当前位置:文档之家› (天津专版)高考英语二轮复习题型组合练(六)

(天津专版)高考英语二轮复习题型组合练(六)

题型组合练(六)Ⅰ.阅读理解A(2017·河北区二模)语篇解读本文是一篇英国温莎城堡的旅游指南。

1.A visitor can apply for a free audio tour .A.in the CourtyardB.in the State ApartmentsC.at the Admission CentreD.at St George’s Chapel答案 C解析细节理解题。

根据Audio tours部分,可以得知在Admission Centre可以申请免费的音乐之旅。

2.What is specially offered to visitors with kids?A.A security guard.B.A pushchair.C.A free toy.D.A baby carrier.答案 D解析细节理解题。

根据Visitors with children部分的最后一句可知,带孩子的游客可以借用婴儿车。

3.Who can get re­entry permits?A.Visitors wishing to eat outside the Castle.B.Visitors buying gifts in the castle shops.C.Visitors buying water from the Courtyard.D.Visitors eating outside St George’s Chapel.答案 A解析细节理解题。

根据Refreshments部分的第三句可知,想暂时离开城堡去小镇买饮料或小吃的游客可以重新获得许可。

4.Why are visitors required to turn off their mobile phones?A.To ensure the safety of others.B.To ensure the security of the Castle.C.To prevent them from disturbing others.D.To prevent the use of the built­in cameras.答案 C解析细节理解题。

根据Photography and mobile phones部分的最后一句可知,为不影响其他游客游览,要求游客关闭手机。

5.In the last part,a “working royal palace” refers to one .A.still being constructedB.still used by the royal familyC.where the Queen usually worksD.where works of art are on show答案 B解析词义猜测题。

结合第一段和画线部分后面的内容可知,此处应该理解为“仍然被皇室使用的皇家宫殿”。

B(2016·河西区一模)“Where is the light?” My dad used to ask me that when I was little.It’s one of those questions that parents use to find out how smart their young children are.During my teenage years,my dad jokingly told me that he thought I was going to be dim­witted because I pointed at him whenever he asked me where the light was.Dad is from a rural area about 230 kilometers north of the capital Manila,and where most people live off the land,raising and selling livestock and poultry.His father,an artist and street magician,died when he was very young.To make ends meet,his mother went about town and washed laundry in various households.My dad found himself alone—lack of nurturing and love,short of family bonds.Dad loved reading and always looked for opportunities to educate himself.One day,when my father was 16 and out of work,a pastor saw him sitting under a tree absorbed in a book.He approached Dad and asked him why he wasn’t in school.Dad replied that he had no money for college.The pastor saw his desire to study and recommended him to University of the Cordilleras as a working student.He also gave Dad a job at a local church.Thanks to the pastor,Dad got his Bachelor of Arts degree,then went on to study law and became a successful lawyer.He wrote a widely read textbook on Philippine law.Looking at my father now,I can see how he was able to overcome so many obstacles.He is by nature a hardworking man,pouring his energy into his career without forgetting his family.He values education—when we were younger,he would tell me and my brother to constantly seek improvement in ourselves through learning.Like a light,he shines with dignity and respect because of his achievements,but his light radiates the brightest for maintaining our family as a cohesive unit with love and faith as its foundation.There are times when my dad kids around and asks me,using my childhood nickname,“Sasi,where’s the light?”I just smile,and point at him.6.What jokes did Dad play on the writer?A.He considered her a little foolish.B.He treated himself as the light.C.He turned the light on to be dim for her.D.He asked her to answer many difficult questions.答案 A解析细节理解题。

由第一段第三句话可推知。

7.It can be inferred from the second paragraph that .A.Dad got along well with his sistersB.Dad didn’t have a happy childhoodC.Dad was particular about his clothesD.Dad used to wander in the market答案 B解析推理判断题。

第二段讲到父亲住的地方很偏僻、很穷;父亲早年丧父;父亲的母亲靠洗衣为生;父亲觉得自己缺乏家庭的教育和关爱。

由此可知,父亲的童年很不幸。

8.How did Dad finish his college education?A.He won a scholarship by studying hard.B.He got financial support from a pastor.C.He paid his fees by doing a part­time job.D.He earned money by writing books on law.答案 C解析推理判断题。

由第三段第五、六句可知,一位牧师推荐他上了大学,并给他了一份工作。

父亲靠兼职工作完成了学业。

该题易误选B项,该项本身有误,牧师没有出资帮助父亲上学。

9.In the eyes of the writer,her dad .A.taught his children by himself at homeB.worked too hard to forget the familyC.chose careers for his childrenD.acted as the light in their life答案 D解析细节理解题。

由第五段可知,在作者心中,父亲就是光明。

10.Why did the writer write this passage?A.To praise her dad for his effort to success.B.To recall a question asked by her dad.C.To stress the importance of the light.D.To introduce the benefit of a close family.答案 A解析写作意图题。

相关主题