外研版英语八年级上册阅读理解试题及答案B1技能进阶阅读训练营AFive Wonderful CartoonsCartoons Directors The main actors time kindsThe Lion King Roger Allers Jonathan Taylor Thomas 1hr.29min. Adventure (冒险)Dumbo (小飞象) Ben Sharpsteen James Baskett 1hr.4min.Romantic(浪漫)Cars John Lasseter Owen Wilson 1hr.57min.ComedyBambi (小鹿斑比) David Hand Hardie Albright 1hr.10min.FamilyTurbo (极速蜗牛) David Soren Ryan Reynolds 1hr.36min.Adventure体裁: 图表词数: 78 来源:原创难度易根据表格内容,选择最佳答案。
( ) 1.What kind of cartoon is Turbo?细节理解题A. RomanticB. FamilyC. Adventure.D. Comedy.( ) 2. Jonathan Taylor Thomas is the actor in the cartoon .细节理解题A. DumboB. CarsC. BambiD. The Lion King( ) 3.Which cartoon is the longest one?细节理解题A. The Lion KingB. BambiC. TurboD. Dumbo( ) 4.What’s the director of the cartoon “Bambi”?细节理解题A. David HandB. David SorenC. Roger AllersD. Ben Sharpsteen( ) 5. Johnny is a boy of five. He likes comedy very much. Which cartoon can he see?推理判断题A. TurboB. CarsC. BambiD. The Lion King1-5 CDCABBYou Are What You EatToday life is better than before. We can eat what we want to eat, butwhat should we e at? And how should we eat it? It’s a big problem because ifwe have a good eating habit , we’ll be healthy every day.“An apple a day keeps the doctor away” is a saying. It really speaks thetruth. If you do not eat a balanced diet, you can’t keep your body healthy. Apoor diet may make you ill easily.The better you eat, the healthier you are. Good nutrition(营养) is about getting all kinds of nutrients(营养物质). Our bodies need them to work better. If people are in different age groups, they need different nutrients, but the following advice is good for people of all ages: ※Drink a cup of water after you get up every day. It can clean your stomach .※Eat more fruits and vegetables daily. They can supply more vitamin(营养) for you.※Keep away from junk food although it is delicious.※Don’t eat too much at a time. It can make you sick.体裁: 叙说词数: 200来源: 难度中根据短文内容判断正误。
正确的填“T”,错误的填“F”。
( ) 6. Having a good eating habit is important for our health.细节理解题( ) 7. “An apple a day keeps the doctor away” means“The doctor is afraid of apples.”句意猜测题( ) 8. When our bodies work better, they need all kinds of nutrients.细节理解题( ) 9. People in different age groups need the same nutrients.细节理解题( ) 10. We should eat more junk food because it is delicious. 推理判断题6-10 TFTFF非常解读The Foolish DeerOne day, when a hungry deer was eating grass in a jungle(丛林), some hunters(猎人) arrived there. They saw him and shot an arrow(射了一箭) at him but missed. Thepoor animal was so afraid that he couldn’t ran away quickly. He hidhimself behind some bushes(灌木).The hunters started looking for him. The leaves in front of the deerwas so fresh that he really wanted to eat some. The hunters just walkedaway but not far. The deer felt very hungry. He lost his patience andstarted eating the leaves of the bushes. The hunters heard the sound of the leaves while the deer was eating.One of the hunters saw the deer and shot an arrow at him. The deer was badly hurt and fell down. looking up at the leaves , the deer thought that he couldn’t eat the fresh leaves forever because he had no patience. Then the deer closed his eyes dead.So, at the time of danger, one should keep patience and behave cleverly.体裁: 故事词数: 186来源:难度中根据短文内容,回答下列问题。
1. 从文中找出和所给句子意义相同的句子。
句意猜测题The poor animal was too afraid to run away quickly.____________________________________________________________________2. 把文中画线句子译成汉语:_____________________________________________.3.写出所给句子的同义句。
词意猜测题He couldn't eat the fresh leaves forever because he had no patienceHe couldn’t eat the fresh leaves forever ______ _______ his impatience.4. If the deer has patience, could he escape(逃脱) from the hunters?推理判断题_____________________________________________________________________5. What lesson can we learn from the story? 主旨大意题______________________________________________________________________1. The poor animal was too afraid that he couldn’t ran away quickly.2. 这只鹿前面的叶子是如此的新鲜以至于他真的很想吃一些。
3. because of4. Yes, he could.5. at the time of danger, one should keep patience and behave cleverly.完形小测试(A)阅读短文,从短文后各题所给的四个选项中,选择最佳选项。
The Teacher’s HelpEmily is 8 years old. She lives in a big house. She has many 1and she has lots of friends. But Emily is not 2 . She has a secret(秘密).She doesn't want to tell anyone about her secret. She feels upset.The problem is that 3 nobody knows about it, there is no one that can help her.Emily doesn't do her homework. When there is an exam – she gets 4 . She is afraid to tell her parents, because they are very 5 . But the secret is she can't read and write.One day, Emily's 6 sees that Emily can't 7 on the blackboard. She talks to her after class. Emily decided to tell her the truth, "It is true. I don't know how to read and write". The teacher listens to her 8 . She wants to 9 Emily. She tells her, "That's OK. You can read and write if we 10 together".So Emily and her teacher meet every day after class. They practice together. Emily works hard. Now she knows how to read and write. She is happy.体裁: 记叙文词数: 191 来源:难度易( ) 1. A. toys B. cars C. boxes D. houses( ) 2. A. excited B. calm C. happy D. sad( ) 3. A. though B. unless C. since D. if( ) 4. A. worried B. serious C. excited D. interested( ) 5. A. pleased B. strict C. popular D. angry( ) 6. A. mother B. father C. classmate D. teacher( ) 7. A. write B. sing C. dance D. draw( ) 8. A. angrily B. seriously C. carefully D. happily( ) 9. A. laugh B. help C. win D. believe( ) 10. A. speak B. listen C. practice D. enjoy1-5 ACDAB 6-10 DACBC(B)根据短文内容及首字母提示补全单词,使短文完整、通顺。