济钢高中3月初高三模拟考试英语试题参考答案2020.3第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)1-3 BCB4-7 AACA8-11 BCDA【解析】8.B.细节理解题,根据文章第一段的句子'There's no place like home.'This English saying has much truth in it可知,对英国的年轻人来说合适的谚语是:金窝银窝不如自己的草窝.故选B.9.C.细节理解题,根据文章第三段的句子More young people had lost their jobs,and others couldn't afford their rent compared with the previous year.可知,失业率增加是越来越多的孩子喜欢回家住的原因.故选C.10.D.观点态度题,根据文章倒数第二段的句子If your child comes home and you see them struggling financially,you feel more awkward asking them for rent or to contribute可知,Emma Craig对回家的孩子的态度是可以理解的.故选D.11.A.段落大意题,根据文章最后一段的句子With parents splashing out around £1,886 on takeaway food,buying new furniture and upgrading their Wi-Fi for the benefit of their offspring可知,和父母一起生活是有代价的.故选A.本文介绍现在很多英国年轻人喜欢回家和父母一起居住,文章分析其中的原因.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.12-15 CACD【解析】【分析】这是一篇新闻报道。
穿山甲是世界上被贩运最频繁的哺乳动物,并且正面临灭绝。
一部新的野生动物纪录片《穿山甲之眼》正在尝试以一种独特的方式来呼吁人们采取行动保护它们。
12.推理判断题。
根据第四段中的“the aim of the documentary is to inspire viewers around the world to call for action to end trafficking and protecting these unique creatures.”可知,该纪录片的目的是呼吁全世界的观看者采取行动,制止贩运从而保护这些独特的生物。
因此,该纪录片的目的是提高对穿山甲保护的认识。
故选C。
13.词义猜测题。
根据第二段中的“One thing however that might seem unimportant is that they are actually quite fussy eaters. You would think they would eat any type of ant, but they all prefer a specific type ant.”可知,穿山甲实际上是挑剔的食者。
你会认为他们会吃任何类型的蚂蚁,但他们更喜欢特定类型的蚂蚁。
即划线词“fussy”意为“挑剔”的。
A. Picky. 挑剔的;B. Messy.凌乱的;C. Showy.显眼的;D. Heavy.沉重的。
故选A。
14.细节理解题。
根据第四段中的“Though the documentary focuses less on the trafficking of pangolins, and more on the animals in their natural habitat”可知,该纪录片的重点不是穿山甲的贩运,而是更多地关注自然栖息地的穿山甲。
因此这部纪录片的主要内容是穿山甲在自然栖息地的生活。
故选C。
15.推理判断题。
根据第一段中的“Pangolins are the most trafficked mammals in the world and are facing extinction. To draw attention to these scaly, anteater-like animals, a new wildlife documentary, Eye of the Pangolin, is attempting a unique way to inspire action and conservation.”可知,穿山甲正面临灭绝。
一部新的野生动物纪录片《穿山甲之眼》正在尝试以一种独特的方式来呼吁人们采取行动保护它们。
由这个话题内容可知,文章最有可能来自一本动物保护方面的杂志。
A. A brochure. 一本小册子;B. A diary. 一本日记;C. A novel. 一本小说;D. A magazine. 一本杂志。
故选D。
第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)16-20 DECAF语篇解读:本文主要说明了“独处”并不是一件坏事,它能使人更多地去思考,更加有创造力,也有更多的自由去做自己喜欢做的事情。
16.选D本空位置在第一段的段尾。
空前提到很多人认为独处很糟糕,然而独处未必是一件坏事。
由However可知,接下来要谈到独处的好处。
而且后面几段谈及的都是独处的优点。
所以本句应该是一个承上启下的过渡句,D项中的“A handful of benefits”与上文中的“isn't necessarily a bad thing”相呼应,“once you learn to enjoy being alone”与下文中的“When you start to enjoy being alone”相呼应,符合语境,故选D项。
17.选E根据设空处前的“When you start to enjoy being alone, you'll get in touch with your own feelings.”可知,设空处前指出独处时你可以了解自己的感情。
再根据下文中的“With that knowledge”可知,设空处应指了解自己感情后的认知,E项中的“a deeper understanding”与下文中的“that knowledge”相呼应,“what makes you happy and upset”与下文中的“manage your feelings”相呼应,符合语境。
故选E项。
18.选C根据设空处后的“you're burning a lot of energy”及“Being alone is to the contrary.”可知,设空处所介绍的是一种与独处相反,且消耗能量的情况,再根据下文中的“Since you aren't spending so much time processing the thoughts and feelings of others”可推知,设空处应指当你周围有人的时候,C项(When you're surrounded by other people)符合语境。
故选C项。
19.选A设空处位于段首,根据文章的结构可知,此处应为本段的主旨句。
根据下文提到的独处可以使人埋头工作而不被打扰可知,本段主旨应该是独处能够使人做事更高效,故选A项。
20.选F设空处位于段尾,应为该段的总结句,设空处前提到独处能够使人们有更多的自由做想做的事情。
所以设空处应再次强调你一旦意识到独处会给你更多的自由时,就会更喜欢独处了。
故选F 项。
第二部分语言知识运用(共两节,满分30分)第一节完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)21—25 ADACB 26—30 BCBDC 31—35 DABCAhttps:///2019/12/10/teen-sisters-turn-origami-into-a-way-to-fund-clean-water-projects-and-save-lives/第二节(共10小题;每小题1.5分, 满分15分)36. turning 37. on 38. an 39. was expected 40. largely 41. which 42. awoke 43. that 44. effects 45. more第三部分:写作(共两节,满分40分)第一节:应用文写作(满分15分)Dear Amy,It is so considerate of you to receive your letter inquiring about novel coronavirus in China. I am writing to tell you about this.Since the outbreak of an infectious disease in Wuhan in December 2019, the Chinese government has decisively closed down the city to prevent the spread of the disease. At the same time, although cases have been found throughout the country, the Chinese people actively face it, together with Wuhan to fight the epidemic.At this particular time, we should go out as little as possible, isolated. If we go out, we must wear protective masks to prevent ourselves from getting infected. In addition, we should keep good healthy habits and keep our body clean.As many Chinese say, “Come on! China.”Yours, Li Hua第二节读后续写(25分)Paragraph 1:Now Frank knew what the man wanted to do.Everyone knew that Oakfield House was filled with artwork worth millions of dollars. It was clear to Frank that the family inside was in danger. Would the man have a weapon? Would he be strong enough to overpower him before he could harm the people inside? Frank’s heart was racing with fear. He reached for his cellphone to call the police, but found it out of power. If only he had charged his phone before leaving the office, but it was too late.Paragraph 2:Frank couldn’t just stand in the dark and wait. He had to do something, even if it meant risking his own life. At his feet he silently found several good-sized stones, and he threw them with all his strength right at the windows of the house. The clatter woke up the people inside the house and a light came on upstairs. The man froze, not quite knowing what had just happened. Lights came on everywhere in the house and within a minute the night was filled with sounds of police sirens screaming towards Oakfield House.济钢高中3月初高三模拟考试英语试题2020.3第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。