当前位置:
文档之家› 【高三寒假 2020 线上授课】英语读后续写指导(三)
【高三寒假 2020 线上授课】英语读后续写指导(三)
一、当看到那只凶恶的狼时,我感到很害怕。
1、大家可以先尝试用概括描述,先将意思表达清楚。 _________________________________________________________意的合理。
1) ______________________________________________________________
2) ______________________________________________________________
3) ______________________________________________________________
参考答案: 1.When the host announced that she won the prize, she felt thrilled. 2. 1) When the host announced that she won the prize, her eyes twinkled with excitement.(激动得两眼放光) 2) When the host announced that she won the prize, her heart was thumping with excitement. (激动得心砰砰跳) 3) When the host announced that she won the prize, a wide excitement took hold of her. (兴奋不能自已)
二、当主持人宣布她获奖时,她兴奋极了。
1、大家可以先尝试用概括描述,先将意思表达清楚。 __________________________________________________________
2、请你在此概括描述的基础上增加细节描述,注意逻辑关系以及语意的合理。
1) ______________________________________________________________
读后续写指导(三) 枣庄三中 李磊
以记叙事件为主,因此需要用到许多的细节描写以使文章生动, 言之有物。不少学生语言功底不错,但是续写始终得不了高分, 其中一个原因可能就是细节描写的缺乏。 那么,续写该如何写呢?我们应该做到兼顾概括描述和细节描 述,而且要多用细节描述。所谓概括描述是指对一个事件的总 体描述,而细节描述则是对事件的具体描述,来对之前的总体 描述进一步解释说明,这样能够使得描述更加生动,有画面 感。 举例: 如表达一个人的疲累时,可用概括描述(tell讲述,告诉): She felt exhausted. 同时辅以细节描述(show展示,画面感)She
2) ______________________________________________________________
3) ______________________________________________________________ 参考答案: 1.At the sight of the fierce wolf, I felt very scared. 2. 1)At the sight of the fierce wolf, I felt so scared that my throat tightened and my knees felt weak. (嗓子发紧,膝盖 发软) 2)At the sight of the fierce wolf, I froze with terror, too scared to move an inch.(吓呆了,不敢动弹) 3)At the sight of the fierce wolf, I was seized by a strong sense of horror and my palms were sweating. (被深深地恐惧 感所控制,手心出汗)
felt exhausted and sat by the stream, resting her aching feet. 如果大家注意这些细节的描述,一定会为你的记叙文续写增色!
前两节课续写中出现的细节描写:
1.The heavy smoke made us chokey, and the hot air roasted us. We felt the death was approaching us. (The situation was ergent.) 2.I felt my heart beating fast and jumping out of my chest. (I was nervous.) 3.Fear came to me.I felt the dark was going to swallow me. (I was scared.) 4. There were so many splendid mountains, covered with green trees, and rivers running along the valleys.The sky was so blue and clean, with many beautiful birds flying over our head.We felt that we were travelling in a picture.(We saw lots of sights.) 5.Mum always couldn't help screaming out and gave us a hug and kiss like a naughty kid.(Mum was excited.) 6.Dad just looked at us , with smiles on his face.(Dad was in peace.)