argues that the faster maturing of girls leads to them performing better than boys in the classroom.【语篇解读】最新科研成果表明,男性比女性智商高。

4.The report is mainly about .A.a study that shows men are cleverer than womenB.the“glass ceiling”phenomenonC.Professor Ruston's theory of IQD.the difference between the male and female【解析】主旨大意题。

文章第一段第一句话即点明中心,介绍一项研究成果——男性比女性智商高。

【答案】 A5.The underlined word “scrutinizing” in the fourth paragraph probably means.A.making up B.carrying outC.examining carefully D.looking at【解析】词义猜测题。

根据第四段内容可知,得出结论应该是在“仔细研究”试验结果之后。

【答案】 C6.We can infer that the average woman has an IQ of .A.a little less than 100 B.100C.more than 100 D.96.37【解析】推理判断题。

文章第五段提到男性的平均智商比女性高3.63,而人的平均智商约为100。

那么可推断出,女性的平均智商应略低于100。

【答案】 A7.Which of the following opinions does Professor Ruston NOT accept?A.Men's IQs are almost four points higher than women's.B.Few women make it to the top in the workplace.C.Men and women average the same in general mental ability.D.The faster maturing of girls leads to them outshining boys in the classroom.【解析】细节理解题。

相关主题