当前位置:文档之家› 八年级阅读还原句子和回答问题训练

八年级阅读还原句子和回答问题训练

阅读短文还原句子。

Do you have enongh time to do all the things you have to do and want to do?58 ?A Monthly Calendar is a great way to remember important dates. By seeing a whole month at once, you can get a good sense(感觉)of what’s coming up.59.First, make one for your wall or desk, with really big daily squares(正方形)where you can write important dates, Get in the habit of writing every important event, from school project dates to meetings and sports games. 60. . so they’ll catch your eyes. Try using colored markers, or magazine photos to make the calendar areas pop out(突出).Then mark“warming(警告)dates”for really important events. For example, if you have a big science project due(到期)on a certain day , don’t just mark that day. Count back a week, and then mark that calendar square with “One week until science project due!” This can he especially helpful. If you make some warning squares.61. .阅读短文回答问题。

(共8分,每小题2分)James Cameron was born in a small town in Canada on August 16, 1954. One night at the age of 15, he found what he wanted to do with his life after he saw a movie. 2011:A Space Odyssey (《2011太空漫游》). Cameron set his hopes high. Hewanted to make movies. But he didn’t know anything about cinema. He didn’t even know how to do a camera. What’s more, he lived far away from Hollywood, the place for him to make his dreams come true.However, Cameron got lucky in 1971. His father told him they would move to California and live only a few miles from Hollywood. At that time, he dreamed to go to a film school, but his family couldn’t afford it. So he went to study physics at Fullerton College.Before long, Cameron stopped his college study and began making his living as a truck driver. But he still didn’t give up his dream of becoming a movie maker, In 1984 , he wrote and directed The Terminator(《终结者》). It was a huge success.Cameron now could do whatever he wanted. He had several projects in mind, including Titanic which ended up earning almost $2 billion. Cameron started making Avatar(《阿凡达》)in 2005. It took his team four years to finish making the movie, but the movie has become another huge success.62. Was Cameron born in Canada?63. What did Cameron want to do when he was 15 years old?64. When did Cameron start making Avatar?65. What does the passage mainly talk about?七、58. E 59. C 60. B 61. A八、阅读短文回答问题。

(共8分,每小题2分)62. Yes. / Yes, he was.63. He wanted to make movies.64. In 2005.65. Cameron and his movies /works/ experiences / success.或It is about/ It is an introduction of / some information about Cameron and his works.How to Make Eskimo CookiesWhen I was a little girl, I made the great food called Eskimo Cookies. They are called Eskimo Cookies because you don’t need to cook them. Here is a great recipe.______(58).The first thing is to put on an apron(围裙) and wash your hands. ______(59) ——a bowl, a spoon, a plate and a tray(托盘)to put the cookies on. Third, get the ingredients prepared: sugar, butter, cocoa, water, vanilla and oats. Next, pour some powdered sugar into the plate.______(60):Put the butter into the bowl and add the sugar, then mix it with the spoon. Add the cocoa, water and vanilla and mix that again. Finally, put your hands in the bowl and mix it with your fingers. It’s more fun, too!When it is mixed well, make little balls out of the mixture. ______(61). TheyADFun.故选B61.解析:选E. 因为第二段说了需要材料有tray,所以选E。

You get up in the morning and look into the mirror. Your face is young-looking. In 2035, medical technology is better than ever. Many people of your age could live to be 150, so at 40, you’re not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, three of you all look the same age!You walk into the kitchen. You pick up the milk, but a voice says, “You shouldn’t drink that!” Your fridge has read the chip (芯片)of information about the milk, and it knows the milk is old. In 2035, every piece of food in the grocery store has such a chip.It’s time to go to work. In 2035, cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way, you can call a friend by using your jacket sleeve(袖子). Such “smart technology” is all around you.So will all these things come true? “For new technology to succeed,” says scientist Andrew Zolli, “it has to be so much better that it takes the places of what we have already.” The Internet is one example. What will be the next?62. Do your parents look as young as you in 2035?63. Why does your fridge know your milk is old?64. How can you call a friend on your way to work in 2035?65. What is the passage mainly about?62.解析:答案:Yes.因为文章第一段最后一句说“Now, three of you all look the same age!”63.解析:答案:第二段第二行。

相关主题