当前位置:文档之家› 2019年中考英语阅读理解专题复习及答案

2019年中考英语阅读理解专题复习及答案

2019年中考英语阅读理解及答案(阅读理解专项训练,值得下载练习)(限时:30分钟)A话题体裁词数难度建议用时征文广告143 ★★4分钟Articles WantedMy Story◆Articles should be typewritten (打印的), using only one side of the page.◆Your name, year of birth, school name (and coaching teacher), home address and e-mail address must be included.折叠).◆For photos, write the information on the back of each envelope: PLEASE DON’T FOLD(◆Please keep copies of your texts, pictures or photos.◆The sentence MUST BE WRITTEN with your name at the end of each arti cle, “I promise the above work is completely original (原创的). ”◆If your article is chosen, it will be put on China Daily and you will get a special gift.SEND IT ALL SUMMER!For more information, please contact (联系) us!Tel: (010) 92136116Fax: (010) 92674363E-mail: mydream@chinadaily. com. cnMail: My dream. Box 6161, Beijing, China1. All the information about the writer must be included except his/her _______.A. school nameB. e-mail addressC. year of birthD. telephone number2. What is required for the articles wanted according to the passage?A. They must be fully created by the writers themselves.B. They must be typed on both sides.C. They must be sent in June.D. They must be sent with the copies of texts and pictures.3. According to the passage, you can send your articles ________.A. within 3 weeksB. all summerC. all the year roundD. during the whole term4. How many ways can you find in the passage to contact My Story?A. 1.B. 2.C. 3.D. 4.5. Who do you think will write articles for My Story?A. Students who are interested in writing.B. Teachers who love writing and taking photos.C. Parents who wish their kids to be popular writers.D. Readers who have stories.1.【解析】选D。

细节理解题。

由征稿要求第二条可知。

2.【解析】选A。

细节理解题。

由征稿要求第五条可知。

3.【解析】选B。

细节理解题。

由中间黑体字SEND IT ALL SUMMER! 可知。

4.【解析】选D。

细节理解题。

这四种联系方式是电话、传真、电子邮件和写信。

5.【解析】选A。

推理判断题。

由征稿要求的第二条中的“要求注明学校名、辅导教师”可知。

BThere are over 20,000 animals at Chester Zoo. All are flying, jumping and playing happily in 125acres of wonderful gardens.LANTERN MAGICA relaxed and unforgettable night time journey through the zoo with festive characters and giant animal lanterns to light your way./christmasTALKING ANIMALSFind out more about our 20,000 animals by joining one of our daily animal talks in the zoo. Plan your day using our app.Visit /talks.STAY OVERTreat the family and stay over in one of Chester and Cheshire's many hotels. Visit/hotels and make great savings on hotel & zoo ticket package deals! MEMBERSHIP & ADOPTIONSYou can support us and our animals by becoming a member or adopting an animal. Buy your membership at .1.If you want to know more about animals when you visit the zoo, you can .A.have a night time journeyB.become a member of the zooC.stay in one of Chester & Cheshire's hotelsD.join one of the daily animal talks in the zoo2.Which can help you if you want to spend a night in a hotel in Chester?ntern Magic.B.Stay Over.C.Talking Animals.D.Membership & Adoptions.3.You can buy your membership at ./hotels/talks/christmas参考答案:[主旨大意] 本文是一则广告,介绍了Chester Zoo的游览活动和成为会员的方式。

1.D2.B3.AC阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Mr. Baker worked in a big factory. He was busy and had little time to rest. One summer, hedecided to go to the sea to spend his holidays.One afternoon, it was very hot. Mr. Baker came into a restaurant, sat at a table and wanted to drink.Just then, an old man came up to him and said, “How do you do, sir?”“How do you do?”Baker asked the old man to sit next to him. “Could you drink something with me?”“Thank, I haven’t.”“You look lonely, don’tsaid the old man. “Have you ever been here before?”“No(打赌), shall we?”you?” said the old man. “Let’s have a bet(咬) my left eye-ball,” said the oldIt interested Mr. Baker. “But what shall we bet on?”“I can biteman. “I can bet you five dollars.”Mr. Baker didn’t believe and put $5 on the table.The old man took out of his glass eye-ball, put it into his mouth and bit it. Mr. Baker had to givehis money.“It doesn’t matter, young man.” The old man said, “I’ll give you another chance to win the money back. I can also bite my right eye. I’ll bet you $10.”“I’m sure he is able to see. And I must win his money,” he thought. So he took out ten dollars from his wallet.But he was very surprised: the old man took out his false tooth and bite his right eye with it. Thenhe put the money into his pocket and went away quickly.阅读短文,选择最佳的答案。

(5分)1. Mr. Baker went to the sea_______.A. to eat outB. to have a restC. to drink somethingD. to make a bet2. The old man said hello to Mr. Baker because _______.A. they were good friendsB. he wanted to ask for some foodD. he wanted to drink with him D. he wanted to win money3. After the old man had known ________, he began to make a bet with him.A. Mr. Baker had been there for the first timeB. Mr. Baker was a polite manC. Mr. Baker had plenty of moneyD. Mr. Baker wasn’t clever enough4. As ______, he bet the old man ten dollars.A. Mr. Baker didn’t think him blind in both eyesB. Mr. Baker wanted to win the five dollars backC. Mr. Baker knew he had a false toothD. Mr. Baker wanted to help him in another way5. The old man was blind in_______.A. both eyesB. neither eyeC. the right eyeD. the left eye参考答案1—5、BDAADD[2018·菏泽改编]Recently, a designer in Hong Kong has invented a special book that can transform(变形) into a piece of furniture. The special book is called Bookniture. It can be unfolded to become a chair ora small table. People can either carry it around for a portable(轻便的) chair or can store it in their homes to use as extra furniture.The book was designed by Mike Mak. He came up with the idea after never having enough seats for his friends in his home in Hong Kong.“I love having friends at my place, but I have never had enough seats for everyone—we would always end up with just sitting on the floor. I really want a seat that doesn't take up anyfloor space when I don't need it. One day, the empty space on my bookcase drew my attention. Then came the new idea—Bookniture, furniture hidden in a book,”said the 30-year-old designer.Made from fully-recyclable kraft paper(牛皮纸), the book measures 33 cm by 18 cm. It expands(扩大) to 14 times bigger once it's opened, and can support up to 1,000 kg of weight. It comes in two colors, brown and black, and can be bought for between £55 and £57.1.The book is special because.A.it can be used as a bag to carry thingsB.it is made from recyclable plasticC.it can hold up to 1,000 kg of weightD.it can be changed into a chair or a table2.Paragraph 3 is about .A.how Mike came up with the ideaB.who designed BooknitureC.what Bookniture looks likeD.why Mike has so many friends3.What information can we learn about Bookniture from the last paragraph?①size②color③weight④price⑤material。

相关主题