【英语】英语阅读理解(人物故事)练习题及解析一、高中英语阅读理解人物故事类1.阅读理解For most of her life, Suanne Laqueur's passion for storytelling was shown on the dance floor.Although Laqueur began writing at a young age, dancing always took center stage. She majored in dance and theater at Alfred University and taught at her mother's dance studio in Croton-on-Hudson, New York, for years. But when her mother was ready to retire and an opportunity opened for Laqueur to take over the studio, she realized she had no interest in taking on the business side of her art: "Owning a studio is a lot of work—financially, logistically. I love the teaching, the choreographing(编舞), the staging, but I didn't want to own it."Yet Laqueur's disinterest in running the studio changed when she became a self-published author. In the fall of 2013, she decided to pursue Self-publishing as a way of sharing her first completed novel with friends and family. During the process, she realized that following her true passion—telling stories through writing—made the business of the art worthwhile, and owning that business meant she could direct her writing career however she chose.Starting with her second self-published novel, she began investing more time in marketing and building her audience. Her investment paid off. Since 2014, Laqueur, now 49, has self-published six novels, which collectively have hundreds of ratings and reviews on Goodreads. Her 2016 novel An Exaltation of Larks stole the show at the 25th Annual Writer's Digest Self-Published Book Awards, topping more than 2,300 entries to win the grand prize."You have to write the most truthful story to you, and I think self-publishing allows that freedom,' she says. "If you work with traditional publishing, it's more about what's marketable, There are trade-offs, which everyone will tell you, but by self-publishing I have control of the book, I have control of the story, and I'm cool with that."(1)From Paragraph 2, we can learn that Laqueur _______.A. was a part-time writer when she was youngB. didn't like teaching dancing in factC. wanted to own a publishing houseD. was interested in running her mother's studio(2)What made Laqueur change her attitude to business?A. Her mother's persuasion.B. The desire to make money.C. Self-publishing her novels.D. Her own passion toward art.(3)Which of the following can best replace the phrase "stole the show" in Paragraph 4?A. became a failure.B. was shown to people.C. got all the attention.D. was accidentally stolen.(4)What can be inferred from what Laqueur's said?A. Self-publishing will replace traditional publishing.B. She will never use traditional publishing.C. Traditional publishing only focuses on the market.D. She enjoys the way of self-publishing.【答案】(1)A(2)C(3)C(4)D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,苏安妮·拉克尔大半生教舞蹈,设计舞蹈,在舞台表演,以舞蹈的形式讲述故事。
后来,成为一名自主出版的作家,自费出版了自己的小说。
2016年,她的小说《云雀的狂欢》在第25届《作家文摘》(Writer 's Digest)自出版图书奖上大出风头。
(1)考查细节理解。
根据第二段中的“Although Laqueur began writing at a young age, dancing always took center stage. She majored in dance and theater at Alfred University and taught at her mother's dance studio in Croton-on-Hudson,”可知,跳舞始终是Laqueur的中心。
她在阿尔弗雷德大学主修舞蹈和戏剧,并在她母亲的舞蹈工作室任教多年。
可知,Laqueur是一个兼职作家。
故选A。
(2)考查细节理解。
根据第三段中的“Yet Laqueur's disinterest in running the studio changed when she became a self-published author. In the fall of 2013, she decided to pursue Self-publishin g as a way of sharing her first completed novel with friends and family.”可知,当她成为一名自主出版的作家,想出版自己的小说时,改变了她对商业的态度。
故选C。
(3)考查推理判断。
根据第四段中的“Her 2016 novel An Exaltation of Larks stole the show at the 25th Annual Writer's Digest Self-Published Book Awards, topping more than 2,300 entries to win the grand prize.”可知“第25届年度作家文摘出版图书颁奖上,2300多篇作品获得了大奖”。
可知,这是大出风头,吸引了所有人的关注,故选C。
(4)考查推理判断。
根据最后一段Laqueur所言“There are trade-offs, which everyone will tell you, but by self-publishing I have control of the book, I have control of the story, and I'm cool with that.”可知,她认为自主出版的方式让她能出版自己的书,自己要写的故事。
她对此很满意。
分析选项可知D项符合题意,故选D。
【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。
2.阅读理解In the nineteenth century, one of America's greatest writers, Walt Whitman, helped people learn to value poetry. Whitman created a new kind of poetry.Walt Whitman was born in eighteen nineteen in New York City. During his long life, he watched America grow from a young nation to the strongest industrial power in the world. As a young man, Whitman worked as a school teacher, a printer and a newspaper reporter. He was thirty-six years old when he published his first book of poetry in eighteen fifty-five. He called it Leaves of Grass. It had only twelve poems. The poems are written in free verse. The lines do not follow any set form. Some lines are short. Some are long. The words at the end of each line do not have a similar sound. They do not rhyme.One of America's greatest thinkers and writers immediately recognized the importance of Leaves of Grass. Ralph Waldo Emerson praised Whitman's work. But most other poets andwriters said nothing and even denounced it. Most readers also rejected Whitman's poems. The new form of his poetry surprised many people. Even his own brother told Whitman that he should stop writing poetry. But Whitman had many things to say. And he continued to say them. Readers began to understand that America had a great new poetic voice.Walt Whitman's poems praise the United States and its democracy. The poet expressed his love for America and its people in many ways. Experts today praise Leaves of Grass as a major literary work. In eighteen seventy-three, Walt Whitman suffered a stroke. He spent the last years of his life in Camden, New Jersey. Whitman was poor and weak during the last years of his life. He died in eighteen ninety-two. Some critics say Walt Whitman was a spokesman for democracy. Others say he was not a spokesman for anything. Instead, they simply call him a great poet.(1)What can we know about Whitman?A. His poems have the same rhyme.B. He is the first great poet in the USAC. He helped people to create new poems.D. His poems show his love for his country.(2)Why was Leaves of Grass refused at first?A. The poems are quite short.B. The form of poetry is special.C. Whitman wasn't famous then.D. There are only 12 poems in it.(3)What does the underlined word "denounced" in Paragraph 3 most probably mean?A. Accused.B. Downloaded.C. Published.D. Translated.(4)What can be a suitable title for the text?A. Walt Whitman—a Great SoldierB. Walt Whitman—an Unfortunate PoetC. Walt Whitman and Leaves of GrassD. The First and Greatest Poet in America【答案】(1)D(2)B(3)A(4)C【解析】【分析】本文是一篇人物介绍,介绍了美国著名的诗人Walt Whitman以及他的代表作《草叶集》。