当前位置:文档之家› 2018版高考一轮总复习英语模拟演练:1-6-2a选修6Unit 2 Poems Word版含解析

2018版高考一轮总复习英语模拟演练:1-6-2a选修6Unit 2 Poems Word版含解析

Ⅰ.完形填空(建议用时17′)Daily random acts of kindness can begin with two words: “Good morning!” It's amazing how the two words can __1__ someone's day.During my __2__ visit to a store, an employee occasionally seems to be working on just a few hours' sleep. However, he does his best to be __3__ to everyone, even including many morning people who are beyond our __4__. They are glad to be there.I've made it a(n) __5__ to greet him with a “Good morning” each day and most importantly, __6__ it. Equally __7__ is a genuine smile that shows, “It's good to see you. I'm glad you're working today.”Over the last few weeks, this young man started giving me “free” coffee refills for no __8__ reason. When I asked him why, he said that he __9__ it that I was always nice to him. But later I found him in low __10__. My morning greetings didn't __11__. “Come on. It can't be that bad. Your time's coming.” I comforted him and left. __12__ those words of assurance didn't __13__ me. Try as I might to blow it off, I couldn't shake the __14__,“Actions do speak louder than words.” Why wait for someone else to make a(n) __15__ when I could do it myself?I noticed a subway supermarket just a stone's throw away. With twenty bucks and a gift card, I returned to the __16__ and presented this youn g man with this gift. “See, I told you good things would come your way.” I left him __17__,but finally smiled. He said, “Thank you. I was having a bad day and you went out of your way to ‘__18__’ it.”The acts of __19__,even if it begins with two simple words, can __20__ easily. I can tell you it will change your life for the better.篇章导读:本文是一篇记叙文。

有时候,我们一个小小的善举就可能会改变周围的某个人,让他/她更积极地生活。

1.A.decide B.designC.change D.simplify答案:C根据下文作者的简单问候“早上好”让商店的一名雇员很感激可知,这里是改变了某人的一天,另外最后一句中的change your life for the better也有提示。

2.A.weekly B.dailyC.first D.last答案:B根据5空后的greet him with a “Good morning” each day 可知,作者每天都去商店。

3.A.rude B.accessibleC.accustomed D.friendly答案:D根据下文信息:顾客愿意去他那里购物,这里是表示雇员尽力对每个人都友好。

4.A.imagination B.protectionC.prediction D.inspiration答案:A根据even的提示可知,甚至是对于一些你无法想到的很早的人。

beyond one's imagination“超出想象”。

5.A.right B.obligationC.entertainment D.point答案:D此处表示“我”认为每天用“早上好”和他问候很重要。

6.A.brighten B.stressC.mean D.enjoy答案:C此处表示并且最重要的是,“我”就想表达这个意思。

7.A.important B.outstandingC.particular D.worthwhile答案:A根据上文出现的most importantly的提示可知,这里意为:一个真诚的笑容也是一样重要的。

8.A.pleasing B.obviousC.simple D.primary答案:B根据下文作者的疑问可知,这里是没有明显的理由。

obvious“明显的”。

9.A.appreciated B.ignoredC.remembered D.admired答案:A根据上文的信息:年轻人免费给作者提供咖啡,这里是表示对作者善意的感激。

appreciate“感激”。

10.A.voices B.supplyC.spirits D.health答案:C根据下文的安慰可知,这位雇员情绪低落(in low spirits)。

11.A.appear B.workC.respond D.deserve答案:B根据下文作者的安慰的话可知,作者的问候没有起到作用。

12.A.Anyhow B.PrivatelyC.Unfortunately D.Somehow答案:D句意:不知道为什么,我觉得这些安慰的话并不让我满意。

somehow“不知为什么,不知怎的”。

13.A.depress B.satisfyC.excite D.defeat答案:B根据下文作者亲自买东西安慰可知,这里指作者不满意之前的想法。

14.A.thought B.attitudeC.method D.enthusiasm答案:A该如何安慰他呢?作者有了新的想法。

15.A.decision B.offerC.difference D.suggestion答案:C句意:当自己可以做到,即可以有所作为的时候,为什么要等待别人来做呢?make a difference“有……作用,关系,影响”。

16.A.market B.hospitalC.restaurant D.store答案:D根据上文的信息:从那家商店离开,这里是返回商店。

17.A.embarrassed B.amusedC.astonished D.disappointed答案:C作者离开后又回来了,还拿着东西给这个雇员,这让他很惊讶(astonished)。

18.A.fix B.cherishC.avoid D.specify答案:A前文提到了bad,并结合之前提到的这个雇员心情很低落可知,作者的善举正在“修复”(fix)他那糟糕的心情。

19.A.sympathy B.encouragingC.supporting D.kindness答案:D文章开头“Daily random acts of kindness”有提示,这里指善举。

20.A.continue B.spreadC.advance D.explode答案:B根据雇员先给作者添加免费咖啡到作者给雇员买礼物可知,善行是可以传播的,会让一个人的生活变得更加美好。

Ⅱ.阅读理解(建议用时16′)A[2017·都江堰模拟]Books are to mankind what memory is to the individual. They contain the history of our race, the discoveries we have made, the accumulated W1knowledge and experience of ages; they picture for us the marvels and beauties of nature, help us in our difficulties, comfort us in sorrow and in suffering, change hours of weariness into moments of delight, store our minds with ideas, fill them with good and happy thoughts, and lift us out of and above ourselves.Many of those who have had, as we say, all that this world can give, have yet told us they o w ed W2much of their purest happiness to books. Macaulay had wealth and fame, rank and power, and yet he tells us in his biography that he owed the happiest hours of his life to books. He says, “If anyone would make me the greatest king that ever lived, with palaces and gardens and fine dinners, and wines and coaches, and beautiful clothes, and hundreds of servants, on condition that P1I would rather be a poor man in a garret with plenty of books than a king who did not love reading.”Precious and priceless are the blessings which the books scatter W3around our daily paths. We walk, in imagination, with the noblest W4spirits, through the most charming regions.Without stirring W5from our firesides we may wander to the most remote regions of the earth, or go up high into fields when Spender's shapes of unearthly beauty flock(人群) to meet us, where Milton's angels bell in our ears the choral hymns(赞美诗) of Paradise. Science, art, literature, philosophy, —all that man has though, all that man has done, —the experience that has been bought with the sufferings of a hundred generations, —all are gathered up P2for us in the world of books.篇章导读:本文讲述了书籍对我们生活的重要性,并且鼓励我们要多读书。

相关主题