(细节理解题专练(一)A(2017·衡水中学全国高三大联考)Discovering the beauty of the science and math that shape our everyday lives,an experience in WonderLab will fuel your imagination and inspire you to see theworld around you in new and exciting ways. Come and enjoy yourself!What to seeSpread across seven different zones, there're loads of opportunities to gethands on with real scientific phenomena. Observe live experiments at our ChemistryBar, see lightning strike before your eyes, play with forces on giant slides or travelthrough space under a canopy 苍穹) of stars. You can also take part in explosivescience demonstrations led by our talented team of explainers. With 50 mindblowingwonders of science to enjoy, WonderLab is an experience unlike any other. Besides,a selection of shows will be performed daily in WonderLab's beautiful new show space.They are free of charge and last 20 minutes.Tickets◆Day pass :£6 per person.This ticket gives you dayl ong access to WonderLab, perfect whether you'replanning a special trip to the Museum or simply passing through London and want tofeed your curiosity.◆Annual pass :£10 per person.For less than the price of two visits, give yourself a year packed full of wonder,curiosity and breathtaking experiences.Opening timesOpen seven days a week, 10:00 — 18:00 (last entry 17:15). WonderLab willbe closed on December 24,25 and 26 and will be open as usual from December 27.During school holidays our opening hours are 10:00—19:00 (last entry 18:15). Please note that in peak periods (from midday onwards) we are experiencing longqueues due to the gallery's popularity.体裁:应用文 题材:新闻广告 主题:科技展【语篇导读】 文章介绍了 WonderLab 的活动、票价及时间安排等信息,吸引大家前去参观游玩。
1.What can you do in WonderLab?可以 A .Explore stars.B .Produce lighting.C .Join in explosion shows.D .Do chemistry experiments.解析:C 细节理解题。
依据 What to see 小标题下的 You can also take part inexplosive science demonstrations led by our talented team of explainers. 知,你可以参加爆炸演示。
故选 C 项。
2.How much should two visitors pay if they visit WonderLab and enjoy the showsfor one day?A .£12.B .£20.C .£32.D .£40.解析:A 推理判断题。
从题干可知两位游客适合买第一种票,依据Day pass: £6 perperson.可知,两位游客游览一天需要的门票费用为 12 英镑。
故选 A 项。
3.When can you enter WonderLab?A .9:30 on December 23.B .18:30 on school holidays.C .11:00 on Christmas.D .10:30 on December 28.解析:D 细节理解题。
依据 Opening times 小标题下的 Open seven days a week,10:00—18:00 (last entry 17:15). WonderLab will be closed on December 24, 25 and 26and will be open as usual from December 27. 及 During school holidays our openinghours are 10:00—19:00 (last entry 18:15).可知,平时的开放时间是 10 点到 18点,圣诞节期间闭馆,在学校假期的开放时间是10 点到 19 点,最后准许进入的时间是 18:15,只有 D 项符合。
4.What is the purpose of the text?A .To introduce WonderLab.B .To attract people to WonderLab.C .To explain how WonderLab works.D .To analyze why WonderLab is attractive.解析:B 推理判断题。
文章介绍了 WonderLab 的活动、票价及时间安排等信息,再根据第一段末尾 Come and enjoy yourself !可知,本文的写作目的是吸引人们参观 WonderLad 。
故选 B 项。
B(2017·济南模拟)Seven years ago,back in2010,some reports covered a story that the world's longest railway tunnel was under construction in Switzerland.At that point it had already been under construction for over a decade.It had been voted to be built nearly a quarter of a century ago!The idea to build it could date back to nearly 70years ago—about as old as some of your grandparents!Yesterday,it was finally ready!It's about35miles long and runs7,500feet beneath the Swiss Alps,a famous mountain range in Switzerland.It even runs under an old tunnel that was there before.It took a total of17years to build at a cost of$12billion!28million tons of rock were dug.Two million truckloads of earth were removed!The tunnel connects northern and southern Europe.The opening of this tunnel was such a big deal that the Germany's leader,Chancellor Angela Merkel,France's president,Francois Hollande,and Italy's prime minister,Matteo Renzi,were all there to celebrate,as was Austria's chancellor Christian Kern.It's called the Gotthard Base Tunnel.Eventually,325freight and passenger trains will go through the tunnel,relieving a lot of traffic on the roadways there and making it a more environmentally friendly option.The Gotthard Base Tunnel is a wonder of engineering and makes us want to visit it!【解题导读】本文介绍了戈特哈德隧道的建成及其相关情况和由此带来的意义。
【难句分析】The opening of this tunnel was such a big deal that the Germany's leader,Chancellor Angela Merkel,France's president,Francois Hollande,and Italy's prime minister,Matteo Renzi,were all there to celebrate,as was Austria's chancellor Christian Kern.分析:本句含有such...that...引导的结果状语从句,such后跟名词。