综合素养评估卷时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
AVacation Packages in Los AngelesA Disney in Los Angeles Vacation PackageEnjoy a fantastic and magical adventure in the Los Angeles area with a Disney Vacation in Los Angeles, which includes four nights of stay and a one-day Disneyland Park Hopper(通票) with transport which will help you set up a perfect experience to Disney.Details:4 nights’ stay in your choice of over 85 hotelsDisneyland one-day Park Hopper with transportDescription:People of all ages love Disneyland, and you will have the park’s all kinds of rides and attractions. If you would prefer to look for excitement on exciting rides like Space Mountain, you are sure to find something new and exciting at Disneyland!Experience of the Hollywood Stars Vacation PackageWith Experience of the Hollywood Stars, you can get a two-night stay at a hotel and the chance to see some of the most popular stars of Los Angeles!Details:2 nights’ stay in your choice of over 85 hotelsStars’ homes and Rodeo Drive Shopping TourDescription:The package includes the Stars Homes and Rodeo Drive Shopping Tour, so you are sure to have a fantastic time in having a look at the houses of your favourite stars and in shopping as well.Places of Interest in Los Angeles Vacation PackageThe fantastic city of Los Angeles has much to offer, and you can take full advantage of it with the Places of Interest in Los Angeles Vacation, offering three nights of stay at your choice of hotels.Details:3 nights’ stay in your choice of over 85 hotelsHalf-day Hollywood and Beverly Hills TourDescription:Visit the most beautiful sights in the area and come back to your freshly-made bed for all three nights of your stay. You’ll be able to enjoy every moment of your vacation whether in your room or out in the town.1. Which place should you go to when you would like to take excitingrides?A. Disneyland.B. Stars’ homes.C. Hollywood.D. Beverly Hills.解析:细节理解题。
根据A Disney in Los Angeles Vacation Package 部分“If you would prefer to look for excitement on exciting rides like Space Mountain, you are sure to find something new and exciting at Disney land!”可知当你想玩刺激的游乐设施时,你应该去迪士尼乐园,故选A。
答案:A2. What can you do in the Experience of the Hollywood Stars Vacation Package?A. Meet your favourite stars in their homes.B. Visit the most wonderful sights.C. Enjoy all kinds of rides and shows.D. Have great fun in shopping.解析:细节理解题。
根据Experience of the Hollywood Stars Vacation Package部分“... so you are sure to have a fantastic time in having a look at the houses of your favourite stars and in shopping as well.”可知在Experience of the Hollywood Stars Vacation Package,你可以享受购物的乐趣,故选D。
答案:D3. Which activity can you enjoy in the Vacation Packages in Los Angeles?A. Seeing the houses of stars.B. Having dinner with stars.C. Getting one-night stay at a hotel.D. Watching Disneyland cartoons.解析:细节理解题。
根据Experience of the Hollywood Stars Vacation Package部分“... so you are sure to have a fantastic time in having a look at the houses of your favourite stars ...”可知在Vacation Packages in Los Angeles,你可以参观明星的房子,故选A。
答案:ABOnce upon a time, a young man wanted to go to a village on business. Halfway there was a mountain. Before he left home, his family warned him to stay calm and climb onto trees if he was in face of beasts(野兽). In this way, the beasts couldn’t do anything to him.The young man remembered these words and began his trip.He walked for a long time carefully and found no beasts were out there. He thought his family’s worries were unnecessary. And he became relaxed as he walked. Just at that moment, he saw a fierce(凶猛的) tiger running to him and he climbed onto a tree nearby at once.The tiger roared(咆哮) around the tree and even jumped to reach the man. The young man was too scared to hold the tree and fell right on the back of the tiger. Full of fear, he had to hold the tiger tightly. The tigerthought that must be a giant beast. So it was afraid and started running madly.People on the road didn’t know what had happened and said, “Look at the young man. He is riding a tiger!” “Cool!” “Superman!”Hearing these words, the young man was very angry. “Why can’t they see I’m suffering a lot? Don’t they understand I am in fear and almost scared to death?” he said to himself.4. Why did the young man go to the village?A. To travel.B. To visit friends.C. On business.D. For holiday.解析:细节理解题。