新目标初中英语七年级上册Unit 4 Where is my backpack?测试题笔试部分(100分)Ⅰ.选择填空。
(15分)从A,B、C、D四个选项中,选出可以填人空白处的正确答案。
1. --Where __ my pictures?--They're on the desk.A. isB. areC. beD. am答案:B。
解析:my pictures是复数,故be动词用 are。
2. --Is your hat on the sofa?A. Yes, I amB. No, it isC. Yes, she isD. Yes, it is 答案:D。
解析:your hat是物,故用it来代替。
3. We can see__ old bike __the tree.A. a; underB. the; atC. a; onD. an; under 答案:D。
解析:根据句意“我们在树下看见一辆旧的自行车。
”可知用under,又因 old是以元音音素开头,其前应用不定冠词an,故选D。
4. Listen! Some birds are singing __ the tree!A. inB. onC. atD. of答案:A。
解析:长在树上应用on,后进树里的应用in.5. Please __ your notebook to school. I want to use (用) it.A. haveB. bringC. takeD. do答案:B。
解析:bring意为“带来”,take意为“带走”,根据句意应是“请把你的笔记本带到学校来”,故选B。
6. I __ a notebook. Please bring one to me.A. needB. knowC. spellD. have答案:A。
解析:根据前后句意思应是“我需要一个笔记本”。
7. Here __my family photos.A. isB. areC. amD. be答案:B。
解析:这是一个倒装句,由于my family photos是复数,故选B。
8. -- __ you bring some things for me? --Yes, I can.A. DoB. AreC. CanD. Have答案:C。
解析:根据答语可知问句是用can提问的。
9. --Where's Shanghai?--It's __China.A. ofB. inC. atD. to答案:B。
解析:根据常识可知此题选B。
10. --What's this?--It's__ backpack.--Where's__ backpack?--It's on the bed.A. a; aB. the; /C. the; theD. a; the答案:D。
解析:指“一个”双肩背包用不定冠词a.后又进一步问“这个双肩背包在叨IUL?”,表特指用定冠词the。
11. Look __the map. It's a map __ China.A. at; atB. /; ofC. o~ ofD. at; of答案:D。
解析:look at意为“看”,“一幅中国地图”用a map of China。
12. Who's the little girl __ a yellow hat?A. inB. ofC. onD. /答案:A。
解析:接表颜色的衣物要用介词in。
13. --__is that on the desk?--My Chinese book.A. WhatB. WhereC. WhichD. When答案:A。
解析:根据答语可知是在询问“在桌子上那个是什么?”故选A。
14. -- __ behind the door?--No, they aren't.A. Where areB. What'sC. Are those keysD. Is the key答案:c。
解析:根据答语可知问句是一般疑问句,又因答语中的代词是they,可知问句中的名词是复数形式,故选c。
15. --Can you tell me where he is?--Sorry, __A. I canB. I don't knowC. I knowD. I don't答案:B。
解析:根据sorry一词可知是表示“不知道’.Ⅱ.完形填空。
(15分)Look at this picture. It is __1 __nice classroom. In the picture, you can see a teacher's2__on his desk. It's a Chinese book. Eight desks and eight chairs in the room. You can see a girl and__3__ boys.The girl's __ 4 __is Julia. She is eleven. The boy __5__a black hat is Tom. The other boy is Tony. They __6 __the same coats and they are the same age. I __7they are twins. Tom is a__8__ boy. A book is in his hand. You __9__ see the teacher.10__is the teacher? He is taking the photo阅读短文,从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。
1. A. an B. a C. the D. one2. A. backpack B. baseball C. book D. hat3. A. one B. three C. four D. two4. A. name B. age C. brother D. notebook5. A. at B. on C. in D. under6. A. is B. wear (穿) C. look D. am7. A. think B. see C. bring D. meet8. A. dear B. first C. lost D. good9. A. is not B. can't C. be not D. doesn't10. A. What B. How C. Where D. That答案:1~5 BCDAC 6--10 BADBC从方框中选择适当的单词完成短文。
(5分)on, look, where, in, cases, picture, some, behind (在…后面 ), what,teacher'sWhat's this on the table? It is a (1)__ of my new classroom. (2)__ at thepicture.(3)__ can you see (4)__ the classroom? I can see a (5)__ desk in the frontof the classroom. Some books are (6)__ the desk. I can see two white (7)__, too.There are(8)__ colored chalks (彩色粉笔n them. (9)__ is the broom (~'扫帚)? It's(10) the door. I like this new classroom.答案:1. picture 2. Look 3. What 4. in5. teacher's 6. on 7. cases 8. some9. Where 10. behindⅢ阅读理解。
(20分)A1. It is a photo of __ bedroom.A. Sally'sB. Tommy'sC. Tommy's brother'sD. Tommy's sister's2. The desk isA. behind the bedB. not in the roomC. near the windowD. beside the bed3. You can't see ___ in the photo.A. the math bookB. the baseballC. the English dictionaryD. the computer4. The bookcase in the photo is __A. blackB. whiteC. orangeD. blue5. Which is NOT true (正确的 )?答案:1--5 BDBACA. Two dictionaries are on the bookcase.B. The pens are in the pencil case.C. The backpack is under the chair.D. The baseball is Tommy's brother's.BThis is a picture of a classroom. The classroom is big and clean. You can see a teacher's desk, five desks and six chairs. You can see a girl and a boy, too. Three books are on the teacher's desk. A pencil case is on the desk. Two pens and two rulers are in the pencil case. A school bag is behind a chair. A ball is on the floor.The girl is Lucy, and she is eleven. The boy is Mike, and he is twelve. They are in Class Two, Grade Seven. They are friends. Their teacher is Miss Green. She is not here.根据短文内容,判断下面句子正(T)、误(F)。