1.People have been talking about health for a long time because people know the importance of it. People's understanding of health also becomes deeper with the progress in scientific research. Recently the term "health" has come to have a wider meaning than it used to. It no longer means just the absence of illness. Today, health means the well-being of your body, your mind and your relationship with other people. This new concept of health is closely related to another term----quality of life. Quality of life is the degree of overall satisfaction that a person gets from life.Why has the emphasis of health shifted from the absence of disease to a broader focus on the quality of a person's life?One reason for this has to do with the length and conditions of life that people can now expect. Medical advances have made it possible for people today to live longer, healthier lives. Imagine for a moment that you were born in the year 1900. You could have expected on average to live until about the age of 47. In contrast, if you were born in the year 1999, you could expect to live to the age of 75.2.1.______leads to people's deeper understanding of health.2.mon knowledge2.Progress in scientific research3.Better conditions of living4.Quality of life3.According to the passage, to people of today, healthmeans______.4.1.absence of illness2. a long life3.good conditions of living4.overall satisfaction with life5.The emphasis of health has shifted nowadays because_____.6.1.people enjoy better conditions of living and they can live longer2.people pay more attention to their physical health, not their mentalhealth3.people have realized the importance of mental well-being4.people are inspired by medical advances7.We can infer from the passage______.8.1.nowadays the emphasis of health has a broader focus because ofimprovements in the quality of food2.the overall quality of people's lives improved greatly in the 20th century3.those who never fall ill are the truly healthy people4.those who were born before 1900 could not have lived until now9.This passage is mainly about____.10.1.different understandings of the term "health"2.improving the quality of life3.the importance of quality living4.people's expectations of a long and healthy life试题分值:25.0得分:[5, 5, 5, 5, 5]提示:[1]B.细节题。
本题问“______使得人们更深入的了解健康。
”中心词是“deeper understanding of health”,答案在第一段的第二句,该句大意是“人们对健康的理解因为科学研究的进步而加深了”。
据此可知答案是B。
[2]D.细节题。
本题问“根据文章,对于如今的人们来说,健康意味着_______。
”中心词是“people of today”,答案在第一段的最后五句,这几句大意是“最近,‘健康’这一词语比过去多了一些含义,它不再仅仅意味着不患病了。
如今,健康意味着身心健康,人际关系的健康。
健康的这一崭新的含义和另一个词语息息相关――生活质量。
生活质量指的是人们对生活的整体满意度”。
据此可知答案是D。
[3]A.细节题。
本题问“如今,健康的重点转移了,这是因为______。
”中心词是“The emphasis of health has shifted”,答案在最后一段的第二、三句,这两句大意是“一个原因是如今人们可以预期的生命长度和生活条件。
医疗的进步使得如今的人们生命更长,活得更健康”。
据此可知答案是A。
B的意思是“人们更多关注的是身体健康而非精神健康”,C 的意思是“人们已经意识到了精神健康的重要性”,D的意思是“医疗的进步激励了人们”。
[4]B.推断题。
本题问“从文中我们可以推测出_____。
”推断题一般要求我们先要浏览选项。
A的意思是“如今由于食品的质量提高了,所以健康有了更多的关注点”,B的意思是“人们整体的生活品质在20世纪得到了极大地提高”,C的意思是“从不生病的人是真正健康的人”,D的意思是“在1900年之前出生的人不可能活到现在”。
A的中心词是“broader focus ”,答案在最后一段,根据最后一段的意思(参考上面第三题的解释)我们知道健康的重点变宽了原因之一是医疗的进步。
这里没有提到食品的质量问题,所以我们推测不出A。
文章没有提到和C有关的信息,所以不能推测出C。
D的中心词是“born before 1900”,文中于此有关的信息在最后一段的最后三句,这几句大意是“想像一下你出生于1900年,一般来说你只能活到47岁。
对比来说,如果你生于1999年,则你有望活到75岁”。
从这里我们无法推测出D。
由上面的分析,我们反而可以推测出B。
答案就是B。
[5]A.中心思想题。
本题问“文章主要讲述的是_______。
”中心思想一般可以通过阅读每个段落的第一句看出来。
第一段的第一句大意是“人们很长时间以来都在谈论健康,因为人们知道健康的重要性。
”最后一段的大意是“为何健康的重点从不生病转移到了生活质量这种更大的范围上呢?”从这里看得出文章大意是A(对于“健康”的不同理解)。
B的大意是“提高生活质量”,C的意思是“高品质生活的重要性”,D的意思是“人们期望寿命更长,生活更健康”。
二、单项选择题(共15道小题,共75.0分)1.There are just two stories ___________ many.2.1.after2.before3.out of4.in middle知识第一部分点:学生答案:[C;]标准答案:C;得分:[5]试题分值: 5.0提示:该题选C,题目大意是“这仅仅是许许多多故事中的两个故事。
”out of:from among 其中,……之中1. Six out of ten people in Beijing have seen the movie Titanic.在北京,十个人中有六个人看了电影《泰坦尼克号》2. In nine cases out of ten the police will catch the wrong-doers.十有八九警察会抓住那些做坏事的家伙。
3.To get their high school ___________, students are required to pass competency tests.4.1.certificates2.degrees3.diplomas4.rates知识点:第一部分学生答案:[C;]标准答案:C;得分:[5]试题分值: 5.0提示:该题选C,题目大意是“要求学生通过能力测试以取得中学毕业文凭。
”diploma:名词 n.毕业文凭,学位证书1. a college diploma 大学文凭2. She gained a diploma in Business Administration. 她取得了工商管理的学位证书。
5.The committee is responsible for making ___________ theintelligence tests.6.1.up of2.up3.of4.from知识点:第一部分学生答案:[B;]标准答案:B;得分:[5]试题分值: 5.0提示:该题选B,题目大意是“委员会负责编制智力测验题。
”make up:编制;配制1. make up a bottle of medicine配一瓶药水2. make up the intelligence tests编智力测试题3. The teacher is busy making up the exam now.老师正忙着编写试题。