当前位置:文档之家› 2020年在职研究生英语阅读理解模拟试题及答案(3)完整篇.doc

2020年在职研究生英语阅读理解模拟试题及答案(3)完整篇.doc

2015年在职研究生英语阅读理解模拟试题及答案(3)may be. That little word "like" has taken you away from crushed grapes into a world of your own imaginative making. Who knows, maybe the next time you buy wine, you'll think those pleasant thoughts when you see this brand of wine, and you'll buy it.How about the most famous "like" claim of all, "Winston tastes good like a cigarette should Ignoring the grammatical error here, you might want to know what this claim is saying.Whether a cigarette tastes good or bad is a subjective judgment because what tastes good to one person may well taste horrible to another. There are many people who say that all cigarettes taste terrible, other people who say only some cigarettes taste all right, and still others who say all cigarettes taste good.1. The word "like" in an ad often focuses the consumer's attention on ______.A. what the advertiser says about the productB. what magic the product really possessesC. why the advertiser promotes the productD. why the product is as good as promised2. The author suggests that language in ads should beunderstood ______.A. according to its dictionary definitionB. according to its contextsC. imaginativelyD. impartially3. To promote sales, advertisers often exploit consumers' ______.A. economic statusB. practical needC. emotional needD. social status4. Advertisers often use ambiguous language to ______.A. promise excellent qualityB. cash in on grammatical errorsC. appeal to consumers' rational judgmentsD. take advantage of consumers' imagination5. The best title for the passage would be ______.A. The Magic of "Like" in AdvertisingB. The Promise of "Like" in AdvertisingC. The Definition of "Like" in AdvertisingD. The Application of "Like" in Advertising答案:1. A。

细节题。

由文章第一段第一段…Likegets you to ignore the product and concentrate on the claim the advertiser is making about it."呵知."like"一词将观众的注意力集中到了广告词上。

2. A。

细节题。

从文章第一段倒数第三句"Remember,ads must be read exactly according to the dictionary definition of words."可见,作者认为观众应该根据字典的解释来看待广告词。

3. C。

推理题。

本题应从第二段推测,第二段主要意思是广告怎样使你沉浸在美好的想象中,且从文章的用词(pleasant,romantic.。

.)我们可知,所产生的联想都是与精神和情绪有关的。

4. D。

推理题。

题于为"广告商通常使用暖昧、不明确的语言来…",本文说的是广告词使观众产生联想,与此有关的选项是D。

5. D。

主旨题。

文章主要说的是"像"一词在广告词中的应用,B,C与文意无关…且从作者的语气我们可以判断作者对广告商的这种做法是持反对态度的,从而排除A。

故选D。

2015年在职研究生英语阅读理解模拟试题及答案(4)Today only one person in five in the United States lives within 50 miles of his birthplace. Since the country was first settled, Americans have moved around a great deal, and are often far away from their parents. Because they have broken ties with their past at a young age, chosen their own occupations, established their own homes and developed their own lifestyles, few American children grow up closely surrounded by grandparents, aunts, uncles and cousins as they do in Italy, Nigeria, or India, for example. This along with the fact that modern American families do not have servants has made the “baby-sitter”a vital part of the American scene. A “sitter”is someone who is hired to care for children for a specific length of time—usually relatively short—while the parents are out for an evening, going to a party or a course of study for example. Sometimes the baby-sitter is also hired for longer period, perhaps when the parents are away for a weekend. In such cases the “sitter”is likely to be a mature and motherly woman. For short periods, teen-agers, college students, nursing students, and others are commonly employed on an hourly basis.From the point of view of convenience, the best sitters are often young people who live in your apartment building or close by in the neighborhood. This gives you a chance to meet the parents and see what they are like. If an emergency occurs, young sitters can callupon their parents quickly for help; you donot have to take them far to see them home at night or pay expensive taxi fares. Another advantage is that young people living close by can usually fill in quite readily on short notice or for short periods of time.In an apartment house you can ask the superintendent for permission to post a notice for a baby-sitter by the mailboxes. This is often the best way to find out if there is anyone in the building who is interested in baby-sitting. Retired people as well as students are often glad to earn a little money in this way and can be found by such a note.1. We can infer from the first paragraph that ______.A. the American is a movable and independent nationB. the Americans are often far away from their parentsC. the Children in Italy, Nigeria, or India doesn’t feel like living with their parentsD. the Americans broke ties with their past at a young age2. A baby-sitter is a person who ______.A. helps to do houseworkB. is a cleaning womanC. looks after children while their parents are outD. takes care of babies and cooks for the family3. Who can be a baby-sitter?A. WomenB. ManC. College studentD. All the above4. It is advised that when you are out for short periods, you may hire ______ to be baby-sitters.A. motherly womenB. retired peopleC. young peopleD. mature women5. The best title for the passage is ______.A. American FamiliesB. Baby-SittersC. A Way of Earning Money for Young StudentsD. A Best Way to Find Baby-Sitters答案:1. A。

相关主题