当前位置:
文档之家› 高考英语七选五专题复习(答案版)
高考英语七选五专题复习(答案版)
The large color decisions in your rooms concern the walls, ceilings, and floors . Whether you’re looking at wallpaper or paint, the time, effort and relative expense put into it are significant.____40____.
● Location (位置) … ● Keeping Things in Order … ● _______4_______ Encourage the whole family to help build a supportive environment that children need for success in school. Give them a good example of how to deal with problems, how to manage time and get things done in the right way. _______5_______Study will be more enjoyable and effective when supported by the whole family. A.Attitude Is Everything B.Bring Organization into Your Home C.Here are several ways to choose a location. D.Building a Good Home Learning Environment E.Hold a can-do attitude and your child will follow your example. F.Setting up a space in a common area of your home can be a good idea for children. G.A child who learns to organize his space will carry organization into every corner of his life.
A. While all of them are useful B. Whatever you’re looking for C. If you’re experimenting with a color D. Small color choices are the ones we’re most familiar with E. It’s not really a good idea to use too many small color pieces F. So it pays to be sure, because you want to get it right the first time G. Color choices in this range are a step up from the small ones in two major ways
答案:A
2. 文章/段落基本结构 考例 3
Color is fundamental in home design——something you’ll always have in every room. A grasp of how to manage color in your spaces is one of the first steps to creating rooms you’ll love to live in. Do you want a room that’s full of life? Professional? Or are you just looking for a place to relax after a long day?____36____, color is the key to making a room feel the way you want it to feel.
Over the years, there have been a number of different techniques to help designers approach this important point.____37____, they can get a little complex .But good news is that there’ re really only three kinds of decisions you need to make about color in your home: the small ones, the medium ones, and the large ones.
Medium color choices are generally furniture pieces such as sofas, dinner tables or bookshelves. ____39____. They require a bigger commitment than smaller ones, and they have a more powerful effect on the feeling of a space.
____38____. They’re the little spots of color like throw pillows ,mirrors and baskets that most of us use to add visual interest to our rooms .Less tiring than painting your walls and less expensive than buying a colorful sofa ,small color choices bring with them the significant benefit of being easily changeable .
答案:BADGF
考例 4.Taking good notes is time saving skill that will help you to become a better student in several ways.__________ Second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. Third, note-taking offers….
过渡性句子(文章结构) 注释性句子(上下文逻辑意义) 二.常用解题策略 1)如果问题在段首 通常是段落主题句。认真阅读后文内容,根据段落一致性原则,查找同义词或其他相关 的词,推断出主题句。关注每段首尾句,了解大意知主题。 2)如果空格出现在段中,这时要根据空格前后的句子意思、备选选项的句子意思以及句子 之间的逻辑关系来确定答案。 3)如果问题在段尾 通常是结论、概括性语句。注意在选项中查找表示结果、结论、总结等的信号词,如 therefore, as a result, thus, hence, in short, to sum up, to conclude, in a word 等词语,选项中也可 发现前文的同义词句。但也有可能是过渡句或是注释性句子。 三.以练悟道 1. 考查主旨要义 考例 1
A. Use words, not complete sentences . B. You must write your notes on separate paper. C. First, the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember. D. There are three practical note-taking methods.
_______1_______(标题的选择) Home can be a great place for children to study. It's important to provide a workspace of their own where they can read books or just write a letter to their friends.
英语 13 高考英语七选五 导学案(答案版)
Teaching aims
By the end of the session, you will be able to get some practical suggestions on this kind of
reading exercise. 一、题型特点 试题模式:给出一篇缺少 5 个句子的文章,对应有七个选项,要求同学们根据文章结构、内 容,选出正确的句子,填入相应的空白处。 考查重点:主要考查考生对文章的整体内容和结构以及上下文逻辑意义的理解和掌握。(考 试说明) 选项特点: 主旨概括句(文章整体内容)
答案:DAE
考例 2
This may surprise you, but one of the best tools for making cooking worth your time is experimentation. It gives you the chance to hit upon new ideas and recipes that can work well with your appetite and schedule. The more you learn and the more you try, the more ability you have to take control of your food and your schedule. A. Try new things. B. Ability is easily improved. C. Make three or four instead. D. Understand your food better. E. Cooking is a burden for many people. F. Let cooking and living simply be a joy rather than a burden. G. A little time planning ahead can save a lot of work later on.