当前位置:文档之家› 高中英语完型填空试题【附答案和解析】

高中英语完型填空试题【附答案和解析】

高中英语完型填空试题【附答案和解析】Passage 1(2010·重庆调研)I had a cigarette one morning as I walked along the wooded path toward my house deep in the forest.I know smoking is bad for me, and __1__. I had tried to kick the habit, but __2__. Not even when my aunt Bernie got lung cancer. How many times had she begged me to give __3__ up? After she died, I made up my mind to stop, and did so, but __4__ I started up again.The house had been one of Aunt Bernie's favorite places to stay. Lately, I had earned some __5__ income by renting it out. New renters were __6__ to arrive that afternoon.The house has no electricity, so I had to __7__ there was enough propane (丙烷) in the tank to __8__ the fridge and the stove (火炉). Seeing the house in the distance through the trees, I thought about __9__. I could still hear her __10__ telling me, “Give up smoking; it will __11__ you.”As I was __12__ the house, the voice grew stronger, __13__ my aunt were standing right beside me. Finally, I couldn't __14__ it any longer. I smothered (闷熄) it. “Fine, Auntie, I __15__. See?”I continued down the path, __16__ the urge to light up again. Reaching the house, I opened the door. Whoa! I stepped back. The __17__ was strong. Propane gases! I ran around to the back and found the problem. The previous __18__ had forgotten to turn off the propane tank before they left. The house had been __19__ upwith gas for a week!If I had still been smoking that cigarette... I thought now, __20__. My aunt Bernie was right. Smoking can kill me. The next day I started a quit-smoking program, and I haven't lit up since.1. A. helpless B. harmfulC. uselessD. dangerous2. A. hadn't B. shouldn'tC. mustn'tD. couldn't3. A. it B. herC. thisD. that4. A. possibly B. naturallyC. shortlyD. hardly5. A. special B. extraC. highD. low6. A. able B. gladC. dueD. willing7. A. take care B. find outC. make outD. make sure8. A. start B. manageC. runD. stop9. A. my cigarette B. my auntC. new rentersD. the tank10. A. sound B. voiceC. noiseD. cry11. A. harm B. damageC. killD. hurt12. A. approaching B. passingC. openingD. entering13. A. even if B. asC. becauseD. as if14. A. see B. findC. bearD. hear15. A. put it out B. gave it upC. put it awayD. gave it way16. A. stopping B. resistingC. feelingD. keeping17. A. desire B. houseC. voiceD. smell18. A. owners B. rentersC. neighboursD. guests19. A. mixed B. coveredC. filledD. caught20. A. frightened B. excitedC. surprisedD. disappointed答案与解析:1.D从文章最后的Smoking can kill me可知抽烟不但有害,而且还很危险(dangerous)。

2.D作者尝试戒烟,但不能(couldn't)戒掉。

3.A指请求作者戒烟,故用it指代抽烟。

4.C作者下决心戒烟,但很快(shortly)又开始吸了。

5.B作者继承了Aunt的房子,将它出租,当然可赚得些额外(extra)的钱。

6.C be due to do sth.意为“预定要干某事”,符合语境。

7.D这里指确保(make sure)有足够的丙烷,让冰箱和炉子运行。

8.C从上题解析可知应用run。

run此处意为“(使某物)运转,起作用”。

9.B在远处透过树林看这个房子作者想起了Aunt。

10.B从常识及下文的the voice grew stronger可知应该是voice。

11.C从上文可知,作者的Aunt,就是因为吸烟患肺癌而死,再结合此处作者的Aunt告诫如果不戒烟,它会让作者丢掉性命。

12.A随着作者靠近(approach)房子Aunt的声音变得越来越大。

13.D好像Aunt就站在我身边一样,故用as if。

14.C想起Aunt的话,终于作者不能再忍受(bear),把烟熄灭了。

15.A从前面的I smothered(弄熄)it可知是灭掉烟,故用put out。

16.B把烟弄熄后,作者开始作思想斗争,抵制(resist)想抽烟的诱惑。

17.D下文反复提到房子里丙烷泄漏了,这里指气味(smell)很强烈。

18.B指以前的租客(renter)忘记关气罐了。

19.C指整个房子里都弥漫着丙烷气体。

fill up with 意为“充满”。

20.A作者想到如果自己还在抽烟的话,后果不堪设想,当然是害怕(frightened)了。

Passage 2(2010·海淀期末练习)The Pecan ThiefWhen I was six years old, I was visiting my grandfather's farm in Kansas. Grandpa had sent me into the __1__ to gather pecans for us to enjoy later.Pecan picking was really __2__ work and my little basket was only half full. I wasn't about to __3__ Grandpa down. Just then something caught my __4__. A large brown squirrel was a few feet away. I watched as he picked up a pecan, hurried to a tree and __5__ in a large hole in the trunk. A moment later the squirrel __6__ out and climbed down to the ground to pick up another nut. Once again, he took the pecan back to his hiding place.Not so __7__ anymore, I thought. I dashed over to the tree and looked into the hole. It was __8__ with pecans! Golden pecans were right there for taking. This was my __9__. Handful by handful, I scooped all of those pecans into my basket. Now it was full! I was so __10__ of myself. I couldn't wait to show Grandpa all the pecans. __11__,I ran back and shouted, “Look at all the pecans!” Helooked into the basket and said, “Well, well, how did you find so many?” I told him how I'd __12__ the squirrel and taken the pecans from his hiding place.Grandpa congratulated me on how smart I'd been in observing the squirrel and his habits. Then he did something that __13__ me. He handed the basket back to me and put his arm gently __14__ my shoulders.“That squirrel worked very hard to gather his winter __15__ of food,” he said. “Now that all of his pecans are gone, don't you think that little squirrel will __16__ the cold winter?”“I didn't think about that,” I said.“I know,” Grandpa said. “But a good man should never take __17__ of someone else's hard work.”Suddenly I felt a bit __18__. The image of the starving squirrel wouldn't __19__ my mind. There was only one thing I could do. I carried the basket back to the tree and poured all the nuts into the hole.I didn't eat any pecans that night, but I had something much more filling—the __20__ of knowing I had done just the right thing.1. A. rooms B. woodsC. holesD. roads2. A. hard B. dirtyC. lightD. easy3. A. let B. settleC. haveD. keep4. A. sweater B. basketC. eyeD. hand5. A. joined B. livedC. discoveredD. disappeared6. A. jumped B. heldC. stoodD. found7. A. strange B. secretC. anxiousD. patient8. A. covered B. filledC. rebuiltD. decorated9. A. time B. choiceC. chanceD. achievement10. A. afraid B. ashamedC. carefulD. proud11. A. Otherwise B. HoweverC. BesidesD. Therefore12. A. driven B. followedC. protectedD. caught13. A. annoyed B. satisfiedC. surprisedD. delighted14. A. off B. besideC. overD. around15. A. supply B. costC. supportD. preparation16. A. escape B. spendC. surviveD. flee17. A. place B. noticeC. advantageD. charge18. A. guilty B. unconfidentC. embarrassedD. nervous19. A. open B. leaveC. crossD. occupy20. A. inspiration B. expectationC. impressionD. satisfaction答案与解析:1.B从上下文知,我被爷爷派去捡山核桃,再结合第一句中的“farm”和选项可知我应该到树林(woods)里去,而不是房间(rooms),洞里(holes)和路上(roads)。

相关主题