当前位置:文档之家› 2019_2020学年高中英语Unit8Adventure课时作业9北师大版必修3

2019_2020学年高中英语Unit8Adventure课时作业9北师大版必修3

课时作业9Ⅰ.单句语法填空1.We________(leave) very early so we packed the night before.2.On Monday mornings it usually________(take) me an hour to drive to work although the actual distance is only 20 miles.3.I felt very tired when I got home, and I________(go) straight to bed.4.James has just arrived, but I didn't know he ________(come) until yesterday.5.I found the lecture hard to follow because it________(start) when I arrived.6.“The moment________(come) soon,” he thought to himself, waiting nervously.7.The coffee is wonderful! It doesn't________(taste) anything I have ever had before.8.As we know, he________(like) football most in our class.9.—Stephen________(leave) for Shanghai next week.—Well, wish him a happy trip.10.The houses are specially________(design) and built for those home lost people.答案与解析1.were leaving 根据so后的并列句“我们前一天晚上就打好包了”可知,“我们会很早离开”,此处用过去进行时表过去将来的动作。

2.takes 根据on Monday mornings,usually可知此处叙述的是一个经常性的情况,所以用一般现在时。

3.went 根据题干并列连词and之前分句时态的提示可知,and之后的并列句应用一般过去时态。

4.was coming/would come 句意:詹姆斯刚到,但是直到昨天我才知道他会来。

主句的谓语动词是一般过去时,从句的时态应用过去的某种时态,根据句意可知该空表示过去将要发生的动作,所以要用过去将来时。

5.had started 句意:我发现我很难明白讲座的内容,因为当我到的时候它已经开始了。

题干中的语境为过去时,根据句意可知空格处发生的动作先于arrived,故使用过去完成时。

6.is coming 由soon可知,此处表示将来,come是表示移动的动词,且引号中内容是“他”当时想法的直接表达,故此处用现在进行时表示一般将来时。

7.taste like 考查感观动词与介词的搭配。

taste接介词like短语,like后面常接名词、代词、动名词等。

8.likes 考查静态动词。

静态动词表示一种相对静止的状态,主要指表示情感、内心活动、感觉、相互关系等的动词,常用于非进行体。

9.is leaving 考查时态。

句意:——史蒂芬下周要去上海。

——哦,祝他旅途愉快。

由next week可知此处表将来,leave“离开”,可用进行时表将来。

10.designed 句意:这房子是专门为那些失去家园的人设计和建造的。

designed与are呼应表被动。

Ⅱ.判断动作动词和状态动词①The girl is putting on a red coat.②My husband has several shirts of different colours.③The old man doesn't hear very well.④It sounds good idea.⑤He is wearing a blue coat.动作动词有:________状态动词有:________(填序号)答案①②③④⑤Ⅲ.词语翻译1. The meat tastes delicious.________2. He is tasting the soup.________3. The flowers smell sweet.________4. He is smelling the roses.________5. Please take time to consider the problem.________6. I consider it a good habit to get up early.________答案1.尝起来 2.品尝 3.闻起来 4.闻 5.考虑 6.认为Ⅳ.阅读理解AIf you are looking for the place that has everything, there is only one place to visit, and that's New York.It's a whole world in a city.The World of Theater: All of New York is a stage.And it begins with Broadway.Where else can you find so many hit shows in one place? Only in New York!The World of Music: Spend an evening with Beethoven at Lincoln Center.Swing to the great jazz of Greenwich Village.Or rock yourself silly at the hottest dance spots found anywhere.The World of Art: From Rembrandt to Picasso.From Egyptian tombs to Indian teepees.Whatever kind of art you like, you will find it in New York.The World of Fine Dining: Whether it's roast Beijing duck in Chinatown, lasagna in little Italy, or the finest French coq au vin found everywhere, there is world of great taste waiting for you in New York.The World of Sights: What other city has a Statue (雕塑) of Liberty? A Rockefeller Center? Or a Bronx Zoo? Where else can you take a horse­drawn carriage through Central Park? Only in New York!1.From the text we know that “Rembrandt” is most likely to be the name of a famous__________.A.actor B.painterC.cook D.musician2.Which of the following can visitors do only in New York?A.To enjoy a Beethoven concert.B.To taste the finest French coq au vin.C.To see the Statue of Liberty.D.To eat Roast Beijing Duck.3.This passage may be taken from__________.A.a handbook for English learnersB.a pocketbook for businessmenC.a guidebook for foreign travellersD.a storybook for local readers答案与解析本文属于说明文,文章介绍了世界城市纽约的剧院、音乐、艺术、饮食及独特的景观。

1.B 推理判断题。

根据倒数第三段The World of Art: From Rembrandt to Picasso.From Egyptian tombs to Indian teepees.Whatever kind of art you like, you will find it in New York.可知,在美术世界一行,我们可以看到Rembrandt这个名人,那么他应该是一位美术上的名人,选项符合的只有B项,意思为画家,故选B。

2.C 细节理解题。

根据最后一段The World of Sights: What other city has a statue of Liberty(自由女神像), a Rockefeller Centre or a Bronx Zoo Where else can you take a horse­drawn carriage through Central Park, only in New York.可知,在纽约只能看自由女神像,故选C。

3.C 推理判断题。

根据第一段If you are looking for the place that has everything, there is only one place to visit, and that's New York.It's a whole world in a city.可知,本文的第一段提到美国纽约拥有一切,是值得玩得好地方,介绍纽约很多好的东西,所以作者的意思是劝读者到纽约去参观游览,故选C。

BIn the far future, robots live on Earth as humans but the population of humans is smaller than a thousand.This is a story of a repair robot R­62.One day, a car came to the repair factory and a human stepped out of the car.“Wow, a human! I have never seen a real one,” said R­62.“Humans are quite clever.They're able to do any action they want to.They're even able to harm other human beings or organize wars, which they have been doing a lot in the history.Also they don't even have to follow orders if they don't want to,” said another robot T­59 quietly to R­62.“How terrible it is! And almost all robots seem afraid of him and don't look at him directly,” said R­62.The human then sat down and asked if there had been any problems in the last 10 years and he only got a quick answer, “No, sir.”Then suddenly, R­62 said loudly, “I have one question for you.”The human said, “Yes”, a bit unhappy for not getting “sir”.“Why do human create so many robots?” asked R­62.Silence followed the question and he then said, “I don't need to answer questions from robots!” He then went into his car and drove away quickly.“I really don't understand why humans replaced (取代)themselves with robots,”asked R­62.“Because they thought that robots were more advanced(先进的) than humans.They created us to support themselves,” answered T­59.“But there are so few humans on Earth.What they should do is take away the robots or at least make them stop doing the work which humans are supposed to do,” said R­62.“I agree.But we can do nothing about it.And now we have to finish repairing this car,” said T­59.“All right, let's continue.”1.In T­59's opinion, humans are__________.A.stupid B.politeC.dangerous D.smart2.According to the text, R­62__________.A.dared not look at the human directlyB.decided to give up its jobC.was not friendly to the humanD.hope to live on Earth3.What can we learn from the story?A.R­62 doesn't know what human beings look like.B.T­59 knows a lot about human beings.C.T­59 doesn't want to support human beings.D.R­62 and T­59 are brothers and do different jobs.4.What's R­62's attitude towards humans' creating robots?A.Doubtful. B.Excited.C.Frightened. D.Supportive.答案与解析本文属于故事,想象了未来机器人将代替人类生活在地球上,人类的人口数量将不足一千.本文通过人和机器人的对话引出了人类为什么要让机器人做人类应做的事的疑惑。

相关主题