语篇提能Ⅰ.完形填空My dad left me a treasure when he died. It wasn't a mansion or a car. It wasn't cash or bank accounts. In the eyes of the world, my dad died a __1__ man. He was a simple mechanic (技工) who worked hard to __2__ his family. My dad's __3__,rather, was in the thousand wonderful __4__ that he gave me over the course of his life.One particular one __5__ in my mind today. I was just a boy playing in the backyard of a friend's house while my __6__ spent the afternoon under the hood (引擎罩) of his beat up(破旧的) old car trying to get it __7__ again. It seemed to take __8__,and I wasn't sure if he could bring the ancient car back to __9__ this time. At long last, though, he closed the hood and turned the key in the ignition (点火装置). There was a sweet smile of __10__ on his face as the engine purred (呜呜叫). There was a twinkle (闪耀) of __11__ in his eye when he shook his head and __12__ to accept anything for his work. And there was a quiet hum of happiness in his voice as we drove back home that day. This memory made a home in my __13__ and became a priceless pearl for me to __14__.Time and time again Dad __15__ me that a good life, a kind life and a giving life is __16__ one choice at a time. Not all of his choices were the right ones, __17__ most of them were. He did the __18__ he could. He lived the best he could. And he helped to __19__ the best in me too. As I look back into that treasure trove (珍藏物) of memories that Dad left me, I realize that each one of them __20__ me to live and to love: one choice at a time.1.A.cold B.poorC.rich D.proud2.A.start B.settle C.support D.impress 3.A.love B.treasure C.help D.difference 4.A.presents B.letters C.smiles D.memories 5.A.stands out B.puts out C.picks up D.turns up 6.A.friend B.dad C.mom D.brother 7.A.changing B.removing C.running D.repairing 8.A.hours B.minutes C.seconds D.days 9.A.garage B.road C.market D.life 10.A.surprise B.satisfaction C.calm D.curiosity 11.A.joy B.interest C.confusion D.regret 12.A.decided B.offered C.refused D.forgot 13.A.house B.heart C.head D.childhood 14.A.value B.shareC.present D.pass15.A.called B.followedC.warned D.showed16.A.created B.ownedC.imagined D.suggested17.A.and B.soC.but D.unless18.A.least B.bestC.less D.more19.A.build up B.bring upC.sort out D.bring out20.A.allowed B.inspiredC.left D.expected答案与解析:1.解析:由上文的“It wasn't a mansion or a car. It wasn't cash or bank accounts.”和下文的“He was a simple mechanic who worked hard to __2__ his family.”可推知父亲一生清贫,故选B。
答案:B2.解析:support the family表示“赚钱养家”。
答案:C3.解析:这里对应上文的“My dad left me a treasure ...”。
答案:B4.解析:由下文的“One particular one __5__ in my mind today.”和“This memory made a home in my __13__ ”可以推知作者认为父亲留给她的珍宝是他带给作者的美好回忆,故选D。
答案:D5.解析:stand out 表示“突出,显眼”,符合语境。
put out表示“张贴”;pick up表示“捡起,无意中学会,收听(节目),开车去接某人”;turn up表示“把声音调大,出现,露面”。
答案:A6.解析:上文提到父亲是技工,这里修车的当然也是父亲了。
答案:B7.解析:由下文可知这辆老爷车坏了,父亲正在修理它,努力使它运转起来,故选C。
run表示“(机器)转动,运转”。
答案:C8.解析:由上下文可知父亲修车花费的时间应该比较长,不是几秒钟、几分钟的事,但是当天下午还是完成了,故选A比较合适,花费了数小时。
答案:A9.解析:bring sth. back to life表示“使某物充满生机”,这里指使车恢复正常,故选D。
答案:D10.解析:车修好了,父亲露出了满意的微笑,故选B。
答案:B11.解析:这里作者继续描写父亲修好车后喜悦的心情,故选A。
答案:A12.解析:由父亲摇头可以推知他拒绝接受朋友的礼物。
答案:C13.解析:这里对应本段第一句“One particular one __5__ in my mind today.”这一回忆在作者的心里(heart)珍藏下来了,故选B。
答案:B14.解析:句意:这一回忆成了一颗无价的珍珠,让我一直珍惜。
value 用作动词,表示“珍惜,珍视”。
答案:A15.解析:从上下文可知父亲没有说教,只是用行动向作者展示他的为人处事风格,故答案为D。
答案:D16.解析:句意:不时地,父亲向我展示了,一个美好的人生,友善的人生,奉献的人生是在我们一次次的选择中________的。
选项中只有A 符合语境,create “创造”。
答案:A17.解析:前后分句间是转折关系,故选C。
答案:C18.解析:这里对应下文的“He lived the best he could.”答案:B19.解析:bring out表示“使显现,使表现出”。
这里指父亲帮助我把自己最好的一面展示出来。
答案:D20.解析:这里表示父亲带给作者的每一份回忆都激励着她好好生活,去关爱他人。
答案:BⅡ.阅读理解I had been rather proud of myself when my friends and family got the ticket, whether it was for speeding, parking or stop sign violations(违反). It was something that happened to others. But last Friday I joined the_club.I was asked to do a new project last week. On Friday morning on my way to work, I suddenly remembered that I had spent the past six weeks without considering that I had a week's vacation planned during that time.I was very disappointed with myself for not remembering it.The truth is that I was not paying enough attention to my driving and I did not come to a complete stop at the stop sign in front of a school. I was so distracted(思想不集中的) that I didn't even notice I had a policeman on my tail with his lights flashing. Finally I looked in my mirror and caught on.The policeman was rude and took my papers. Fortunately, I had everything up to date and since I had never had a ticket before, there was nothing for him to do but write me a ticket. While I was sitting there in the seat of “shame”,I felt bad. If I had been that distracted and a child had run onto the road, perhaps I would have not reacted as well as I could have. It was a wake-up call.People at work asked me if I tried to talk my way out of it. Frankly, it never occurred to me. I felt guilty. Now I no longer have a clean driving record. Please be careful out there, as a moment's distraction can lead totragedy.1.We can infer that the underlined part “the club” in Paragraph 1 here refers to “________”.A.people who are crazy about driving carsB.a club for drivers without much experienceC.people who get tickets for breaking traffic rulesD.a club for people to talk about their driving stories2.What made the writer unable to focus on her driving?A.Planning how to spend the vacation.B.Thinking of the forgotten vacation.C.Thinking about her work.D.Missing her children.3.From the experience, the writer has probably learnt ________.A.what is really important to herB.how to deal with policemenC.to enjoy the small things in lifeD.to be much more careful答案与解析:1.解析:推理判断题。