当前位置:文档之家› 中考模拟试卷二答案及听力原文

中考模拟试卷二答案及听力原文

2018中考模拟试题(二)A卷1-5: ABCAB 6-10: DECBA 11-15: CABBC 16-20: CAACB 21-25: ABCDE 26.dangerous ways 27.protect/guard/make sure 28.food management 29.purpose 30.doubt/worry/disbelieve31-35: BCBCB 36-40: CCBCC 41-45: ABCDE46-50: CACBB51-55: CCCAB 56-60: ACCBC 61-65: BBBBA 66-70: ABCAB71-75: BBACCB卷(一)、1.meaningless 2.canceled 3.weighed 4.colorful petitor (二)、1. wish 2. outdoor 3. burn 4. just 5. gradually6. avoid7. quickly8. Besides9. nearest/closest10. outside (三)、1.taught 2.unfair 3.unlucky 4.pain 5.life’s6.fame7.season8.fun9.discussion 10.difficult (四)、A 1-5: AFDCEB 1.General introduction 2.traditionally 3.its popularity4.Advantages and disadvantages5. available(五)、One Possible Version:Last week, we held a discussion about whether music and art should be in the entrance examination for the high school. Students have different opinions.Some students think that it offers us more chance to study music and art. Therefore, we will pay more attention to them. Meanwhile, it can improve our art skills.However, a few students disagree with it. If music and art are in the exam, there will be more subjects to prepare for, and it needs more time and energy. So students will be under too much pressure.In my opinion, music and art should be in the entrance examination for high school. As we all know, art and music play an important role in our life, which can help us develop our interests and make our life more colorful. The most important thing is that we can relax ourselves by art and music in Grade 9.听力材料原文:第9期中考模拟试题(二)一、听句子, 根据所听到的内容选择正确答语。

每小题读两遍。

1. It is sunny today. Let’s go swimming.2. Hey, watch! You are standing on my book.3. Good evening. Can I get you something to drink?4. Thanks for taking me home, Jack.5. What are they like?二、听句子, 选择与所听句子内容相符的图片。

每小题读两遍。

6.The children went to plant trees last weekend.7. My dad likes to drink a glass of orange juice every morning.8. The boy was taking a walk on the road with his grandpa.9. The young couple likes dancing very much.10. The little boy is afraid that the alien would hurt him when he is sleeping.三、听对话, 根据短文内容及问题选择正确答案。

每小题读两遍。

11. W: Do you know the girl in red dress, Tim?M: Don’t you know her, Ann? She’s my little si ster, Kitty.Q: Who is the girl in the red dress?12. W: Which color of this T-shirt do you like, green or blue?M: Neither. Er… Have you got a white one?Q: What color does the man probably like?13. W: What languages can you speak, Chinese, English or Japanese?M: Except Chinese.Q: How many languages can the man probably speak?14. W: When does the film start, John?M: At 7:30 p.m., and it will last for an hour and a half.Q: When will the film end?15. W: Must we wear these strange glasses? I don’t think they are cool.M: Yes, the light is bad for our eyes. You should wear them even if you don’t like it. Q: Why do they wear the strange glasses?16. W: The radio says it will be cloudy and rainy today.M: Oh, never believe the weather reports! Look, how beautiful the sunshine is outside.Q: What’s the weather like now?17. W: Let’s try traveling in a different way this weekend. How about taking the bus? M: That sounds good. Riding is more tiring and the taxi is more expensive.Q: How will they travel this weekend?18. M: Baseball and soccer are my favorite sports. What about you?W: I like neither of them. Volleyball is my favorite sport, and I think it’s exciting. Q: What sport does the woman like?19. M: Could you tell me where Doctor Wilson’s office is?W: Sure. Go straight and turn right. Room B102 is his office.Q: Where is the conversation probably taking place?20. M: Hi, Maria. I have sent you an e-mail. Have you got it?W: Sorry. I have no time to check the e-mail box these days. I’ll check it tonight on my computer.Q: Why hasn’t Maria read the e-mail?四、听短文, 根据短文内容选择正确答案。

短文读两遍。

During World War II, a lot of young women in Britain were in the army. Joan Phillips was one of them. She worked in a big camp, and of course met a lot of men, officers and soldiers. Some of them were from Chicago or Canada.One evening she met Captain Hump at a dance. He said to her, "I’m going abroad tomorrow, but I’d be very happy if we could write to each other." Joan agreed, and they wrote for several months.Then his letters stopped, but she received one from another officer, telling her that he had been wounded and was in a certain army hospital in England.Joan went there and said to the nurse, "I’ve come to visit Captain Hump.""Only relatives are allowed to visit patients here," the nurse said."Oh, that’s all right," answered Joan. "I’m his sister.""I’m very happy to meet you," the nurse said, "I’m his mother!"五、听短文, 根据短文内容完成表格。

相关主题