第一单元过关检测卷A卷词汇短语与句型一、根据首字母或中文意思完成下列句子(共10小题;每小题分,满分5分)1.He is such a clever man that he always holds everything in his (能力).2.(青少年) up to 16 years old have some rights of the adult.3.Don't will be (痊愈) in a few weeks.4.The boy (不喜欢) candy,which is bad for his health. 5.I think that it is hard for him to (解决) the problem by himself.6.They d to my proposal at the beginning,but I persuaded them finally.7.My friends and I meet so often as to s stories about our love interests.8.Don't wear long,l clothes when you are doing exercise. 9.I would be very g for information about entry to your college.10.He can live o in temperate to cool climates,but heenjoys being with its family inside as well.答案:1.power 2. Teenagers 3. recovered 4. dislikes 6.disagreed7. swap8. loose9. grateful10. outdoors二、根据句子的语境选择适当的短语填入空白处(注意所填短语的形式变化)(共10小题;每小题分,满分5分)1. We've chatted online for some time but we have never met .2.It is nearly 11 o'clock yet he is not mother him .3.The Lius hard times before liberation.4.get a good mark I worked very hard before the exam.5.I think the window was broken by someone. 6.You should the language points on the are useful.7.They met at Tom's party and later with each other.8.You can find English reading materials in the school library.9.I am easy to be with and I my classmatespretty well.10.They in a small village so that they might not be found.答案:1.face to face concerned about through4.In order to 5. on purpose 6. set down7. fell in love8.a series of9. am getting along with10. hid away三、完成句子(共5小题;每小题1分,满分5分)1.(我们首先关心的) is the car's safety performance,when we purchase a car. (concern) 2.(在欧洲旅行时),he found many interesting things and experienced different cultures.(状语从句的省略形式)3.That was the last time that he (与父亲面对面地谈话).(face to face)4.(厌倦了) staying indoors for days,we are longing to go out and relax ourselves. (tired)5.(为了赚更多的钱),he decided to move to Shanghai and work there. (order)答案:1.What we are concerned about first2.While travelling in Europe3.had talked with his father face to face4.Having got tired of/Tired of5.In order to make more moneyB卷综合检测(测试时间:120分钟评价分值:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A,B,C,D项中选出最佳答案。
AFarmer John and Farmer Bob were more than 30 years,they had been getting along very well.Then their good relationship began with a small thing,then bitter words,and then weeks of morning Farmer John woke up to find a stream between the two farms.“It must be Bob,”John thought.Then one day there was a knock on John's opened it to find a carpenter(木匠) standing at the doorway.“I'm looking for a few days' work,”the carpenter said.“I do have a job for you,”John said.“Look across the stream at that 's my neighbor dug a stream between the two farms. I want you to build a fence—an 8-foot fence. I don't want to see his place or his face any don't have such a neighbor!”The carpenter said.“I think I know what to do,sir,and I'll be able to do a job that pleases you.”Farmer John helped the carpenter get the materials(材料) ready and then he was off for the day.About sunset when the farmer returned,the carpenter had just finished his job. The farmer's eyes opened was no fence there at all!It was a bridge!And the neighbor, Bob, was coming across, with his hand outstretched(伸出)“Hi,John!You're quite a fellow to build this bridge!”Then they met in the middle,taking each other's hands. “I'm terribly sorry for what I have said and should be good to each other.”said Farmer Bob.Then they turned to see the carpenter, who was ready to go. “No,wait!Stay a few days. I have a lot of other jobs for you.”said Farmer John.“I'd love to stay,”the carpenter said,“but I have more bridges to buil d.”1.Just before the carpenter came,John and Bob eachother.A.didn't speak to B.were friendly toC.often fought with D.never had bitter words with 2.Farmer John asked the carpenter to build a fence because .A.he wanted to protect his farm B.he didn't want to do it himselfC.he wouldn't like to see Bob D.he wanted to find him something to do3.What does the underlined sentence “You're quite a fellow to build this bridge!” mean?A.John was great to build this bridge.B.John was not good at building bridges.C.John was foolish to build such a bridge.D.John should build the bridge earlier.答案:1.解析:细节理解题。
根据文章第二段第二句可知。
答案:A2.解析:细节理解题。
根据文章第五段倒数第二句可知。
答案:C3.解析:细节理解题。