一、高中英语阅读理解1.阅读理解Bright Side did some research on many places throughout the world where you can buy a house for 1 dollar or for free!Roubaix, FranceIf you like France, Roubaix located in the north of France is just for you. The local authorities want it to be populated and attractive. You can buy a small house in the industrial district for just $1. The buyer is supposed to live in this house for 3 years.Buffalo. USABuffalo offers whoever qualifies to buy a house for $1. All you need is to be a lawful citizen of the city and invest amount of money into its decoration. Doing this, the authorities are hoping to make the city beautiful again without spending money.Liverpool, Great BritainIn Liverpool, most of houses were abandoned (遗弃)by the working class during the years of unemployment. The government is trying to sell the houses for just $1. If you want to buy such a house, it has to be your first deal on buying property(房产).Candela, ItalyIf you still have any doubts about spending $1 on a house, you should know: the government will pay you some money, if you move to Candela. In order to be paid, you need to become a permanent(永久的)citizen and have an income of $7500 per year. If moving alone, you will get $800, and if you are going with your family, the pay can be four times as much as only one person. For more information of other cities, please Click Here.(1)Why do the authorities of Buffalo provide a house for people with 1$?A. To improve the lives of poor people.B. To make the city attractive at no cost.C. To solve the problems of employment.D. To attract people to the industrial areas.(2)What is required to buy a house for 1 dollar in Liverpool?A.You need to be an unemployed citizen.B.You should live in the house for 3 years.C.It must be your first house purchase.D.You have to repair and decorate the house.(3)How much money can you get if moving to Candela with a whole family?A.$3200B.$9600C.$800D.$7500【答案】(1)B(2)C(3)A【解析】【分析】本文是一篇应用文,Bright Side在全世界很多地方做了一些研究,介绍了在哪些地方可以用1美元买房子或者免费得到房子。
(1)考查细节理解。
根据第三段中的“Doing this, the authorities are hoping to make the city beautiful again without spending money.”可知当地政府这样做是希望不用花钱就能让这座城市再次变得美丽,也就是说让这座城市变得更具有吸引力,故选B。
(2)考查细节理解。
根据第四段中的“If you want to buy such a house, it has to be your first deal on buying property(房产)",可知如果你想买这样的房子,它必须是你的第一套不动产,所以要在Liverpool花1美元买房,必须是你第一次买房,故选C。
(3)考查细节理解。
根据最后一段中的”If moving alone, you will get $800, and if you are going with your family, the pay can be four times as much as only one person.“一个人搬去会得800美元,全家一起去得到的钱是一个人的四倍,也就是800的四倍3200,所以全家人搬去Candela会得到3200美元。
故选A。
【点评】本题考点涉及细节理解题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准准确捕捉细节信息,并结合题目要求,从而选出正确答案。
2.阅读理解If American waterways had ever been voted on the yearbook, the Buffalo River could easily have been named Ugliest. It could be hard to find hope there. It took decades for public perception of the river to shift. But activist citizens, who collaborated with industry, government, and environment groups never gave up on their polluted river—the Buffalo River gradually went from being considered a lost cause to a place worth fighting for. And by now the cleaned—up water is one of Buffalo'S biggest attractions.By the 1960s, the river was seen as one of the worst sources of pollution pouring into the Great Lakes. The Buffalo River had caught fire many times. The surface had an oily layer, and any fish caught there were not eatable.The waterway's fate started shifting in the mid-1960s. Stanley Spisiak was a local Polish—American jeweler by day, but by evening he was the kind of guy who'd chase down dumpers(垃圾车)he spotted on the Buffalo River. By 1966 he found himself winning the National Wildlife Federation's "Water Conservationist of the Year" award. And before long he got a nickname:" Mr. Buffalo River. "But there was only so much he could do—the river was still declared biologically dead in 1969.Jill Spisiak Jedlicka is his great-grandniece. She picks up where he left off by directing the river's protector organization, Buffalo Niagara Waterkeeper. Professor Schneekloth and seven friends founded the organization as an all-volunteer nonprofit in 1989, after organizing the first river cleanup that year. Today the group employs 27 full-time workers and has helped oversee the Buffalo River's $100 million restoration.So far, the Buffalo River's water quality has restored, but it is still an ongoing issue, as sewage(污水)can overflow into the river after storms. Habitat restoration continues as well; fish and plantings are still being sampled to measure how well it's gone.(1)What did the Buffalo River use to be?A. A waterway on the yearbook.B. A river heavily polluted.C. A great attraction of Buffalo's.D. A place worth fighting for.(2)Why was Mr.Spisiak named "Mr. Buffalo River"?A. Because his fate shifted in the 1 960s.B. Because he spotted dumpers on the River.C. Because he spared no efforts to protect the river.D. Because the river was declared biologically dead.(3)How long did it take for the river to restore?A. More than half a century.B. Just four decades.C. About 30 years.D. Only 27 years.(4)What can be a suitable title for this text?A. The restoration of the Buffalo RiverB. Stanley Spisiak: The "Mr.Buffalo River"C. The future of the Buffalo RiverD. River protection: A long way to go【答案】(1)B(2)C(3)A(4)A【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了被污染的the Buffalo River的恢复。