2017年浙江省杭州市下城区中考英语一模试卷一、第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C,D )中选出最佳选项1.(10分)Speaking English is not only about using proper grammar.To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.Here are a number of important tips(告诫)to remember when speaking English in the USA.General Points to RememberMost Americans only speak English:While it is true that more and more Americans speak Spanish,most Americans only speak English.Americans have difficulties under﹣standing foreign accents(口音):Many Americans are not used to foreign accents.Conversation TipsSpeak about location(位置):They love to talk about their experiences living or visiting that place.Talk about work:Americans commonly ask."What do you do?" It's not thought impolite (as in some countries).Talk about sports:It is a popular topic to discuss between strangers.Addressing(称呼)PeopleUse last names with people you do not know.Always use "Ms." when addressing women.Many Americans prefer first names.Americans prefer informal:In general,Americans prefer informal greetings and using first names or nicknames when speaking with workmates and friends.Public BehaviorAlways shake hands.Look your partner in the eyes.Don't hold hands:Same sex friends do not usually hold hands or put their arms around each other in public in the USA.Smoking is Out! Smoking,even in public places,is strongly disagreed by most modern Americans.1.What is necessary to know when we speak English besides using grammar?A.The culture.B.Introduction.C.Grammar.D.Topics.2."When speaking to strangers,ask them where they are from and then make a connection(联系)with that place" can be used as a sentence to.A.talk about workB.talk about sportsC.address peopleD.speak about location3.If you are introduced to a woman called Peal S.Buck,how should you address her usually?A.Madam Buck.B.Miss Pearl S.C.Mrs.Pearl.D.Ms.Buck.4.According to the passage,which of the following is RIGHT?A.Smoking is not allowed in the modern United States.B.Americans shake hands only when greeting same sex friends.C.When you speak to others,it's polite to look into their eyes.D.Different sex friends should hold hands when first meeting.5.What can we learn from the passage?A.American English tips.B.The different language culture.C.Language differences.D.American customs.6.(10分)From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tiny store at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much ofwhich was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?" Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop! There is no need to do that." It's true that safety is more important than money.After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one﹣he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give us happiness,which comes from achievement only.6.What shop did the author's father own?A.A food storeB.A bookstoreC.A coffee shopD.A clothing store7.Which of the following is NOT true according to the passage?A.The writer thanked his father a lot.B.The writer's father worked very hard.C.The writer ran after thieves many times.D.The writer's father made some money.8.All the following are talked about in the passage EXCEPT.A.the importance of workingB.the good ways to keep healthyC.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make9.According to the writer's opinion,what usually makes people go in debt?A.To enjoy something unnecessary.B.To send their children to school.C.To buy enough food for the family.D.To live in a big house with his family.10.The main idea of this passage is ""A.How to Live a Happy Life.B.What Makes a Person Successful.C.The Help I got from My Father.D.What I Learned from My Father.11.(10分)Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe,for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克)coffee shops spread across the country.The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a company that made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hires Schultz as the company's head of marketing(市场营销).In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso(浓咖啡)bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Then the company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.However,that doesn't mean Starbucks has not had problems.In fact,manyStarbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the "feel the same everywhere" environment offered by Starbucks.11.The underlined word "ran" in Paragraph 3probably means "".A.closedB.managedC.leftD.sold12.According to the passage,which is the right order for the following sentences?a.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.d.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.A.a﹣b﹣d﹣cB.c﹣a﹣b﹣dC.b﹣d﹣c﹣aD.d﹣c﹣a﹣b13.Why did so many Starbucks close in small areas?A.Because the coffee in these places was too expensive.B.Because the style of the coffee stores seems the same.C.Because people like to drink coffee at home with friends.D.Because there were too many coffee shops in one place.14.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=Paragraph)A.B.C.D.15.What is the best title for the passage?A.The history of Starbucks.B.The culture of Starbucks.C.The popularity of Starbucks.D.The environment of Starbucks.第二节下面文章中有五处需要添加小标题.请从A-F选项中选出符合各段意思的小标题.选项中有一项是多余选项.16.(10分)下面文章中有五处需要添加小标题.请从A﹣F选项中选出符合各段意思的小标题.选项中有一项是多余选项.A.Never be afraid to give.B.Plan ahead as much as possible.C.Work out your priorities(优先考虑的事).D.Be disciplined(有纪律)at all times.E.Make sure everything has its place.F.Stick to a schedule.Being Well﹣Organized and Getting Things DoneBeing well﹣organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement(实验)them immediately.There is no doubt that being organized does make a difference.(16)It is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance.Watching that movie may sound like a good idea,but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work,health,or anything else that is key to your survival(生存).(17)Next,you should consider trying to plan ahead,so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time,then plan your day around that appointment.(18)Knowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task.Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.(19)Giving tasks to others will always lead to you getting more done,but it is not just a case of picking anybody to do a task.Instead,you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.(20)Having a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process.The only problem here is that you need to be sensible when working out how long something takes or you will put undue pressure on yourself and this is where mistakes can occur and you will actually then start to get less done.第三部分英语知识运用第一节完形填空21.(15分)Thanksgiving Day was near.The first grade teacher gave her class a fun(21)﹣﹣to draw a picture of something for which they were thankful.Most of the class considered turkey and other traditional goodies of the season.These,the teacher thought,would be the (22)of most of her students' art.And they were.But in her class there was a different kind of boy,Douglas.He was always unhappy.When other children played together,he was likely to stand close by the teacher's side.The boy drew a hand in his picture.(23)else,Just an empty hand.Whose hand (24)it be?His abstract(抽象的)image made the class really (25).One child guessed it was the hand of the (26),because they raise turkeys.Another suggested police officers,because the police(27)and care for people.Still others guessed it was the hand of God,for God feels us.And so the discussion went ﹣﹣(28)the teacher almost forgot the young artist himself.When the children went on to other projects,she(29)at Douglas' desk,bent down,and asked him(30)hand it was.The little boy looked away and said in a low voice."It's (31),teacher."The teacher recalled the times she had taken his hand and walked with him here or there,as she had the other students.How often she had said "(32)my hand,Douglas.We'll go outside." or "Let me (33)you how to hold your pencil." Or,"Let's do this together" Douglas was most thankful for teacher's hand.Hearing the boy's words,tears ran down the teacher's face.She brushed aside a tear and went on with her work.The story speaks of(34)than thankfulness.It says something about teachers teaching and parents parenting and friends showing friendship.They might not always say (35),but they'll remember the hand that reaches out.21.A.project B.exam C.test D.match 22.A.solutions B.subjects C.characters D.signs 23.A.Everything B.Something C.Nothing D.Anything 24.A.must B.could C.would D.should 25.A.mad B.bored C.moved D.interested 26.A.nurses B.farmers C.gardeners D.businessmen 27.A.protect B.check C.catch D.find 28.A.when B.before C.after D.until29.A.knocked B.pointed C.stopped D.looked 30.A.how B.which C.whose D.where 31.A.his B.mine C.yours D.theirs 32.A.Take B.Give C.Accept D.Receive 33.A.advise B.train C.tell D.show 34.A.less B.more C.fewer D.bigger 35.A.love B.good C.hello D.thanks第二节阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式.36.(10分)A:Time flies! It's time to say goodbye to my junior high school.When looking back at these past three (36)(year),I remember many things.B:Yeah,I will miss Ms.Miller very much.She was so patient with me that she took the time to explain things to me (37)(clear)whenever I couldn't understand (38)(something).And she guided me to do a lot (39)(good)in English.A:I used to be weak in English,(40)because of Ms.Miller,I put in more effort and my scores doubled.She (41)(teach)us so well.B:She was also strict with us and nobody was allowed to arrive late (42)morning readings.A:But she was also friendly and always made her classes (43)(interest).I always remember the excitement.B:Yes,we were lucky to spend time (44)our kind and caring teachers.A:Shall we get each of them a card and a gift to say thank you?B:OK.Let's make a card by (45)(we).A:Good ideas.第四部分写作第一节单词拼写根据下列句子及所给单词的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词).46.(1分)What a nice day!Let's go h and take some photos!47.(1分)Why do you like green tea?Can you tell me two r?48.(1分)Next week is my grandpa's n birthday,so we're having a bigparty.49.(1分)Which country has the l population,China,Indian or Russia?50.(1分)Last night,I f closing the door.What a bad memory I have! 51.(1分)Although Martin is 70years old,he still k active in sports.52.(1分)Yesterday Mum told us that a friend of o was going to visit us soon.53.(1分)City Park is not far away from here.It's only ten m walk.You can't miss it.54.(1分)G20will be held in Hangzhou.As a student from Hangzhou,I feel very p.55.(1分)Some girls would never go out w taking time to dressing themselves up.六、第二节:书面表达(共1小题,满分10分)56.(10分)假如你是李明,打算利用暑假在科技博物馆做英语志愿者,既可以帮助外国友人又可以开阔自己的眼界.请用英语写一封电子邮件给科技博物馆负责人,讲述你的申请理由:1.擅长英语,喜欢科学,阅读了大量有关动物、植物和著名发明等书籍;2.乐于助人、擅长与人打交道,可以给小朋友讲科学家的故事;3.整个暑假及平时周末都有空.要求:1.邮件必须包含以上3条理由,并可增加一些内容,使文章通顺、连贯;2.邮件中不得使用真实的人名、校名;3.词数不少于80,开头和结尾已给出(不计总词数).Dear Sir/ Madam,I am writing to you about volunteering at the science museum.Yours truly,Li Ming2017年浙江省杭州市下城区中考英语一模试卷参考答案与试题解析一、第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A,B,C,D )中选出最佳选项1.(10分)Speaking English is not only about using proper grammar.To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.Here are a number of important tips(告诫)to remember when speaking English in the USA.General Points to RememberMost Americans only speak English:While it is true that more and more Americans speak Spanish,most Americans only speak English.Americans have difficulties under﹣standing foreign accents(口音):Many Americans are not used to foreign accents.Conversation TipsSpeak about location(位置):They love to talk about their experiences living or visiting that place.Talk about work:Americans commonly ask."What do you do?" It's not thought impolite (as in some countries).Talk about sports:It is a popular topic to discuss between strangers.Addressing(称呼)PeopleUse last names with people you do not know.Always use "Ms." when addressing women.Many Americans prefer first names.Americans prefer informal:In general,Americans prefer informal greetings and using first names or nicknames when speaking with workmates and friends.Public BehaviorAlways shake hands.Look your partner in the eyes.Don't hold hands:Same sex friends do not usually hold hands or put their arms around each other in public in the USA.Smoking is Out! Smoking,even in public places,is strongly disagreed by most modern Americans.1.What is necessary to know when we speak English besides using grammar?A A.The culture.B.Introduction.C.Grammar.D.Topics.2."When speaking to strangers,ask them where they are from and then make a connection(联系)with that place" can be used as a sentence to D.A.talk about workB.talk about sportsC.address peopleD.speak about location3.If you are introduced to a woman called Peal S.Buck,how should you address her usually?DA.Madam Buck.B.Miss Pearl S.C.Mrs.Pearl.D.Ms.Buck.4.According to the passage,which of the following is RIGHT?C A.Smoking is not allowed in the modern United States.B.Americans shake hands only when greeting same sex friends.C.When you speak to others,it's polite to look into their eyes.D.Different sex friends should hold hands when first meeting.5.What can we learn from the passage?AA.American English tips.B.The different language culture.C.Language differences.D.American customs.【解答】1.答案:A.考查细节理解题,根据Speaking English is not only about using proper grammar.To use English correctly,you need to understand the culture in which it is spoken.可知:说英语不仅仅要语法正确.正确使用英语,你需要了解语言使用国的文化.故选:A.2.答案:D.考查细节理解题.题干中的关键词where,from,place 都和位置location有关.因此可以作为conversation tips 中speak about location的一个例子.选D.3.答案:D.考查细节理解题.根据addressing people 中的信息Use last names with people you do not know.Always use "Ms." when addressing women.Many Americans prefer first names.可知,当称呼女子时,总是用Ms.通常用在姓氏前,故选:D.4.答案:C.考查推理判断题.根据public behavior 中的信息Look your partner in the eyes.可以:当你和别人交流时,看着对方的眼睛是礼貌的.故选:C.5.答案:A.考查主旨大意题,根据Here are a number of important tips(告诫)to remember when speaking English in the USA.以及下文General Points to Remember;Conversation Tips;Addressing People;Public Behavior可知:这篇短文主要介绍在美国说英语时应该注意的一些事项.故选:A.6.(10分)From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him.I remember when I was a child my father always got up very early,quietly putting on his clothes and going off to work.To arrive in time to open his tiny store at 8:30,he needed to leave our apartment at 6:30.After all,he had to take a bus and then the subway.The last journey was a long walk through a neighborhood much of which was full of the smell of rubbish.I learned:it is very important to work.No excuse.When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,for the rest of the day,I'd watch to make sure no one stole anything.When I noticed someone looking unusual or strange,I would look the person in the eye,smile and say,"May I help you?" Usually that worked,but sometimes,someone would run off with something.The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop! There is no need to do that." It's true that safety is more important than money.After 10years of hard work,he saved up enough money to buy his first car,a cheap one﹣he wouldn't buy one until he could afford to pay for it without borrowing money.I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).The unnecessary things won't give ushappiness,which comes from achievement only.6.What shop did the author's father own?DA.A food storeB.A bookstoreC.A coffee shopD.A clothing store7.Which of the following is NOT true according to the passage?CA.The writer thanked his father a lot.B.The writer's father worked very hard.C.The writer ran after thieves many times.D.The writer's father made some money.8.All the following are talked about in the passage EXCEPT B.A.the importance of workingB.the good ways to keep healthyC.that safety comes before moneyD.that it's bad to spend more than you make9.According to the writer's opinion,what usually makes people go in debt?A.To enjoy something unnecessary.B.To send their children to school.C.To buy enough food for the family.D.To live in a big house with his family.10.The main idea of this passage is "D"A.How to Live a Happy Life.B.What Makes a Person Successful.C.The Help I got from My Father.D.What I Learned from My Father.【解答】6.答案:D.推理判断题.根据短文第二段中When I was 12,I would,on some Saturdays,go to my father's store to help out.After helping set up the outside clothing display,可知,在作者12岁的时候,星期六的时候他会去爸爸的店里帮忙,他帮着照看外面展示的衣服.由此我们推断出,作者的父亲是拥有一个服装店.故选D.7.答案:C.推理判断题.根据第二段第三行The first time,I ran after the thief but my father shouted,"Martin,stop! There is no need to do that." It's true that safety is more important than money.可知,作者只追过一次小偷,他的爸爸告诉他,没有必要那样做,安全比钱更重要,因此以后作者不会再去追小偷了.故C"作者追小偷很多次了"是错误的.选C.8.答案:B.推理判断题.这篇短文作者说他从爸爸身上学到了很多东西,这里第一段中提到了it is very important to work工作很重要;第二段中提到了safety is more important than money安全比钱更重要;第三段中提到了could afford to pay for it without borrowing money买能负担得起的东西.没有提到的是B选项,保持健康的方法.故选B.9.答案:A.细节理解题.根据短文最后一段中I learned:buy only what you can afford.Buying necessary food and clothing won't make us go in debt(债务).可知,作者从父亲身上学到了:只去买你能负担得起的东西,如买必要的食物和衣服,这并不会使我们负债.因此我们可知,买一些不必要的东西有可能会使我们负债.故选A.10.答案:D.主旨大意题.根据第一段From my father I have learned a lot.And I'm very thankful to him我从父亲身上学到了很多东西.因此他对父亲非常的感激.下面作者分别举了三个例子告诉我们他从父亲身上学到了什么.故D选项:作者从父亲身上所学到的东西这个概括最符合文意.故选D.11.(10分)Although people everywhere seem to enjoy drinking coffee,they don't all have the same coffee culture.In Europe,for example,coffee shops are common places for people to meet friends and to talk while they drink coffee.On the other hand,places like this were not as common in North America in the past.Instead,people in North America liked to drink coffee in their homes with friends.The coffee culture in the USA changed when Starbucks(星巴克)coffee shops spread across the country.The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA.It was a small coffee shop that cooked its own coffee beans.The coffee shop's business did well,and by 1981there were three Starbucks stores in Seattle.Things really began to change for the company in 1981.That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks.Schultz worked in New York for a companythat made kitchen equipment.He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers,which caused his great interest.Schultz went to Seattle to see what Starbucks did.In 1982,the original Starbucks owners hires Schultz as the company's head of marketing(市场营销).In 1983,Schultz traveled to Italy.The special environment of the espresso(浓咖啡)bars there caught his eyes.Back in the USA,Schultz created an environment for Starbucks coffee shops that was comfortable and casual,and customers everywhere seemed to like it.Starbucks began opening more stores across the USA.Then the company opened coffee shops in other countries as well.Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world.However,that doesn't mean Starbucks has not had problems.In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area.On the other hand,stores in some countries closed because the coffee culture there did not match with the "feel the same everywhere" environment offered by Starbucks.11.The underlined word "ran" in Paragraph 3probably means "B".A.closedB.managedC.leftD.sold12.According to the passage,which is the right order for the following sentences?Ca.This man helped to make Starbucks a huge coffee company.b.Starbucks began as a small coffee company in Seattle in the USA.c.He went to Seattle to learn about the company and later worked for it.d.Howard Schultz noticed Starbucks ordered lots of special coffee makers.A.a﹣b﹣d﹣cB.c﹣a﹣b﹣dC.b﹣d﹣c﹣aD.d﹣c﹣a﹣b13.Why did so many Starbucks close in small areas?DA.Because the coffee in these places was too expensive.B.Because the style of the coffee stores seems the same.C.Because people like to drink coffee at home with friends.D.Because there were too many coffee shops in one place.14.Which of the following shows the right structure of the passage?(P=Paragraph)DA.B.C.D.15.What is the best title for the passage?AA.The history of Starbucks.B.The culture of Starbucks.C.The popularity of Starbucks.D.The environment of Starbucks.【解答】11.答案:B.细节理解题.A关闭.B经营.C离开.D出售.根据第三段That year,Howard Schultz met the three men who ran Starbucks那一年,霍华德•舒尔茨遇到了三个经营星巴克的人.可知,选B.12.答案:C.阅读排序题.根据第二段第一句The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle,Washington,in the USA第一家星巴克咖啡店于1971年在美国华盛顿西雅图市中心开业.可知,b排在第一位.根据第三段第二行He noticed that Starbucks ordered a large number of special coffee makers他注意到星巴克订购了大量的特制咖啡壶.可知,d排在第二位.根据第三段第二行Schultz went to Seattle to see what Starbucks did舒尔茨去西雅图看星巴克做了什么.可知,c排在第三位.根据第四段第二行Starbucks began opening more stores across the USA星巴克开始在美国开设更多的商店.可知,a排在最后.正确顺序是b﹣d﹣c﹣a.选C.13.答案:D.细节理解题.根据最后一段In fact,many Starbucks stores have closed over the past few years.On the one hand,this is because there were too many coffee shops competing for business in one small area事实上,在过去的几年里,许多星巴克商店关闭了,一方面是因为有太多的咖啡店在一个小范围内争夺业务.可知,因为在一个地方有太多的咖啡店.选D.14.答案:D.文章结构题.第一段总的说咖啡的文化.第二、三段说的时星巴克咖啡的历史.第四、五段说的是星巴克的市场营销情况,因此结构是D.15.答案:A.标题猜测题.根据第二段第一句The first Starbucks coffee shop opened in 1971in downtown Seattle第一家星巴克咖啡店于1971年在西雅图市中心开业.第四段最后一句Today,there are more than 16,000Starbucks coffee shops all over the world今天,全世界有超过16000家星巴克咖啡店.及短文内容,可知,主要介绍星巴克的历史.选A.第二节下面文章中有五处需要添加小标题.请从A-F选项中选出符合各段意思的小标题.选项中有一项是多余选项.16.(10分)下面文章中有五处需要添加小标题.请从A﹣F选项中选出符合各段意思的小标题.选项中有一项是多余选项.A.Never be afraid to give.B.Plan ahead as much as possible.C.Work out your priorities(优先考虑的事).D.Be disciplined(有纪律)at all times.E.Make sure everything has its place.F.Stick to a schedule.Being Well﹣Organized and Getting Things DoneBeing well﹣organized and getting things done and what we have done is tried to make them as easy to follow as possible to allow you to implement(实验)them immediately.There is no doubt that being organized does make a difference.(16)CIt is something that you should do every single day and the best way to approach this is to place things in order of importance.Watching that movie may sound like a good idea,but put that at the bottom of the list and focus on things that influence your work,health,or anything else that is key to your survival(生存).(17)BNext,you should consider trying to plan ahead,so if you know that there is an appointment at a certain location for a certain time,then plan your day around that appointment.(18)EKnowing where everything is really will allow you to get more things done as you will waste less time hunting for that object that you require to complete your task.Too much time is wasted hunting for keys or that piece of paper and it also just stresses you out and can upset your pace.(19)AGiving tasks to others will always lead to you getting more done,but it is not just a case of picking anybody to do a task.Instead,you need to make sure that they are capable of doing it without running into any problems and that they do have the correct tools to complete the job.(20)FHaving a schedule will help to force you into completing tasks on time and actually getting more done in the process.The only problem here is that you need to be sensible when working out how long something takes or you will put undue pressure on yourself and this is where mistakes can occur and you will actually then start to get less done.。