安阳市第三十六中学2015-2016学年第一学期期末考试高二英语试卷(满分150分,时间100分钟)第I卷第一题听力理解。
(共两节,共20小题,每小题1.5分,满分30分)第二题阅读理解(每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A 、B 、C 和D )中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
AThe clock struck eleven at night. The whole house was quiet. Everyone was in bed except me. Under the strong light, I looked sadly before me at a huge pile of that troublesome stuff they call “books”.I was going to have my examination the next day. “When can I go to bed?” I asked myself. I didn’t answer. In fact I dared not.The clock struck twelve. “Oh,dear!” I cried. “Ten more books to read before I can go to bed!” We pupils are the most wretched creatures in the world. Dad does not agree with me on this. He did not have to work so hard when he was a boy.The clock struck one. I was quite desperate now. I forgot all I had learned. I was too tired to go on. I did the only thing I could. I prayed, “Oh God, please help me pass the exam tomorrow. I do promise to work hard afterwards, Amen.” My eyes were so heavy that I could hardly open them. A few minutes later, with my head on the desk, I fell asleep.21. The underlined word “wretched” in Paragraph 3 probably means ____________.A. happyB. disappointedC. hopefulD. unhappy22. Reviewing his lessons that night didn’t help him because ____________.A. it was too late at nightB. he was very tiredC. his eyelids were so heavy that he couldn’t keep them openD. he hadn’t studied hard before the examination23. What do you suppose probably happened to the author the next day?A. He went to a church to pray again.B. He passed the exam all by luck.C. He failed in the exam.D. He was punished by his teacher.24. The best title for the passage would be ____________.A. Going Over My LessonsB. The Night Before an ExaminationC. A Slow StudentD. Working Far into the Night【知识点】人物/故事【试题解析】1.词义猜测。
根据该单词的前一句,以及全文的内容,可推断作者对自己目前的处境是非常不满的,故可推断这个词的意思是“不愉快的“,应选D。
2.推理判断根据文章的内容可知,作者在考试前的一晚临急抱佛脚,希望能够通过考试,故可推断他平时是没有努力学习的,故选D。
3.推理判断根据常理,平时是没有努力学习而希望在考试前的一晚临急抱佛脚而顺利的通过考试这种方式是行不通的,故选C。
4.标题判断综合全文的内容,文章主要讲述的是作者在考试前的一晚临急抱佛脚复习的一件事。
故选B合理。
【答案】21.D 22.D 23.C 24.BBFucheng Garden Villas is situated along the North 4th Ring Road, just 2 kilometres east away from the Asian Games Village with easy traffic connection. It is 5 kilometres from the Beijing Lufthansa Centre.Fucheng Garden Villas occupies an area of 34.7 hectares, over 80% of which is covered by trees and green, just like a garden in the city.All the 108 villas were designed by American Company IDI, in American style, luxurious besides comfortable. All materials of the construction and decoration as well as equipment are famous American products.From June 25 to July 31, 1997, preferential(优惠)prices for sale and rent are offered. You can move into Fucheng Garden Villas on signing an agreement.Bank will provide a 50%mortgage(抵押)for 5 years.Overseas sales License: NO. 124.Developer: Beijing Hongda Read Estate Co. Ltd.60 East, North 4th Ring Road, Chaoyang District, Beijing.Tel:(8610)64967050 64967049Fax:(8610)6493357525. The advertiser is _________.A. Fucheng Garden VillasB. American Company---IDIC. Beijing Hongda Road Estate Co. Ltd.D. The Beijing Luftthansa26. How many hectares is Fucheng Garden Villas covered by trees and greens?A. 6.94B. More than 27.76C. 27.76D. 80%27. According to the advertisement, which of the following statements is NOT true?From June 25 to July 31, 1997, you can buy or rent the Fucheng Garden Villas ata low price.B. You can’t move into Fucheng Garden Villas before signing agreement.C. If you haven’t got enough money at the moment, you can’t buy the Villas.D. Not only equipment but also all materials of the construction and thedecoration are made in America.【知识点】广告布告【试题解析】1.推理判断。
根据文章末尾所给出的信息中,可知道Beijing Hongda Read Estate Co.Ltd.是该栋别墅的开发商,故可推断这个广告是由开发商来做的,故选C。
2.数字计算。
Fucheng Garden Villas occupies an area of 34.7 hectares,over 80% of which is covered by trees and green,可知,这栋别墅的绿化面积是:34.7* 80%=27.76,而文章在80%前又有个一修饰词over(多于),故选B。
3.细节理解。
根据文章最后一段所说可以抵押50%,可知道买这栋别墅不需要一次性付款的,故选C。
【答案】25.C 26.B 27.CCThe wedding took place in a Birmingham hotel. The bride and her father arrived in a new black American sports car. Her father looked nervous and uncomfortable in front of the cameras. The bride wore a silk wedding dress. She smiled nervously at the waiting photographers and went to a room on the first floor where she met her future husband for the very first time.Carla Germaine and Greg Cordell were the winners of a radio station’s competition. The aim of the competition was to find two strangers prepared to marry without having met each other. Miss Germaine, 23, is a model. Mr. Cordell, 27, is a TV salesman. They were among the two hundred people who entered for a particular “experiment” organized by BMRB radio in Birmingham, England. Greg and Carla were among eight finalists who were interviewed live on radio. They took a lie detector test and the station also spoke to their friends and family about their personalities. The competition judges included an astrologer(占卜家)who declared that they were suited.The couple celebrated their wedding with a wedding breakfast and a party for 100 guests in the evening, but not everyone shared their joy. Miss Germaine’s mother looked anxious throughout the wedding and Mr. Cordell’s parents are reported to be less than delighted.Organizations, including the marriage guidance service Relate, have criticized the marriage. As one expert put it, “we have enough problems getting young people to take marriage seriously. Marriage should always be about love.”The couples are now on a Caribbean honeymoon followed by journalists. Their other prizes include a year’s free use of a wonderful apartment in the centre of Birmingham, and a car. But will it last?28. How did the couple’s parents react to the wedding?A. The bride’s mother shared their joy.B. The bridegroom’s parents were not that joyful.C. The bridegroom’s parents were quite delighted.D. The bride’s father felt uncomfortable about the wedding.29. Some experts believe that ________.A. marriage without the couple’s meeting each other first ends up in divorce.B. most young people take marriage seriously except this couple.C. taking a lie detector test can not solve all the marriage problems.D. young people nowadays are too careless about marriage.30. One of the prizes for the couple is ________.A. to use an apartment free for some time.B. to spend their honeymoon wherever they like.C. to have a wedding dress free.D. to own an American sports car.31. Which of the following is the best title of the passage?A. A Marriage Based on Love.B. A Short-lived Marriage.C. Two Strangers and a Wedding.D. A Well-matched Couple.【知识点】新闻报道【试题解析】1.细节理解。